Jumbo

 
 • Hallo Jumbo

  Jumbo Supermarkten is een van de snelst groeiende foodretailers van Europa. Door natuurlijke groei en acquisitie van C1000 en Super de Boer is Jumbo de onbetwiste #2 van Nederland geworden. Recent is ook La Place overgenomen. CEO Frits van Eerd zegt over de uitbreiding van de afgelopen jaren: “Groeien is mooi, maar het kost ook veel energie om het goed te doen.” Ton van Veen (CFO) vult hem aan: “Nu is een periode van optimalisatie van het Jumbo-bedrijf aangebroken. Bijvoorbeeld het verder uitrollen van de thuisbezorgdienst zodat al onze klanten binnenkort hun boodschappen online kunnen bestellen.”

 • De Jumbo formule

  Jumbo’s formule is helder: het grootste assortiment, de beste service en de laagste prijsgarantie. De unieke Jumbo Formule is verankerd in de 7 Zekerheden. Van ‘vers is ook écht vers’ tot de zekerheid dat klanten vlot kunnen winkelen. Bijvoorbeeld door het gebruik van de zelfscan of de Pick Up Points. Of door de korte wachttijdgarantie: wie als vierde wachtende in de rij staat krijgt zijn boodschappen gratis. Geen smoesjes, de klant staat centraal. Niet voor niets is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens.

 • Werken bij Jumbo

  De mensen bij Jumbo worden gedreven door één ambitie: samen de ideale winkel voor de klant bouwen. Die passie voor de klant zit in de genen van alle 445 professionals op het Jumbo hoofdkantoor, de 27.000 mensen in de winkels en de 2.590 werknemers in de distributiecentra. De lat ligt hoog bij Jumbo. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de ontwikkeling van het e-commerce kanaal, de explosieve groei van het aantal filialen en sterke ontwikkeling van het private label.

Vacatures bij

Jumbo

actuele vacatures

vervulde vacatures

De kijk van Ed van de Weerd op Jumbo

 • ed_van_de_weerd_jumbo

  Ed van de Weerd

  Commercieel Directeur bij Jumbo

  Veghel, 15-07-2015 | Ed van de Weerd is Commercieel Directeur bij Jumbo sinds de zomer van 2011. Hij startte zijn carrière bij Procter & Gamble. De meest verstandige beslissing in zijn carrière was de switch naar retail. Lees meer

 • ed_van_de_weerd_jumbo

  Ed van de Weerd

  Commercieel Directeur bij Jumbo

  Top of Minds sprak met Ed van de Weerd over zijn carrière en zijn huidige uitdaging bij Jumbo Supermarkten. Zijn advies? Focus je op je huidige baan en vraag jezelf kritisch: wat betekent vooruitgang voor mij? Dat hoeft voor Ed van de Weerd namelijk niet altijd een nieuwe functie of functietitel te zijn. Janko Klaeijsen interviewde Ed van Weerd over zijn carrière. 

  Wat was je eerste commerciële ervaring?

  “We woonden in Veenendaal boven de dierenspeciaalzaak van mijn vader. Het was de jaren ’70 en hij verkocht koraal voor in aquaria. Dat mocht toen nog. De voorraad sloeg hij op in de gang naast de winkel. Op een gegeven moment kwam er een klant binnen met een enorm brok koraal, dus mijn vader vroeg waar hij dat vandaan had. “Nou,”zei die man, “hier verderop staat een jongetje voor een kwartje koraal te verkopen.” Ik was toen vijf jaar en dacht dat het een goeie handel was! Toen heeft mijn vader me snel naar binnen gehaald voor een les in kost- en verkoopprijs."

  Heb je ooit overwogen om je vaders winkel over te nemen?

  “Als kind wel, maar ik kon goed leren en was de eerste van mijn familie die naar de universiteit ging. Tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde in Enschede merkte ik dat de wereld van mijn ouders voor mij wat te klein was. Mijn vader is mijn voorbeeld omdat hij altijd met plezier naar zijn werk ging, maar hij deed ook iedere dag ongeveer hetzelfde met dezelfde producten in dezelfde winkel en dezelfde mensen uit het dorp. Ik koos wel voor commercie, maar mijn horizon was breder.”

  Je eerste baan was bij Procter & Gamble.

  “Ja. Ik vroeg tijdens een sollicitatiegesprek bij Unilever wie hun grootste concurrent was. Dat was Procter & Gamble. Daar had ik eigenlijk nog nooit van gehoord, dus daar ben ik ook gaan kijken. Dat is de belangrijkste stap van mijn carrière geweest, want uiteindelijk heb ik daar krap acht jaar in marketing en verkoop gewerkt. Ik leerde bijvoorbeeld alles over Pampers – hoe die beenrandjes en absorbers zitten, hoe vaak en hoe veel kindjes plassen, noem maar op. Dus toen mijn nichtje geboren was gaf mijn zus me een luier, en deed ik hem verkeerd om aan. Zo’n oefenpop is toch even wat anders dan een kind dat ligt te spartelen!”

  Wat heb je aan je Procter tijd gehad?

  “Ze creëren heel sterk het wij-gevoel. Ik kan iedere oud-Procter medewerker ter wereld bellen. Zodra ik zeg dat ik ook van Procter ben is er meteen een klik, ook al heb ik ze nog nooit ontmoet. Zo had ik in mijn AH tijd een logistiek probleem met Nestlé waar ik met het lokale management niet uit kwam. Toen heb ik de CFO, Paul Polman, een mailtje gestuurd, want hij was ook oud-Procter man. Binnen acht minuten had ik een vriendelijk antwoord en was het probleem opgelost. Je eerste baan geeft ook focus aan je carrière. Overstappen van sector is daarna heel lastig.”

  Toch ging je in 2000 naar Vodafone, een heel andere sector.

  “Ja, dat was toen nog Libertel trouwens. Vanwege de combinatie commercie en techniek dacht ik dat telecom mijn hotspot zou zijn. Als verkoop manager voor alle retailers in Nederland kreeg ik nauwelijks met de technische kant te maken, maar het werd wel een hele spannende tijd. Mobiele telefonie trok ineens enorm aan, en daar was het bedrijf niet op voorbereid. Het feit dat iedereen tegenwoordig een mobiel heeft hadden we in de jaren ’90 niet kunnen voorspellen, want destijds werd het echt nog gezien als iets zakelijks en voor de happy few. Als je vroeg in je carrière de kans krijgt om een keer een andere industrie te ervaren zou ik het wel aanraden. Het gras lijkt namelijk altijd groener, totdat je merkt dat het kunstgras is.”

  Waarom ging je naar Australië?

  “Het hoofdkantoor in Engeland stuurde een nieuwe CEO naar Nederland. Jammer genoeg had ik een hoop gedoe met die man. Toen ik werd geselecteerd voor het prestigieuze Global Leadership Programma zei hij: “How the hell did you get in?” Dat programma bestond uit een MBA en uitzending naar het buitenland. Tijdens een aanvaring zei ik op een gegeven moment tegen hem: “Als je me toch weg stuurt, stuur me dan maar zo ver mogelijk.” De volgende dag werd ik gebeld vanuit Sydney. Ik ben daar bijna twee jaar verantwoordelijk geweest voor premium SMS voor ik naar het hoofdkantoor in de UK werd overgeplaatst. Daar kwam ik erachter dat dat toch niet bij me paste. Operationele verantwoordelijkheid paste beter bij mij.”

  Hoe kwam je bij Ahold terecht?

  “In mijn Procter tijd was Albert Heijn mijn klant. Ik heb toen blijkbaar iets goed gedaan want vijf jaar later belden ze me op met de vraag of ik als Unit Manager Houdbaar wilde komen werken. Retail leek me heel mooi vanwege de korte cyclus. Als ik vandaag iets doe zie ik het bij wijze van spreken morgen terug in de winkel. Dit is denk ik de verstandigste stap in mijn carrière geweest, omdat de pragmatiek en het tempo van retail precies bij mijn persoonlijkheid passen.”

  Wat viel jou het meest op bij de overstap naar retail?

  “De klantendynamiek in Telecom is echt anders dan in retail. De consument sluit een contract voor een of twee jaar af, dus de provider kan bij wijze van spreken voortdurend matige service leveren, zo lang hij je maar weer verleidt met een nieuw mobieltje op het moment dat je contract afloopt. Supermarkten hebben die luxe niet want de klant kan op elk moment weglopen als de prijs, service of het assortiment niet bevalt. Dat maakt retail per definitie een hele competitieve en klantgerichte business.”

  Hoeveel heb je in retail aan je ervaring als leverancier?

  “Ik kan iedereen aanraden beide kanten te ervaren. De grootste trendbreuk is dat er in retail geen ruimte is voor te veel twijfel. Een Categorie Manager neemt de hele dag door beslissingen – grote en kleine, korte en lange termijn. Acht van de tien moeten goed zijn. Die twee die niet goed zijn stuur je bij, en daar leer je van. Leveranciers kunnen zich niet voorstellen hoe hoog het tempo in retail ligt. Ze willen bijvoorbeeld een ochtend komen brainstormen. Ja, dat vind ik ook leuk, maar ik heb duizend leveranciers dus dat gaat gewoon niet! Het is ook nog niet tot alle leveranciers doorgedrongen dat leverancier en retailer de afgelopen decennia van onderhandelingspositie hebben gewisseld. Toen ik klein was bestonden Nederland 3 en RTL nog niet dus met een reclame op de STER bereikte een product het hele land. Daarmee had de leverancier een sterke positie in onderhandelingen met de vele spelers binnen het gefragmenteerde retaillandschap. In korte tijd is het aantal kanalen en touchpoints extreem toegenomen, terwijl er nog maar drie grote inkooppartijen over zijn – en daar is Jumbo er een van. De manier om de shopper te bereiken is de winkelvloer. Daarmee is belang van Shopper Marketing enorm toegenomen; als ik nog bij een leverancier zou werken zou ik hier mijn geld op inzetten.”

  Waarom koos je voor Jumbo?

  “Ik werd door Ahold uitgezonden naar Tsjechië als Commercieel Directeur. Na twee-en-een-half jaar werd mijn oudste 12. We wilden dat hij in Nederland naar de middelbare school zou gaan, dus de search van Jumbo kwam voor mij op het juiste moment. Tijdens de eerste gesprekken met Frits van Eerd en Colette Cloosterman werd me duidelijk dat zij dit bedrijf runnen vanuit een visie om de ideale supermarkt voor de klant creëren. Aan zo’n bedrijf wilde ik graag meebouwen.”

  Ieder commercieel bedrijf zegt dat de klant centraal staat.

  “Ja, maar welk bedrijf doet dat ook echt? Er is geen andere supermarkt die garanties aan haar klanten geeft en daar consequenties aan verbindt. Zo zegt iedere supermarkt dat er een kassa open gaat als de rij te lang wordt. Bij ons krijgt de 5de wachtende haar boodschappen gratis. Dit zorgt voor 100% discipline in de winkel. Daarnaast gebruiken wij kassadata niet alleen zelf om de klant beter te bedienen, maar delen het ook met leveranciers om ook hen in staat stellen zo goed mogelijk op de behoeften van de consument in te spelen. Het bedrijf is heel ver gekomen met intuïtie, maar het is belangrijk om dat nu met feiten te combineren. Op een gegeven moment word je namelijk blind voor de maatschappij omdat je vrienden, buren en collega’s allemaal het zelfde soort mensen zijn. Mijn kennissen zeggen bijvoorbeeld vaak: stop toch eens met die plofkippen. Interessant is dat elke keer dat Wakker Dier een campagne voert waarin Jumbo genoemd wordt, wij meer kip verkopen. Blijkbaar associeert de gemiddelde consument kip gewoon met lekker eten.”

  Wat doe je eigenlijk als Commercieel Directeur?

  “In de kern ben ik verantwoordelijk voor alles wat met producten te maken heeft. Daarvoor bepaal ik allereerst de richting van het bedrijf – bijvoorbeeld dat we meer unieke producten in de schappen willen of hoe wij met leveranciers werken. Vervolgens zorg ik dat iedereen in mijn afdeling de strategie begrijpt en gemotiveerd blijft om het uit te voeren. Verder zorg ik dat er genoeg mensen in ieder team zitten en help ik ze wanneer ze er zelf niet uitkomen. Envision, Enable, Empower noemden we dat bij Procter. Het resultaat is heel zichtbaar. Hier in de Jumbo hal hangt een grote kaart van Nederland. Iedere keer dat er een nieuwe winkel wordt geopend komt het personeel naar Veghel om de winkel  letterlijk op de kaart zetten met een grote gele punaise. Dat is een prachtig ritueel, elke keer weer. Toen ik hier begon stonden er 209 punaises. Over twee weken zijn dat er 400.”

  Wat wil je meegeven aan jonge mensen binnen FMCG of retail?

  “Tien jaar geleden leek het wel of ik meer met mijn volgende baan bezig was dan met mijn huidige. Ik groeide bij Procter in een jaar en vier maanden van assistent naar accountmanager. Nou, dat was status! Normaal staat daar anderhalf jaar voor. Maar wat maken die twee maanden nou uit op een heel werkzaam leven? Je moet je afvragen wat jij vooruitgang vindt. In een corporate omgeving is dat soms zelf verder komen. In een familiebedrijf is vooruitkomen het bedrijf verder helpen en daardoor zelf verder komen. Die nuance is een wereld van verschil. Neem bijvoorbeeld Wibo. Hij is al elf jaar Unit Manager. Maar elf jaar geleden was hij unit manager bij een bedrijf van 40 winkels. Nu zijn dat er bijna 400. Hij is met Jumbo meegegroeid. Ik heb enorm respect voor de mensen die het bedrijf zo ver gebracht hebben als het nu is, en ik ben er trots op dat ik aan de verdere ontwikkeling ervan kan bijdragen.”

  Tekst: Deborah Klaassen

  Top of Minds bemiddelt regelmatig vacatures voor Jumbo. Ben je benieuwd hoe het is om bij Jumbo te werken? 


actuele vacatures

Vacature voor Group Controller
Veghel Minimaal 5 jaar werkervaring

“Jumbo kijkt weer naar overnames”, kopt NRC Next van 9 mei 2017. Door een combinatie van organische groei en overnames verzevenvoudigde het familiebedrijf de afgelopen 10 jaar in omvang, en van dat momentum wordt goed gebruik gemaakt. De Corporate Control organisatie speelt daarbij een centrale rol.

De groei van Jumbo

In 2016 maakte Jumbo 109 miljoen euro winst, ruim 44 procent meer dan het jaar ervoor. De belangrijkste overnames van de afgelopen jaren zijn die van Super de Boer (2009), C1000 (2011), La Place (2016) en AC-restaurants (2017). In het recent verschenen jaarverslag wordt aangekondigd dat Jumbo na jaren van acquireren, integreren en optimaliseren klaar is om verder te groeien. Bijvoorbeeld door nieuwe vestigingen en concepten te openen, zoals gemakswinkels op stations en in binnensteden, maar ook nieuwe overnames worden niet uitgesloten.

“We hebben een groei-ambitie, die steken we niet onder stoelen of banken. De vorige overnames zijn goed verwerkt, de schulden zijn terug op het normale niveau. We zouden in staat moeten zijn weer een overname te doen. Maar dan moet er wel iets te koop zijn.” – Ton van Veen, CFO

Finance bij Jumbo

Het hoofdkantoor in Veghel is een snel veranderende werkomgeving. De ontwikkelingen aan de voorkant van het bedrijf werkt ook door in samenwerking met de backoffice. De schaalvergroting heeft grote implicaties voor de manier waarop de Finance afdeling van ongeveer 100 fte samenwerkt met de business. Een goed voorbeeld daarvan is de transformatie die de afdeling Business Control (ongeveer 35 fte) heeft doorgemaakt: de focus is verschoven van reporting naar proactief business-partnerschap.

Business Control deelt proactief inzichten in de business met de d

irectie en de afdelingen Commercie, Formule, Customer Strategy, Winkeloperatie, Vastgoed & Ondernemerszaken en Supply Chain. Control wordt al vroeg bij investeringsvraagstukken betrokken en levert belangrijke inzichten voor het beslissingsproces. Ook wanneer er een go is spelen de control teams een belangrijke rol in het managen van de organisatie door het aanleveren van dashboards en stuurinformatie. In het geval van een acquisitie kunnen daardoor bijvoorbeeld synergievoordelen zo snel mogelijk worden gemaximaliseerd. Door schaalvergroting en interne doorgroei zijn er op dit moment een aantal vacatures voor sterke Controllers, onder meer in het Group Control team.

Over de vacature: Group Controller

Group Control kijkt over de afdelingen heen en zorgt voor het overkoepelende perspectief. Daarmee is dit team een belangrijke bron voor de directie en alle externe stakeholders van Jumbo. De Group Controller speelt een belangrijke rol in het modelleren van het meerjarenplan en coördineert de overkoepelende Planning & Control cyclus van Jumbo.

De Group Controller is een analytisch generalist die even goed kan meedenken over optimalisatie van de winkeloperatie als over acquisities. Hij/zij schakelt met business controllers uit de specialistische teams over onderwerpen als risico, omzet, marge, kosten, cash flow, investeringen en processen. Hij/zij stelt op alle niveaus kritische vragen om een compleet en inzichtelijk totaalbeeld van de prestaties van de organisatie te kunnen maken. Met analyses, dashboards en inzichten stelt de Group Controller de directie van Jumbo in staat om de organisatie optimaal te besturen.

Exposure in de organisatie

De Group Controller zit dicht bij het vuur, niet alleen fysiek is de afdeling geplaatst op korte afstand van Peter van Erp (Finance Director) en Ton van Veen (CFO), ook in de werksfeer zijn de lijnen kort.

De Group Controller heeft grote impact op het beslissingsproces bij investeringsvraagstukken. Denk daarbij niet alleen aan overnames, maar bijvoorbeeld ook aan innovaties die zichzelf pas op de (midden)lange termijn terugverdienen, zoals de thuisbezorgdienst en pick-up points.

Om op de verschillende portefeuilles tot goede budgetbeheersing te komen werkt de Group Controller direct samen met diverse Portefeuille Directeuren.

Kweekvijver voor talent

Het Group Control team (5fte) wordt aangestuurd door Erik Sleegers, die zelf een paar jaar geleden doorgroeide van Group Controller tot Hoofd Group Controlling. Dat betekent dat Sleegers zich goed kan inleven in de uitdagingen en zijn opvolger precies de juiste mix tussen vrijheid en begeleiding kan bieden. Vanwege de financiële spillfunctie van het team wordt Group Control als een kweekvijver voor financieel talent gezien. Ook andere financials die bij Jumbo zijn begonnen als Group Controller zijn doorgegroeid binnen de organisatie.


werken bij jumbo hoofdkantoor
Veghel Minimaal 3 jaar ervaring

Jumbo Supermarkten is naar eigen zeggen de snelst groeiende online supermarkt van Nederland. De feiten liegen er dan ook niet om: in twee jaar tijd heeft Jumbo vrijwel landelijke dekking opgebouwd met de opening van circa 280 pick-up points.

Jumbo.com

Jumbo heeft gekozen voor een omni-channel strategie en is succesvol gestart met de online verkoop van producten, het uitrollen van pick-up points en een thuisbezorgservice. Inmiddels is Jumbo marktleider in het aantal pick-up points en hebben ze de beste supermarkt app van Nederland. De ambitie is online marktleider worden in Nederland. De afdeling E-commerce speelt daar een belangrijke rol in. Deze afdeling zorgt voor een continue optimalisatie van de webshop en zorgt dat alle producten altijd te bestellen zijn. Het E-commerce Team bestaat uit ‘echte’ online functies zoals een Shop Manager, Product Owner en Web Analist. Deze online specialisten hebben intensief contact met de business, bijvoorbeeld met (content) marketing en merchandising. De omni-channel benadering van Jumbo is doorgevoerd tot op de werkvloer.

Vacature voor Online Customer Journey Specialist

De Online Customer Journey Specialist beheert alle data omtrent de klantervaringen met het digitale platform (de website en de app). Het beheren van data kan iedereen. Het gaat erom dat de Online Customer Journey Specialist gevraagd en ongevraagd analyses uitvoert, op basis daarvan voorstellen voor verbetering doet en daar intensief contact over houdt met de Developers die de A/B-testen opstellen en uitvoeren. Daarnaast is het van belang dat de analyses niet meer ad hoc worden uitgevoerd: de Online Customer Journey Specialist stuurt aan op systematische analyse van klantgedrag. Het doel is meer conversie via het brede online platform van Jumbo. Natuurlijk is een hogere conversie-ratio altijd goed. Echter, Jumbo.com is er voor de klant. Het is een uiting van één van de 7 Zekerheden: de klant centraal. Het is dus extreem belangrijk dat de Online Customer Journey Specialist vanuit de bezoeker denkt en continu verbeteringen aanbrengt die ten goede komen aan de online klantbeleving.

Een belangrijk project dat de Online Customer Journey Specialist gaat opzetten is het ontwikkelen van de ‘customer feedback loop’. Op basis van alle beschikbare databronnen – en nieuw aan te boren sources – over klantervaringen (telefoon, email, social media en winkels), achterhaalt deze persoon waar nog ruimte is voor verbetering op het gebied van klanttevredenheid. De Online Customer Journey Specialist zorgt ervoor dat dat alle klantervaringen verzameld, geanalyseerd en vertaald worden naar concrete verbeteringen op het platform.

Daarnaast is de Conversie Optimalisatie Specialist altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends. Moet Jumbo.com bijvoorbeeld on-site een feedback tool integreren? En wat zijn de verwachtingen van het implementeren van zo’n dienst? De Online Customer Journey Specialist is een proactief en ondernemend persoon die verder kijkt dan zijn of haar eigen neus lang is en continu suggesties voor verbeteringen aandraagt.


vervulde vacatures

werken bij jumbo supermarkten
Veghel Minimaal 3 jaar ervaring

Jumbo werd in 2016 de eerste Nederlandse winnaar van de prestigieuze EY Family Business Legacy Award. De award is erkenning voor zowel de organische groei als de succesvolle acquisities van het familiebedrijf. Om de stijgende lijn voort te zetten wordt een ambitieuze Controller Operatie aangenomen.

De groei van Jumbo

In 2016 steeg de totale consumentenomzet van de Jumbo-formule met 9 procent tot 6,7 miljard euro. Ook La Place vertoonde een indrukwekkende groei: ten opzichte van 2015 kwam deze recente acquisitie uit op een omzetgroei van 12 procent (exclusief de gesloten vestigingen in de warenhuizen van V&D). Reden voor het familiebedrijf om begin 2017 verder uit te breiden binnen de foodservice-categorie met de overname van AC Restaurants.

Finance bij Jumbo

De ontwikkelingen aan de voorkant en de enorme groei van de retailer vragen om steeds efficiëntere en effectievere processen aan de achterkant. De Business Control afdeling van Jumbo neemt deze verantwoordelijkheid op zich. De afdeling bestaat uit +/- 35 professionals die zijn gespecialiseerd in Commercie, Formule, Customer Strategy, Winkeloperatie, Vastgoed & Ondernemerszaken of Supply Chain. De gespecialiseerde professionals nemen een proactieve rol aan als sparringpartners voor de business. De stuurinformatie die wordt aangeleverd vanuit Business Control wordt zeer gewaardeerd.

“Onze business counterparts doen heel vaak een beroep op finance wat maakt dat we keuzes moet maken. Het is belangrijk om goed in te schatten waar je de meeste impact kunt maken.” – Rogier Nolet, Hoofd Operations Controlling

Vacature voor Controller Operations

De Controller Operations rapporteert aan Rogier Nolet (Hoofd Operations Controlling) en werkt nauw samen met de Business Controllers met regio-verantwoordelijkheid. Door het inzichtelijk maken van de financiële en operationele resultaten van alle Jumbo-filialen draagt de Controller Operations bij aan het optimaliseren van omzet, kosten en processen. Hij/zij stelt rapportages op en coördineert de Planning & Control cyclus van alle Jumbo winkels.

De Controller beheert de stuurinformatie voor alle filialen via de Business Intelligence (BI) tools en vertaalt de data naar inzichten voor de business. Als linking pin naar IT en BI focust hij/zij op steeds verdere optimalisatie van de systemen en processen.

Daarnaast is de Controller verantwoordelijk voor de Foodmarkt en fungeert als sparringpartner voor het operationeel management. Op basis van inzichten in de data geeft de Controller het management advies dat kan bijdragen aan het verminderen van derving of efficiënter inzetten van personeel. Met dergelijke stuurinformatie ondersteunt de Controller de Foodmarkt in het verbeteren van de P&L. Dit maakt deze rol een uitstekende voorbereiding om door te groeien tot Business Controller. Naast carrièrestappen binnen en tussen de specialismen, is het mogelijk door te groeien binnen de finance organisatie (circa 100 fte) of de operatie.


Vacatures-bij-Jumbo-Supermarkten
Veghel Minimaal 5 jaar werkervaring

In 2016 werd Jumbo de eerste Nederlandse winnaar van de prestigieuze EY Family Business Legacy Award. Dat is erkenning voor de explosieve groei van het familiebedrijf, zowel organisch als door middel van acquisities. Om de stijgende lijn voort te zetten wordt een proactieve Business Controller aangetrokken.

De groei van Jumbo

In 2016 steeg de totale consumentenomzet van de Jumbo-formule tot 6,7 miljard euro, wat neerkomt op een groei van 9 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook het recent overgenomen La Place vertoonde een indrukwekkende groei. Ten opzichte van 2015 (zonder de gesloten vestigingen in de warenhuizen van V&D) kwam La Place uit op een omzetgroei van 12 procent. Reden voor Jumbo om begin 2017 verder uit te breiden binnen foodservice met de overname van AC Restaurants.

Finance bij Jumbo

Dat het Jumbo hoofdkantoor een snel veranderende werkomgeving is, is ook merkbaar op de Finance afdeling (ongeveer 100 fte). De ontwikkelingen aan de voorkant van het bedrijf vragen om een steeds efficiëntere en effectievere samenwerking met Finance. Dat zie je bijvoorbeeld aan de transformatie die de afdeling Business Control heeft doorgemaakt: de focus is verschoven van reporting naar proactief business partnerschap. Dat de kernwaarden “Samen, Winnen, Ondernemen” ook echt verankerd zijn in de bedrijfscultuur, blijkt uit de manier waarop de business het advies van Business Control omarmt.

“Onze business counterparts doen vaak een beroep op finance, dat maakt dat je soms keuzes moet maken. Dan is het belangrijk om goed in te schatten met welke zaken je de meeste impact kunt maken.” – Rogier Nolet, Hoofd Operations Controlling

Bij Jumbo ondersteunt de afdeling Business Control (circa 35 fte) de afdelingen Commercie, Formule, Customer Strategy, Winkeloperatie, Vastgoed & Ondernemerszaken en Supply Chain. Door schaalvergroting en interne doorgroei zijn er op dit moment een aantal vacatures voor proactieve Business Controllers binnen deze teams, onder andere in het Operations Control team.

Vacature voor Business Controller

De Business Controller is het financiële kompas waar zo’n 80 Jumbo filialen op varen. Met adviezen en inhoudelijke initiatieven draagt de business controller bij aan het optimaliseren van omzet, kosten en processen. Het is een rol met grote impact op het succes van de winkeloperatie.

De Business Controller is sparringpartner voor het Operations Team voor de Regio Zuid. De commerciële counterpart van de Business Controller is de Regio Manager Zuid, die zeven Operationeel Managers aanstuurt, ieder verantwoordelijk voor een cluster van 11 filialen. De Regio Manager en Operations Managers zitten regelmatig met de Business Controller om tafel om de cijfers door te nemen en samen de organisatie financieel gezond te houden. De Business Controller kijkt over de winkelgebieden heen en geeft stuurinformatie, bijvoorbeeld om derving te voorkomen of personeel efficiënt in te zetten. Op die manier ondersteunt de Business Controller de Regio Manager en Operationeel Managers in het verbeteren van hun P&L.

Er zijn in het Operations Control team drie business controllers met regio-verantwoordelijkheid. Daarnaast is er een Controller die hen ondersteunt met reporting en historische data, zodat de regio-controllers zich sterker kunnen richten op analyses om inzichten en adviezen aan de business te ontwikkelen. Naast regio-verantwoordelijkheid heeft iedere controller ook een inhoudelijk specialisme in een specifiek onderdeel van de P&L. Op deze manier werkt de Business Controller ook mee aan het optimaliseren van alle Jumbo filialen in het land.

“Dit is geen plek om op de winkel te gaan passen; jij gaat bedenken hoe je de rol van business partner nog beter kunt inrichten. De efficiëntie kan bijvoorbeeld omhoog door terugkerende reporting-activiteiten te automatiseren. Wat mij betreft ben je succesvol als je over een jaar je eigen werkomgeving hebt getransformeerd, zodat je je volledig kunt richten op je rol als business partner.” – Rogier Nolet, Hoofd Operations Controlling


Vacature consultancy FMCG
Veghel Minimaal 5 jaar ervaring

Wat zijn de best verkochte artikelen? Wat is de slimste combinatie van producten? Welke promoties zijn het meest effectief en welke afwegingen maakt de klant op de winkelvloer? Dit zijn cruciale vragen om te bepalen hoe Jumbo de beste en meest klantgerichte supermarkt van Nederland blijft. De Consultant 7EVEN vervult hierin een sleutelrol: je stimuleert de groei van Jumbo op basis van consumer insights en hebt daarmee direct invloed op de commerciële besluitvorming.

Jumbo

Jumbo Supermarkten is de snelst groeiende food retailer van Europa. Door natuurlijke groei en de acquisities van C1000, Super de Boer en La Place is Jumbo de onbetwiste #2 van Nederland geworden. Er wordt flink geïnvesteerd in spectaculaire innovaties zoals de Foodmarkten in Breda, Amsterdam en Veghel, de Pick-up Points van Jumbo.com en de oprichting van een invloedrijke big data afdeling.

De aanpak van Jumbo is eigenzinnig, zoals dat alleen bij een familiebedrijf kan. Veel retailers kiezen voor een hoge reguliere prijs, afgewisseld met diepe promoties. Jumbo gelooft daar niet in: de prijs is elke dag de laagste. De formule is helder: de beste service met het beste assortiment, tegen de laagste prijs.

Het familiebedrijf heeft een ondernemende hands-on cultuur. Jumbo gelooft dat iedere dag beter kan. De werkomgeving is daardoor continu in ontwikkeling, waardoor nieuwe kansen en werkgebieden zich doorlopend aanbieden. Jumbo’s 7EVEN is daar een mooi voorbeeld van. Het team bepaalt wat anders moet en kan en stroopt de mouwen op om dit waar te maken.

7EVEN: een goudmijn aan data

Met ruim 600 winkels en drie miljoen klanten per week is er aan kassadata geen gebrek bij Jumbo. De uitdaging is om daar heldere conclusies uit te trekken, plannen te ontwikkelen en deze te implementeren. Het gaat erom de toegevoegde waarde van de data in de praktijk te brengen. Om dat te doen is in 2014 Jumbo 7EVEN (genoemd naar Jumbo’s 7 Zekerheden) opgericht: een high-tech start-up binnen Jumbo. In samenwerking met Precima en de belangrijkste leveranciers van Jumbo wordt het koopgedrag van klanten op winkel- en transactieniveau geanalyseerd.

De Directie en de commerciële MT’s zijn nauw betrokken bij 7EVEN. Inzicht in koopgedrag is immers ontzettend waardevolle input om de Jumbo-klant nog centraler te kunnen stellen. Jumbo 7EVEN heeft zijn plek bewezen door onder andere de succesvolle optimalisatie van het merendeel van het Jumbo assortiment. Verder richt het team zich op prijs, promoties, winkel- en schapindeling. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het trainen en opleiden van de commerciële afdeling zodat zij steeds zelfstandiger en meer datagedreven beslissingen kunnen nemen.

Vacature Consultant 7EVEN

De Consultant 7EVEN stelt de wensen van de klant centraal door middel van diepgaande analyses van klantgedrag op basis van de beschikbare kassadata. Het gaat daarbij om het genereren van hoogwaardige inzichten voor Assortiment Management, de brede uitrol van category management processen en datagedreven besluitvorming. Tevens maakt de Consultant 7EVEN de vertaalslag naar praktijkgerichte adviezen en naar plannen om de beleving van de klant in alle Jumbo winkels te optimaliseren. Bijvoorbeeld: kopen klanten ook meer snacks als ze frisdrank kopen? Zo ja (of nee), welke promoties moeten daaraan gekoppeld worden en heeft dat consequenties voor de indeling van het winkelschap?

Kortom, de Consultant 7EVEN gaat op zoek naar tastbare resultaten voor Assortiment Management door te bepalen welke inzichten nodig zijn, deze zelf te genereren en vervolgens te vertalen naar de winkelvloer. Een belangrijk onderdeel hiervan is commerciële beslissingen beïnvloeden en draagvlak voor de data-driven actieplannen bij de Assortiment Managers creëren.

Carrièreperspectief

Deze functie sluit naadloos aan op de vaardigheden van een strategie consultant, namelijk: analytische vaardigheden, overtuigingskracht en focus op datagedreven besluitvorming, gecombineerd met een sterke persoonlijkheid. Minimaal drie jaar ervaring is essentieel, net als aantoonbare affiniteit met retail. De Consultant 7EVEN opereert in het strategische hart van de commerciële organisatie en rapporteert indirect aan de Manager 7EVEN, Tim Hehenkamp (ex-OC&C).


vacature business development
Veghel Minimaal 4 jaar werkervaring

Jumbo Supermarkten draait om groei en ondernemerschap. Ook als het om e-commerce gaat. Misschien wel juist als het om e-commerce gaat – aangezien een agile way of working naadloos aansluit bij het resultaatgerichte DNA van het bedrijf. Blijven alleen de ‘hoe’ en ‘waarheen’ vragen over. En dat is het domein van de Business Developer E-commerce.

Jumbo.com, een explosie

Jumbo Supermarkten heeft de reputatie voortvarend te opereren. Jumbo.com is hier geen uitzondering op. In twee jaar tijd is vanaf nul vrijwel landelijke dekking opgebouwd met de opening van circa 280 pick-up points. Volgend jaar zal de uitrol van pick-up points en thuisbezorging verder worden doorgezet.

Het e-commerce team van Jumbo

De e-commerce divisie is nauw verbonden met de bestaande organisatie. Voor marketing en merchandising wordt intensief samengewerkt met teams van het hoofdkantoor; bezorging en uitlevering gebeurt via de winkels. De e-commerce teams richten zich op ‘echte’ online functies zoals front-end development, user experience van de webshop en product content management.

Vacature: Business Developer E-commerce

De ontwikkeling van Jumbo.com brengt talloze strategische en tactische keuzes met zich mee. De Business Developer E-commerce werkt nauw samen met de Directeur E-commerce, de Manager Channel Development en de rest van het managementteam om deze keuzes te maken dan wel de besluitvorming erover voor te bereiden.

De werkzaamheden in deze rol zijn representatief voor het standaardpakket van een strategieconsultant. Fact-based decision making, strategic planning, business case development, operational excellence, trend watching, dashboarding – het is allemaal nodig in deze relatief nieuwe tak van sport voor Jumbo. En natuurlijk change management, want de verandering die Jumbo met e-commerce doormaakt is geen geringe.

Carrièrekeuze

Een exit uit consulting (al dan niet na het opdoen van enige e-commerce ervaring elders) naar deze positie van Business Developer E-commerce impliceert een aantal keuzes. In de eerste plaats natuurlijk voor een loopbaan in e-commerce, want generalistisch advieswerk wordt verruild voor specialisatie in dit online vakgebied. Maar het is ook een keuze voor een carrière bij Jumbo, op een zichtbare plek in een snelgroeiende omgeving met veel kansen voor doorgroei. De vroege fase van ontwikkeling van de divisie biedt nog alle ruimte voor persoonlijke impact.

Voor meer informatie, neem contact op met Imke Peters.

Interview met Commercieel Directeur bij Jumbo Ed-van de Weerd


werken bij Jumbo hoofdkantoor Amsterdam / Veghel
Veghel Minimaal 8 jaar ervaring

Kwalitatieve groei. Dat is de voortdurende uitdaging van Jumbo Supermarkten. Als snelst groeiende food retailer van Europa is de Brabantse Supermarktketen inmiddels de onbetwiste nr. 2 in Nederland. Niet alleen toont de organisatie zich al jaren succesvol met een ambitieuze strategie die autonome groei combineert met slimme overnames, maar ook scoort Jumbo telkens hoog bij haar klanten. En dat komt mede door de mensen die er werken.

Van 30.000 naar 60.000 werknemersJumbo heeft C1000 en Super de Boer overgenomen en voegde daar eerder dit jaar La Place aan toe. CEO Frits van Eerd vindt de uitbreiding van de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling, maar geeft ook aan dat het veel energie kost om het goed te doen. Toch sleepte Jumbo dit jaar gerenommeerde retailprijzen in de wacht. Jumbo is de afgelopen drie jaar door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland.

Vacature voor een Consultant Organisatieontwikkeling

Duizenden nieuwe collega’s die Jumbo elke dag beter willen maken. In nog geen drie jaar is Jumbo gegroeid van 30.000 naar 60.000 collega’s. De functie voor Consultant Organisatieontwikkeling is een nieuwe functie binnen Jumbo, die gecreëerd is om de hoogwaardige groei van het bedrijf te garanderen en de ontwikkeling van de medewerkers structureel te verankeren.

Het hoofddoel is om samen met de business een optimale organisatie te ontwerpen die bijdraagt aan de realisatie van de strategische doelstellingen. Daarnaast worden Management Development en Talent Management – de juiste mensen op de juiste plaats – een kernkracht van de organisatie.

“Wij zoeken iemand die breed is opgeleid: ervaring heeft met meer dan alleen HR. Onze nieuwe collega kan over muurtjes heen kijken, weet verbindingen te leggen. Ook naar de Directie.” – Marianne de Schutter, Manager Organisatieontwikkeling & Management Development bij Jumbo

Een Consultant die ’t gedaan krijgt

Voor het realiseren van zowel groei als blijvende kwaliteit, is het van belang dat de nieuwe man of vrouw oog heeft voor verschillende disciplines. Voor het optimaal uitoefenen van deze functie is ervaring binnen HR of Management Development geen voorwaarde. Strategisch in concepten denken en deze om kunnen zetten naar impact in de organisatie is cruciaal. Ervaring met business-vraagstukken is dan ook essentieel. De Consultant werkt nauw samen met het team dat bestaat uit een collega Consultant en de teammanager Marianne de Schutter.

De Consultant communiceert effectief in verschillende lagen van de organisatie en weet alle stakeholders te overtuigen en te enthousiasmeren voor het gezamenlijk ontwikkelde beleid. De Consultant Organisatieontwikkeling zet naast executie-, vooral denkkracht achter sleutelprojecten uit de strategische agenda. Daarnaast ontwikkelt hij of zij nieuw beleid op basis van een gedegen analyse van interne ontwikkelingen en externe trends en weet hij of zij het nieuwe beleid te verankeren in de business.

Een visionaire blik met oog voor de praktijk

De Consultant Organisatieontwikkeling is leidend in de organisatie-brede ontwikkelingsprojecten in nauwe samenwerking met de business.

De Consultant definieert de projecten met de verschillende stakeholders. Dat vraagt om groot analytisch vermogen en een visionaire blik. Voor de implementatie van dit strategisch beleid onderhoudt de Consultant veelvuldig contact met alle disciplines – van Commercie tot Operatie.

“Wij denken bij Jumbo altijd vanuit de klant. Hoe kunnen we onze klant nog beter bedienen? Waar hebben zij behoefte aan? Dat vertaalt zich door in alles was we doen. Dus ook in strategische plannen.” – Marianne de Schutter, Manager Organisatieontwikkeling & Management Development bij Jumbo

Zeker omdat het een nieuwe functie betreft, krijgt de Consultant veel ruimte om de eigen rol in te vullen. Stakeholdermanagement en denkkracht zijn belangrijke aandachtspunten. En iemand die gewoon pragmatisch is. “We zijn tenslotte een supermarkt,” aldus Marianne de Schutter.

Samen. Ondernemen. Winnen…. Voor de klant.

Dat zijn de kernwaarden van het ‘Jumbo-DNA’. Het zijn geen holle kreten, maar betekenisvolle woorden voor alle medewerkers bij het bedrijf. Dus ook voor de Consultant Organisatieontwikkeling zijn dit de bouwstenen om de eigen functie vorm en inhoud te geven:

 • Samen met de business, het management en de directie
 • Ondernemen door zelf op zoek te gaan naar de beste invulling van deze belangrijke nieuwe rol
 • Winnen vanuit een sterke visie. Zorgen dat de sterkst mogelijke Jumbo organisatie wordt gebouwd

En dit alles met een enorme passie voor de klant. Want daar draait het bij Jumbo uiteindelijk om.


_dsc9119_kleiner
Veghel Minimaal 6 jaar ervaring

De CFO van Jumbo Supermarkten, Ton van Veen, werd in 2014 uitgeroepen tot CFO van het jaar. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de overnames en integraties van C1000 en Super de Boer. Begin 2016 is La Place aan het portfolio toegevoegd. Met inmiddels zo’n 600 winkels is Jumbo de hardst groeiende supermarktketen van Nederland.

CFO Ton van Veen zegt:'Het gaat Jumbo om share of stomach.'Werken bij Jumbo

Bij een onderneming die zo hard groeit als Jumbo, krijgen medewerkers de kans om heel hard mee te groeien en innovatieve groei- en verbeterplannen te ontwikkelen. Zo wordt op dit moment ingezet op een forse uitbreiding van het online omzetaandeel met de uitrol van nieuwe diensten, zoals een bezorgservice en een zakelijke bestelomgeving.

Over het aanboren van nieuwe segmenten zoals de zakelijke markt zegt CFO Van Veen in een interview met de Levensmiddelenkrant: “Achter deze enterprises zitten ook gewoon consumenten. Of kinderen die hun boterham thuis eten of op de kinderopvang, het gaat om dezelfde consumptiebehoefte. Het gaat Jumbo om de share of stomach, welk aandeel van de maag je kan voeden, niet om het aandeel van verschillende markten. Iedereen die vraag heeft naar food kunnen wij bedienen. De propositie die we bieden is redelijk universeel.”

Controlling bij Jumbo

De focus op de eindconsument betekent dat verschillende teams achter de schermen nauw samenwerken en dat er steeds indrukwekkendere methoden worden ontwikkeld om data-wells aan elkaar te koppelen. De Business Controlling afdeling bestaat uit vier teams: Commercial Controlling, Operations Controlling, Business Development Controlling en Supply Chain Controlling. Igor Halbersma, Hoofd Operations Controlling, stuurt twee teams aan: Operations Controlling Filialen en Operations Controlling Franchise. Franchise goed is voor 60% van de totale winkelomzet. Beide teams bestaan uit drie Regiocontrollers en een overkoepelende Controller Operatie. Op dit moment is de rol van Controller Operatie voor het franchise-team vacant, en wordt gezien als een ideale functie om de stap naar Retail te zetten.

Vacature: Controller Operatie

De Controller Operatie zorgt voor optimaal begrip, beheersing en verbetering van de financiële en operationele resultaten van de winkeloperatie. De Controller Operatie zal zichtbare resultaten kunnen behalen op onder andere de volgende onderwerpen:

 • Coördinatie van de Planning & Controlcyclus van de winkeloperatie, inclusief het begrotingsproces van de consumentenomzet van alle Jumbo-winkels
 • Het ontwikkelen en verhogen van het niveau van stuurinformatie voor het Management en de franchisenemers via business intelligence tools
 • Het structureren en optimaliseren van de interne workflow en processen
 • Het vastleggen en juist uitvoeren van conditie-afspraken met franchisenemers voor zowel de winkels als het e-commerce kanaal
 • Inbrengen van financieel-economische kennis en expertise bij projecten

De Controller Operatie werkt samen met de Regiocontrollers (die het directe contact met de franchisenemers onderhouden) om de resultaten van franchisenemers goed te kunnen analyseren en daarover te rapporteren. Op basis van bedrijfseconomische ontwikkelingen en resultaten brengt deze persoon korte en lange termijn adviezen uit. De Controller Operatie stelt de juiste vragen over thema’s zoals omzet, marge, loonkosten en derving. Zo voorzien ze risico’s en ontdekken ze kansen waar de business op in kan spelen. De Controller Operatie is in wezen de co-piloot voor de operationele organisatie op financieel en bedrijfseconomisch gebied.


werken bij jumbo op finance
Veghel Minimaal 6 jaar ervaring

In 2014 is Ton van Veen (CFO Jumbo Supermarkten) verkozen tot CFO van het jaar. Niet verrassend gezien de overnames en integraties van Super de Boer en  C1000. Recent is La Place aan het portfolio toegevoegd. Jumbo Supermarkten heeft inmiddels bijna 600 winkels en is daarmee de tweede supermarktketen van Nederland.

Jumbo Supermarkten

In 2015 groeide de omzet van het familiebedrijf met 30% naar 6,25 miljard euro. De supermarktketen beschikt nu over een marktaandeel van ~18,5%. Dit is met name te danken aan (het afronden van) de overname van C1000 en het openen van nieuwe winkels. Voor 2016 is 100 miljoen euro begroot voor nieuwe investeringen – onder andere in het online-kanaal. Volgens Ton van Veen zit groei, vooruitgang en innovatie in het DNA van Jumbo. Maar niet alleen in het DNA van de organisatie, het is ook terug te vinden in zijn eigen genen. Hij zegt:

“Ik ben een ondernemende CFO. Ik help het bedrijf om te groeien en dat is de boodschap die ik graag zou willen uitdragen aan collega’s.” 

Het Business Development Controlling team – onderdeel van de Finance-afdeling (circa 100 fte) – heeft een ondernemende houding en focust op het ontwikkelen van initiatieven die ten goede komen aan het verdienmodel van Jumbo.

Business Development Controlling team

Het Business Development Controlling team onder leiding van Esther Bastiaans (Hoofd Business Development Controlling en ex-Roland Berger) adviseert de afdelingen Formule & Innovatie, Marketing en is actief betrokken bij afdelingsoverstijgende projecten. De afdeling Formule & Innovatie houdt zich bezig met nieuwe innovaties die bijdragen aan de unieke Jumbo formule: Beste service + Grootste assortiment x Laagste prijs. Ze ontwikkelen beleid omtrent het verbeteren van de formule, implementeren strategische veranderingen en ontwikkelen innovatieve activiteiten. Zo is bijvoorbeeld ‘de Allerslimste Koop’ ontwikkeld en zijn recent jaaraanbiedingen geïntroduceerd. Hiermee zorgt Jumbo dat de concurrentiepositie op basis van prijs (de laagste prijs in de formule) gehandhaafd blijft – ook binnen de huismerken en producten die vaak in de aanbieding zijn bij de concurrentie.

Vacature voor een Senior Business Development Controller

Het beleid en de vraagstukken waar de afdelingen Formule & Innovatie en Marketing aan werken hebben direct invloed op de financiële resultaten van Jumbo en zijn gelijk zichtbaar op de winkelvloer. Een van de meest zichtbare posities binnen het Business Development Controlling team is de Senior Business Development Controller. Dit is een directe sparringpartner voor de strategiedirecteuren en voor Colette Cloosterman – Van Eerd (CCO).

De Senior Business Development Controller is verantwoordelijk voor de financiële kant van strategische plannen voor de Jumbo super- en foodmarkten die vanuit Formule & Innovatie worden geïnitieerd. Deze expert adviseert Formule & Innovatie bij het maken van strategische beslissingen door de plannen door te rekenen en suggesties voor verbetering aan te dragen. Het blijft echter niet bij rekenen, analyseren en adviseren – de Senior Business Development Controller is actief betrokken bij het opstellen van beleid, implementeren van de plannen en het borgen van de te behalen resultaten.

Deze controller buigt zich bijvoorbeeld over Jumbo’s vers-propositie. Het streven is een goed, onderscheidend en betaalbaar aanbod van verse producten. Door een deel centraal aan te leveren wil Jumbo meer grip krijgen op de houdbaarheid. De Senior Business Development Controller analyseert onder andere wat hiervan de financiële impact is op de omzet en marge, operationele en logistieke kosten. Om dit goed te kunnen onderbouwen is er veelvuldig contact met alle disciplines binnen het bedrijf – van Commercie tot Operatie. Esther Bastiaans:

“We denken altijd vanuit de klant. Hoe kunnen we onze klant nog beter bedienen? Waar hebben zij behoefte aan? Dan gaan we rekenen: wat kost het en wat levert het op? Dat zijn ingewikkelde analyses maar het blijft heel tastbaar – uiteindelijk zie je het terug in de winkels.”

In deze functie is veel ruimte voor eigen initiatief. Esther Bastiaans: “We denken nu na over een oplossing voor restanten, dat kan bijvoorbeeld door producten af te prijzen. De Senior Business Development Controller is actief betrokken bij dit soort initiatieven, denkt mee over het opzetten en testen ervan en brengt uiteraard ook zelf ideeën in. Ook voor problemen die we misschien zelf nu nog niet opgemerkt hebben.”


Inschrijven voor de vacature mailing