Bloomon

 
 • Consulting Exit

  Bloomon is opgebloeid op een bodem van strategische kennis, analytische vaardigheden, e-commerce ervaring en de nodige kennis van de bloemenmarkt. Patrick Hurenkamp (voormalig Consultant bij The Boston Consulting Group) is de Founding Father; een aantal familieleden van hem werken in de business en hij zag een sector die aan vernieuwing toe was. Samen met Bart Troost (ex-BCG) en Koen Thijssen (voormalig Investment Banker en Managing Director bij Rocket Internet) startte hij Bloomon.

  “Op productieniveau is de bloemensector modern en geavanceerd, Nederlandse kwekers zijn het meest innovatief van de wereld. Maar aan de verkoopzijde zag ik ruimte voor verbetering.” – Patrick Hurenkamp, Founder

  Bloomon levert bloemen direct van de kweker (400 in totaal) bij de mensen thuis – zonder tussenkomst van derden. Een tweede kenmerk van het Bloomon-businessmodel is de styling: ze maken eigentijdse boeketten die herkenbaar ‘Bloomon’ zijn. Tot slot: e-commerce. De oprichters van Bloomon stuwen de digitale transitie binnen de bloemensector: niet eerder werden bloemen zo succesvol online verkocht.

  Het businessmodel van de start-up is buitengewoon goed uitgedacht én geïmplementeerd. Dat heeft een enorme aantrekkingskracht op Strategy Consultants, ervaren Financials en gespecialiseerde E-commerce professionals. Schaalvergroting en internationale expansie gaan de start-up dan ook soepel af, en de toekomst ziet er rooskleurig uit.

 • Werken bij Bloomon

  Het hoofdkantoor van Bloomon is gevestigd in Amsterdam. Het team bestaat uit 80 professionals van 13 verschillende nationaliteiten. Deze diversiteit is kenmerkend voor het jonge bedrijf. Van het begin af aan is het uitgangspunt geweest om een divers, complementair team te bouwen. Er wordt geselecteerd op professionals die competenties en vaardigheden meenemen die nog niet beschikbaar zijn binnen het team. Het opleidingsniveau bij Bloomon ligt hoog, en iedereen is expert in zijn of haar vakgebied. De communicatie verloopt vlot en beslissingen kunnen snel genomen worden.

  Internationaal

  De ambitie is om de grootste online bloemenverkoper van de wereld worden. Om dat te realiseren wordt er hard gewerkt aan de naamsbekendheid van het merk. Tevens ligt er een uitdaging de doelgroep vertrouwd te maken met het concept van “verse bloemen op bestelling”. Bloomon gaat daar op een innovatieve en eigentijdse manier mee om. Eind 2016 organiseerden ze een ‘internationale roadshow’. Ze openden pop-up stores in de winkels van & Other Stories (zusterbedrijf van H&M) in Berlijn, München, Keulen, Amsterdam, Antwerpen, Hamburg en Gent.

  Dit is overigens niet de eerste stap over de grens. Al een paar maanden na de Nederlandse lancering bood Bloomon hun diensten aan in Duitsland. Op dit moment zijn ze actief in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Bloomon heeft naast Amsterdam ook kantoren in Londen en Berlijn, en een deel van het IT-team werkt vanuit Azië.

 • Start-up met funding

  De eerste financiering kreeg Bloomon van familie, vrienden en kennissen. In totaal zo’n 700.000 euro, opgehaald in slechts zeven weken. Binnen een jaar verkocht Bloomon meer dan 100.000 bloemen. Reden genoeg voor investeerders om in november 2015 een eerste kapitaalinjectie van 3,5 miljoen euro te doen. In een tweede investeringsronde (februari 2017) onder leiding van Fortino Capital haalde Bloomon nog eens 21,4 miljoen euro op. De ambitie is om de omzet binnen drie jaar te laten stijgen tot 100 miljoen euro.

  “We zijn bewust in zee gegaan met een aantal internationale spelers, een groep ondernemers én ervaren retailexperts. Ze brengen behalve kennis ook een enorm netwerk met zich mee. Daar hebben wij nu profijt van.” – Koen Thijssen, Co-Founder 

  Het geld zal gebruikt worden voor internationale groei en het optimaliseren van het technische platform, zowel aan klantzijde als leverancierszijde. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een mobiele app waardoor klanten nog gemakkelijker hun bloemen kunnen bestellen en ook zelf kunnen inplannen waar en wanneer de bloemen bezorgd worden.

Vacatures bij

Bloomon

actuele vacatures


actuele vacatures

Vacatures bij Bloomon Amsterdam
Amsterdam Minimaal 2 jaar ervaring

De paus bedankt ons niet voor niets elk jaar voor ‘die bloooemen’. Nederland is een immense speler in de internationale bloemenmarkt: meer dan 70 procent van alle handel verloopt via de veilingen in Aalsmeer en Ede. De B2C-verkoop van bloemen gebeurt voor 99 procent via de traditionele offline kanalen. Bloomon is sinds 2014 de new kid on the block. Met een goedgevulde kas en een hoofdkantoor vol ervaren en ambitieus toptalent stuwt deze scale-up de digitale transformatie van de bloemenmarkt.

Werken bij Bloomon

Een belangrijke voorwaarde: geen allergie voor stuifmeel en/of pollen, want het kantoor in Amsterdam staat vol geurige boeketten en prachtige bloemen. Dat is bewust gedaan: het behouden van affiniteit met het product is cruciaal om de dienstverlening aan de klant continu te kunnen optimaliseren. Dat is gelijk een van de kenmerken van de werk-ethos bij Bloomon: klantgericht en ambitieus om elke dag te groeien. Het verbeteren van de customer experience staat hoog op de strategische agenda voor 2017, net als internationale expansie. Bloomon is op dit moment actief in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, maar het doel is om een wereldspeler te worden. Door de meest recente investering (februari 2017) van 21,4 miljoen euro wordt deze stip op de horizon steeds tastbaarder.

“We willen de nummer één van de wereld worden. We realiseren ons dat het een enorme klus is om met een levend product de internationale markt te veroveren. Daarom hebben gekozen voor investeringspartijen op basis van de kennis die zij in huis hebben.” – Patrick Hurenkamp, Founder

Bloomon is opgericht door Patrick Hurenkamp en Bart Troost (allebei voormalig consultant van BCG) en Koen Thijssen (daarvoor Managing Director bij Rocket Internet en investment banker). Op het moment dat Bloomon succesvol genoeg was om nieuwe professionals aan het team toe te voegen, hebben ze besloten alleen écht talent aan te nemen. De oprichters wilden een divers en complementair team bouwen. En dat is gelukt: op het hoofdkantoor in Amsterdam werken inmiddels 80 professionals met 13 verschillende nationaliteiten. Het team bestaat uit e-commerce experts (ex-Rocket Internet), online marketing specialisten, zeer ervaren financials, commercieel talent en (heel veel) ex-Consultants van gerenommeerde bureaus als McKinsey, BCG en SparkOptimus. En natuurlijk ook Stylisten en Bloemisten.

Vacature voor Finance & Control Analyst

De positie van Finance & Control Analyst bestaat uit meerdere facetten. Door de invulling van deze functie kan Bloomon kan blijven opschalen, verder internationaal uitbreiden en in de nieuwe markten snel up-to-speed zijn. De Finance & Control Analyst is intensief betrokken bij het voorbereiden van toekomstige investeringsrondes en is een challenger voor de interne Business Owners. Tegelijkertijd is dit een pragmaticus die vol energie de financiële en administratieve processen verbetert. Hij/zij tilt de budget control cyclus naar een hoger niveau (optimaliseren en opschalen), speelt een belangrijke rol bij financiële forecasts en verbetert interne controls.

De Finance & Control Analyst werkt in de volle diepte en breedte van de finance functie. Het kan zijn dat hij/zij ’s ochtends collega’s helpt met een administratieve klus en ’s middags bezig het informatiepakket over de vorderingen van de onderneming samenstelt, op basis waarvan investeerders investeringsbeslissingen nemen.

Het finance team is centraal georganiseerd bij Bloomon en wordt aangestuurd door Mattijs Keijzer (Global Head of Finance bij Bloomon, ex-KPMG). De Finance & Control Analyst werkt nauw met hem samen en ondersteunt hem onder andere bij het opstellen van de jaarlijkse budgettering en business plannen.


Inschrijven voor de vacature mailing