Lacent

 
  • Over Lacent

    Of je nu een nieuwe laptop nodig hebt of een bankstel, de kans is groot dat je online kijkt. En als je ergens je oog op hebt laten vallen is de stap naar kopen snel gezet. Maar wanneer het om grote bedragen gaat, betalen veel mensen liever pas als ze het product in huis hebben. Of gespreid. En dat maakt Lacent mogelijk, zonder dat je er een creditcard voor hoeft te hebben.

  • Lacent en wehkamp.nl

    Lacent is net als fonq.nl en wehkamp.nl een dochter van RFS Holding. Sinds 1960 regelt Lacent de financiële zaken voor haar grootste zus. Op wehkamp.nl komen gemiddeld 200.000 bezoekers en 15.000 bestellingen per dag. Kortingen en speciale acties worden verrekend en klanten kunnen kiezen hoe ze willen betalen: achteraf, met een automatische incasso, via iDEAL of in termijnen. Wie niet met iDEAL betaalt, wordt beoordeeld op kredietwaardigheid, de kans dat het om fraude gaat wordt ingeschat, en artikelen die retour komen worden terugbetaald. De financiële processen van een grote online retailer zijn een vak apart. En dat is nou precies het specialisme van Lacent.

  • De verborgen diamant van RFS

    In het kader van de samenwerking met wehkamp.nl ontwikkelde Lacent cutting-edge expertise om real-time kredietrisico in te schatten en direct betalingen te kunnen faciliteren. Nu komt er een kantelpunt aan: processen zijn geautomatiseerd, patronen in de data worden steeds sneller en beter herkend en Lacent kan veel meer aan dan de huidige financiële diensten alleen. Daarom gaat Lacent nieuwe diensten verkennen en ontwikkelen.

Vacatures bij

Lacent

vervulde vacatures


vervulde vacatures

Lacent financiële producten voor e-commerce wereld
Zwolle Minimaal 4 jaar ervaring

Product Manager bij Lacent

Sinds 1960 regelt Lacent alle financiële zaken voor wehkamp.nl. In het kader van de samenwerking met wehkamp.nl ontwikkelde Lacent cutting-edge expertise om real-time kredietrisico in te schatten en direct betalingen te kunnen faciliteren. Nu komt er een kantelpunt aan: processen zijn geautomatiseerd, patronen in de data worden steeds sneller en beter herkend en Lacent kan veel meer aan dan de huidige financiële diensten alleen. Daarom gaat Lacent nieuwe diensten verkennen en ontwikkelen. De Product Manager zet enerzijds de commerciële trajecten op, en ontwikkelt anderzijds ontwikkelt de innovatieve producten die daarvoor nodig zijn, op basis van de expertise van Lacent én nieuwe marktinzichten.

Commercieel hart van de organisatie

“Meer dan een derde van de consumenten wil pas voor een online aanschaf betalen als het product geleverd is,” vertelt Tabor Smeets, Managing Director van Lacent. “In het buitenland wordt in deze behoefte voorzien door creditcards, in Nederland veel minder.” De Product Manager brengt de behoeften van de consument op het gebied van real-time-krediet in kaart, analyseert wat voor diensten daarbij horen, innoveert de producten en bepaalt de strategie om kansen te pakken.

Middenin

De Product Manager stuurt een team aan van twee Marketing Intelligence Analisten en een aantal designers. Het team staat aan de vooravond van de ontwikkelingen, dus waarschijnlijk zal uitbreiding volgen. De Product Manager rapporteert aan Tabor Smeets, is zijn rechterhand en het aanspreekpunt voor het sales- en marketingteam. Een zichtbare rol midden in een jonge, ambitieuze organisatie.

Kandidaatsprofiel

De Product Manager is een ongeremde innovator. Scherp, analytisch, creatief, en bijzonder goed met mensen. Herkent gaten in de markt die nog niemand waren opgevallen, maakt de vertaalslag naar wat er technisch en wettelijk mogelijk is, en laat anderen snel inzien wat ze eraan hebben. Vier jaar ervaring als strategieconsultant of business developer is een uitstekende achtergrond.


Inschrijven voor de vacature mailing