Werken bij Wessanen Benelux

Wessanen

Het is nooit belangrijker geweest om de manier van voedselproductie en -consumptie te verbeteren dan vandaag de dag. Het maken van betere keuzes is essentieel voor onze eigen gezondheid en voor die van de planeet. Wessanen ontwikkelt, produceert en levert gezonde en duurzame voedingsproducten waardoor ze het mogelijk maken te kiezen voor een gezonder alternatief, zowel voor de consument als de retailer. Daarnaast zetten ze zich in voor het vergroten van de bewustwording onder consumenten, werknemers, klanten en andere stakeholders.

Picture

Wessanen biedt alternatieven, want…

Meer dan een miljard mensen kampen met overgewicht 300 miljoen mensen hebben een vergroot risico op het ontwikkelen van aan voeding gerelateerde ziekten.

Het regenwoud verdwijnt Wessanen gebruikt alleen duurzame palmolie. Ze gebruiken zoveel mogelijk producten uit Europa.

Te veel chemicaliën in voedsel De producten van Wessanen zijn geproduceerd zonder het gebruik van kunstmest en/of pesticiden.

Overconsumptie van vlees De overconsumptie van vlees draagt voor een groot deel bij aan de klimaatverandering. Wessanen adviseert om (regelmatig) vegetarisch te eten en biedt gezonde alternatieven voor vlees.

….

Steeds meer voedselallergieën Het aantal voedselallergieën neemt toe, vooral onder kinderen.

Aantasting van de bodem Organische landbouwmethoden zijn essentieel voor het behoud en het verbeteren van de bodem.

9.000.000.000 mensen In 2050 moet naar schatting negenmiljard monden gevoed worden. Wessanen gelooft dat dit alleen mogelijk is als we overstappen op een gezonder dieet, duurzaam en met minder vlees.

Genetisch gemodificeerd voedsel Genetisch gemodificeerd voedsel bedreigt het milieu. Wessanen gebruikt geen genetisch gemodificeerde producten.

Visie en missie van Wessanen

De visie is om de Europese marktleider te worden voor gezonde en duurzame voedingsproducten. Hoe? Door consumenten te stimuleren de vele voordelen van gezondere en duurzame voeding te leren kennen en ervaren. Daarom bieden de merken van Wessanen verschillende producten met verschillende smaken voor verschillende momenten gedurende de dag.

Healthier food, healthier people, healthier planet, dat is de missie van Wessanen. Wessanen heeft zich volledig toegelegd op gezondere voedingsproducten. Het zijn duurzame, lekkere producten. Voor een groot gedeelte vegetarisch (97%) en biologisch (71%). Wessanen helpt de consument bij het maken van gezondere voedingskeuzes, die ook nog eens beter zijn voor de planeet. Met andere woorden: door het promoten van gezondere alternatieven dragen ze bij aan het beschermen van de planeet.

Strategie in vier pijlers

Portfolio
Operatie
Duurzaam
Uitbreiden

De pijlers uitgelegd...

1. Portfolio Wessanen investeert in de belangrijkste merken in de belangrijkste categorieën. Deze merken zijn vaak marktleider en pionier binnen hun categorie.

2. Operatie Bij Wessanen wordt hard gewerkt om de activiteiten zo efficiënt en effectief mogelijk te organiseren. Dat gebeurt door de hele keten: van waar de grondstoffen vandaan komen, tot het minimaliseren van afval en het vergroten van de transparantie.

3. Duurzaam Wessanen is een groen bedrijf en toegewijd aan de gezondheid van hun consumenten, werknemers en de planeet. Wessanen levert een positieve bijdrage aan de community waarin zij opereren.

4. Uitbreiden Om te kunnen blijven groeien, breidt Wessanen – wanneer de mogelijkheid zich voordoet – het merkenportfolio uit en betreden ze nieuwe categorieën.

Alle merken van Wessanen

Merken Wessanen

Wessanen in cijfers

€ 523
Miljoen omzet in 2015
+21,6 %
Groei nettowinst 2015
34,7
EBIT in miljoen euro
19,7%
Return on Capital Employed

907
Totaal aantal werknemers
71%
Aandeel biologische producten
97%
Aandeel vegetarische producten
94%
Percentage hernieuwbare energie

Werken bij Wessanen Benelux

Bij Wessanen Benelux werken gepassioneerde professionals die zich op hun eigen manier hebben verbonden aan de missie van Wessanen. In hun werk, in de omgang met elkaar en in de keuzes die ze maken in de privésfeer.

Passion for results Wessanen is een commerciële en dus resultaatgerichte organisatie. Er worden hoge targets gesteld en successen worden samen gevierd.

Passion for people Alle professionals bij Wessanen krijgen de kans om zich maximaal te ontwikkelen, zowel op de werkvloer als daarbuiten.

Passion for ownership Doe wat er gedaan moet worden. Ideeën en doelen worden omgezet in actieplannen. Initiatief wordt zeer gewaardeerd.

Passion for purpose Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Wessanen als bedrijf heeft zich gecommitteerd aan hun missie, maar verwacht dit ook van hun medewerkers.

Wat werken bij Wessanen Benelux zo bijzonder maakt is dat je naast het behalen van de commerciële targets, ruimte voor ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid, gestimuleerd wordt jezelf te verbeteren.

“Bij Wessanen word je continu uitgedaagd om verantwoorde keuzes te maken, als werknemer én als individu. Je wordt gestimuleerd om niet alleen te excelleren in je werk, maar ook om jezelf te verbeteren. Daarom werk ik bij Wessanen.” – Jeroen Mustert, General Manager Wessanen Benelux & Duitsland

Het Green Team (vier of vijf professionals van verschillende afdelingen) ontwikkelt een activiteitenkalender waardoor iedereen bij Wessanen bijdraagt aan het behalen van de missie. Een aantal voorbeelden: ze faciliteren dat Wessanen als team mee doet aan de Amsterdam Bosbaan Triatlon, waarmee ze bijna € 2400 hebben opgehaald. Het Green Team regelt dat het hele team mee kan helpen om voedselpakketten in te pakken voor de voedselbank, dat een product van Zonnatura op het menu van het Nationaal Schoolontbijt staat en dat de CO2-uitstoot van Wessanen Benelux opnieuw in bomen aangeplant wordt.

Interview met de General Manager van Wessanen Benelux & Duitsland

Picture

Jeroen Mustert

General Manager bij Wessanen Benelux & Germany
Amsterdam, 10-06-2016 | Jeroen Mustert is ooit begonnen als Trainee bij Unilever. Inmiddels heeft hij op meerdere plekken op de wereld gewerkt voor veel verschillende bedrijven. Nu is hij General Manager bij Wessanen Benelux & Duitsland. Een organisatie met een missie. De aanleiding van dit gesprek was de campagne AchterBio, een campagne die meer aandacht vraagt voor het biologisch keurmerk van de Europese Unie.

Lees meer

Vacatures bij Wessanen Benelux in Amsterdam

Nieuwste vacatures
Vervulde vacatures

National Account Manager Superunie

Amsterdam | Minimaal 5 jaar ervaring

Werken bij Wessanen: iets goeds doen voor de wereld

Kitty van Werde werkt bij Wessanen Benelux als Buyer en vertelt in deze video hoe ze dat vindt.

Tot snel! Volg Wessanen Benelux op LinkedIn

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij Wessanen Benelux. Volg Wessanen Benelux.