Reukema

 
 •  De recycling markt 

  Recycling en distributie van metalen kenmerkt zich door een gefragmenteerde en internationale markt van leveranciers, handelaren en verwerkers. De kwaliteit van schroot varieert per lading en de prijzen zijn volatiel (gerelateerd aan de wereldmarktprijs genoteerd op de London Metal Exchange). Dit maakt de internationale distributie complex. Het ontbreken van grote spelers en monopolies maakt dit een veelbelovende markt.

 •  Reukema 

  Dankzij een eeuw ervaring, inhoudelijke expertise en internationale acquisities is het familiebedrijf Reukema Recycling uitgegroeid tot een gezonde organisatie met een omzet van 350 miljoen euro en handelskantoren in Europa, Noord-Amerika, het Midden Oosten, Azië en Afrika. De professionals binnen Reukema zijn top-tier experts op bijvoorbeeld het gebied van Trading, Logistics, IT, Finance of Risk Management.

 •  Strategie 

  De metaalindustrie bevindt zich in een periode vol uitdagingen: minder aanbod van schroot, toenemende prijstransparantie door mobiele internet technologie en daarmee verhoogde druk op bruto marges. Het MT stuurt aan op een organisatie die gericht is op innovatie met als doel operational excellence en cost leadership in combinatie met sterke groei in volume te bewerkstelligen.

Vacatures bij

Reukema

vervulde vacatures

 • CFO

  Harderwijk | Minimaal 10 jaar ervaring


vervulde vacatures

commercial director bij reukema
CFO
Harderwijk Minimaal 10 jaar ervaring

Reukema

Reukema Recycling is een innovatieve en snel groeiende speler in de wereldwijde distributie en recycling van  non-ferro metalen, plastic en papier. Reukema Recycling is in staat om lokale, regionale en Europese leveranciers te koppelen aan een wereldwijd netwerk.

Vacature voor CFO

De gezochte CFO krijgt een brede, en met name verbindende rol binnen een internationaal opererend (actief in meer dan twintig landen) bedrijf waar 75 professionals werken. Reukema heeft een omzet van 350 miljoen en een verwerking van 200.000 ton metaal per jaar. Binnen Reukema zijn de lijnen kort en informeel. Het gaat om een zeer autonome functie; de CFO is zelf aan de bal. Alles wat hij/zij op het to-do lijstje heeft staan, kan morgen al uitgevoerd worden. De CFO beschikt over daadkracht en het vermogen om zelfstandig aan de slag te gaan. Daarnaast heeft deze persoon het talent om mensen aan elkaar te verbinden en creëert draagkracht binnen de organisatie.

Type werkzaamheden

De CFO is een initiatiefrijk en gedreven academicus afkomstig uit de logistieke of industriële hoek. Een productieomgeving is niets nieuws. Daarnaast heb heeft hij/zij ervaring met lean processen, kostenbeheersing en riskmanagement. Je hebt duidelijk affiniteit met financiën maar bent ook strategisch goed onderlegd. De CFO is een makkelijke communicator met zowel de mannen van de werf, een administratief medewerker of een van de aandeelhouders.

Maar wat we eigenlijk nog veel belangrijker vinden: de CFO is bereid zich te committeren aan Reukema. Dat is moet een intrinsieke motivatie zijn: deze persoon gaat het verschil maken. Renkema is op zoek naar iemand die bevlogen is over zijn vak en over de kracht van verbinding.

Deze persoon gaat werken in een in compact en hecht team op het kantoor in Harderwijk. Dat betekent dat hij/zij zowel als directielid opereert maar ook met de voeten in de klei staat. de CFO ontwikkelt en optimaliseert, trekt de financiële organisatie naar een hoger plan en is een geoefend projectmanager.

 


Inschrijven voor de vacature mailing