Iglo

 
 • Over Iglo

  Consumenten kiezen voor lekker en makkelijk. Iglo kiest niet alleen voor vandaag, maar vooral voor morgen. Daarom wordt er ook veel aandacht besteed aan gezondheid en duurzaamheid. Neem bijvoorbeeld klassieke vissticks: deze zijn recent opnieuw gelanceerd met een verbeterde coating. Het invriezen van voedsel maakt dat er minder additieven nodig zijn, het milieu minder belast wordt door transport en voedselverspilling vermindert. Met Forever Food Together levert Iglo een actieve bijdrage aan het verduurzamen van de voedselketen.

 • Iglo onderdeel van Nomad Foods

  In april 2015 werd Iglo overgenomen door Nomad Foods. Met mooie merken als Iglo, Birds Eye en Findus en een marktaandeel van 30% is Iglo Group marktleider in Europa. Nomad Foods ondersteunt Iglo’s organische groei en bouwt het portfolio verder uit door middel van strategische acquisities.

 • Iglo in Nederland

  De lokale organisaties hebben de vrijheid om in te spelen op hun markt. Zo werd op basis van marktonderzoek de bestseller Kibbeling ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Op dit moment is Iglo Nederland actief in vier segmenten binnen Vriesvers: Vis, Groenten, Maaltijden en Soepen. Veel meer dan alleen vissticks dus, en dat is nog maar het begin. De overname door Nomad Foods maakt dat op termijn het Nederlandse productportfolio ook flink uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld innovatieve producten uit de stal van Findus.

   

Vacatures bij

Iglo

vervulde vacatures


vervulde vacatures

Commercial-Controller-Iglo
Utrecht Minimaal 4 jaar ervaring

Iglo, onderdeel van Nomad Foods

Nomad Foods nam in april 2015 Iglo over en is sinds november 2015 ook de trotse eigenaar van Findus. Het derde merk onder de paraplu van Nomad Foods is Birds Eye. Onder andere door deze overnames is Nomad Foods nu het grootste bedrijf in diepvriesproducten in Europa. Het heeft een nummer-één-positie in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Portugal. Bij Nomad Foods werken meer dan 4.300 professionals, verspreid over vijftien landen. In 2016 zal het bedrijf een herpositionering ondergaan en wordt de naam veranderd in Nomad Foods Europe.

Iglo is in Nederland vooral bekend van de vissticks en Kapitein Iglo. Maar Iglo is veel meer dan dat. De organisatie heeft zich sterk gericht op duurzaamheid en ziet daarin een belangrijke rol voor diepvriesproducten. Een van de beste manieren om voedselverspilling (elk jaar wordt in de Europese Unie 89 miljoen ton voeding verspild) tegen te gaan is het te bevriezen. Ter illustratie: van de verse en gekoelde producten wordt 60% verspild, tegen 30% van de diepvriesproducten. In huishoudens wordt bijna 50% minder voeding verspild als er diepvriesvoeding in plaats van vergelijkbare verse maaltijden worden gegeten. Om de consument lekkere en gezonde diepvriesmaaltijden te bieden heeft Iglo zich toegelegd op verschillende soorten maaltijden voor elk moment van de dag. Bijvoorbeeld lekkere soepen, kant-en-klaarmaaltijden en groenten.

Vacature voor Commercial Controller

‘Net Revenue Management’ – het zorgen voor winstgevende groei – is door de CEO van Nomad Foods aangewezen als strategische prioriteit voor de hele organisatie. De Commercial Controller is hier nauw bij betrokken en gaat – in samenwerking met finance, sales en marketing bij Iglo – aan de slag om de omzet en winst te verbeteren. De Commercial Controller zorgt ervoor dat de kapitein van het schip op koers blijft. Dat is geen nattevingerwerk maar fact-based en data-driven. De Commercial Controller denkt mee op hoog niveau en helpt collega’s om kansen te zien, te begrijpen en weten hoe daarop in te spelen. De sturende adviezen en inzichten van de Commercial Controller helpen het Iglo-schip zo te sturen dat het de wind in de zeilen houdt.

Type werkzaamheden

De werkzaamheden van de Commercial Controller zijn tweeledig. Enerzijds is de Commercial Controller hét aanspreekpunt en dé adviseur voor sales, marketing, finance en supply om samen effectieve businessplannen te ontwikkelen. De Commercial Controller is hierin verantwoordelijk voor de pricing- en promotiestrategie. Anderzijds is deze persoon een strategische businesspartner voor de sales- en marketingteams om duurzame groei te stimuleren. Op basis van sterke analyses ondersteunt de Commercial Controller in besluitvorming, onderhandelingen en financiële planning.

De vacature voor Commercial Controller is een strategische functie en staat direct in contact met het MT. Deze persoon rapporteert aan de Commercial Finance Manager. De Commercial Controller is als adviseur betrokken bij veel verschillende projecten op zowel marketing als sales. Het is dan ook een ideale positie om de commerciële organisatie goed te leren kennen.


Commercial-Controller-Iglo
Utrecht Minimaal 5 jaar ervaring

Over Iglo

Iglo is vooral bekend van de vissticks, maar tegenwoordig heeft het veel meer dan alleen dat. Iglo is de category captain van Vriesvers en werkt nauw samen met alle grote retailers van Nederland. Het bedrijf is actief in vier segmenten binnen de categorie Vriesvers: Vis, Groenten, Maaltijden en Soepen. Dat zijn dus de welbekende vissticks, maar ook spinazie, rode kool, tagliatelle met zalm en groentesoep. Iglo wil het portfolio nog verder uitbreiden, dat is onder andere een van de kernuitdagingen voor de Key Account manager.

Functie van Key Account Manager

De Key Account Manager vertaalt de categorievisie naar de winkelvloer van een van de twee grootste retailers om de groei van de categorie te versnellen en ambitieuze P&L doelstellingen waar te maken. Het is een proactieve rol met enorme impact op de groei van de categorie Vriesvers en de omzet van Iglo.

De Key Account Manager is onderdeel van het salesteam. Het salesteam wordt ondersteund door Account Assistants en valt onder de General Manager, Niels Bontje. Bontje: “Voor iemand die uitblinkt in commerciële onderhandelingen is dit een kans om een mooi A-merk te vertegenwoordigen.”

Type werkzaamheden

Naast grote onderhandelingen en forecasten, monitoren en rapporteren werkt de Key Account Manager nauw samen met Category Management en Marketing om activaties en promoties te optimaliseren, doelen te stellen en resultaten te analyseren. Zo is er bijvoorbeeld grote ruimte voor groei van de Vriesvers-afdeling op het gebied van inspiratie, design, sfeer en navigatie.

Kandidaatsprofiel

Alle collega’s bij Iglo zijn ambitieus en hebben zelfontplooiing hoog in het vaandel. Deze rol vraagt om iemand die net zo gedreven is als de rest van de Nederlandse organisatie. Iemand die commercieel is ingesteld, zelfstandig en resultaatgericht werkt en veel overtuigingskracht heeft. De Key Account Manager heeft aantoonbare ervaring met jaaronderhandelingen binnen een FMCG omgeving en affiniteit met category management. Afhankelijk van de kandidaat en diens ambities is doorgroeien mogelijk in de lijn, interdisciplinair of internationaal.


Brand Manager Vriesvers bij Iglo
Utrecht Minimaal 5 jaar ervaring

Brand Manager

In de keuken van Iglo worden grote innovaties voor Vriesvers voorbereid. De Brand Manager bepaalt welke producten in Nederland op het menu komen te staan, ontwikkelt het recept voor de marketingmix en zet de uitvoering op touw. Een proactieve rol met heel zichtbare resultaten dus.

Autonomie

Er is veel ruimte voor autonomie in deze rol: de Brand Manager zet zelf consumentenonderzoek en een merkstrategie voor de nieuwe categorie op. Dat gebruikt de Brand Manager om innovatie aan te sturen, en schakelt daarbij met bureaus over het ontwikkelen van verpakkingen, above-the-line campagnes en online marketing. Daarnaast ondersteunt de Brand Manager accountmanagers in hun gesprekken met retailers over de ontwikkeling van de categorie Vriesvers en de rol van deze innovaties. Weinig gebaande paden dus; vooral ruimte om je eigen boontjes te doppen.

Kandidaatsprofiel

Deze rol vraagt om iemand die nieuwsgierig is en energie krijgt van het neerzetten van veranderingen, zowel op de markt als binnen de organisatie. Iemand die net zo gedreven is als de rest van het team, duidelijke doelen kan stellen, helder communiceert, stakeholders overtuigt en daadkrachtig is. De Brand Manager gaat zelfstandig en resultaatgericht te werk. Als marketeer heeft de ideale kandidaat aantoonbare ervaring met het in de markt zetten van nieuwe producten en de bijbehorende activatie. Alle collega’s bij Iglo zijn ambitieus en hebben zelfontplooiing hoog in het vaandel. Afhankelijk van de kandidaat en diens ambities is doorgroeien mogelijk in de lijn, interdisciplinair of internationaal.


Inschrijven voor de vacature mailing