Top of Minds

 
  • Top of Minds

    Top of Minds bemiddelt de kwalitatieve top van de executive professionals in de salarisrange 60 – 200k. Snelgroeiende outperformers met een focus op hun carrière. Centraal in het bemiddelingsproces staat de lange termijn. De groeivisie van opdrachtgevers en van kandidaten moeten duurzaam met elkaar in lijn zijn. Pas dan komen succesvolle carrières tot stand.

  • Consultants van Top of Minds

    De consultants bouwen een vertrouwensband op met kandidaten en klanten. Zij zijn de expert binnen hun vakgebied. Ze hebben een hecht netwerk van loyale opdrachtgevers en ontsluiten vaak posities nog voordat er een vacature is. Niet zelden komen zo de meest bijzondere plaatsingen tot stand. Matches waarbij niet ervaring maar persoonlijkheid en talent de boventoon voeren. Dat kan alleen wanneer je zowel opdrachtgevers als professionals in het veld goed kent.

  • Toegang tot de top

    Voor kandidaten is profilering cruciaal. Op het juiste moment met de juiste persoon over de juiste onderwerpen spreken. De consultants helpen kandidaten met het ontwikkelen van hun carrièrestrategie en de voorbereiding om te kunnen presteren op de momenten die ertoe doen. Ze maken gebruik van hun expertise in een bepaald segment van de arbeidsmarkt en hulpmiddelen zoals Strengthsfinder en MBTI.

Vacatures bij

Top of Minds

actuele vacatures

vervulde vacatures


actuele vacatures

CRM E-mail marketing
Amsterdam Minimaal 1 jaar ervaring

In de huidige overspannen markt is het voor werkgevers extreem belangrijk zich goed te positioneren richting hun doelgroep. Door de grondige kennis van haar doelgroepen kan Top of Minds heel gerichte, effectieve marketing materialen creëren. Om ervoor te zorgen dat deze materialen op het juiste moment met de juiste kandidaten gedeeld worden, is Top of Minds op zoek naar een E-mail Marketeer.

Werken bij Top of Minds Executive Search

Top of Minds is een Executive Search bureau in Amsterdam. Iedere Recruitment Consultant bij Top of Minds is gespecialiseerd in een nichemarkt. Bijvoorbeeld marketing binnen FMCG of digital finance. Door deze focus kennen de consultants hun vakgebied, de opdrachtgevers goed, en hebben zij een netwerk opgebouwd van outperformers binnen dat vakgebied. Door persoonlijk contact kunnen de consultants professionals goed begeleiden naar een volgende stap in hun carrière. Bijvoorbeeld naar een groot bedrijf als bol.com, Kraft Heinz, CoolBlue, Coca-Cola of Grolsch. Of naar een start-up zoals Catawiki, Chama, Bloomon of Deliveroo. Daar gebruiken zij inspirerende content voor, zoals interviews met rolmodellen, achtergrondartikelen en vacatureteksten. Deze content wordt ontwikkeld door het vijfkoppige in-house Employer Branding team. E-mailmarketing speelt een centrale rol in het onderhouden van contact met het netwerk van kandidaten.

Employer branding

Content is er genoeg, en kandidaten ook. De kunst is om ze te bij elkaar te brengen. Dat is in een notendop de verantwoordelijkheid van de E-mail Marketeer.

De E-mail Marketeer is strategisch en operationeel verantwoordelijk voor de opzet en optimalisatie van e-mail marketing campagnes van Top of Minds. Hij/zij staat middenin de organisatie, is het primaire aanspreekpunt binnen het team met betrekking tot e-mailmarketing en krijgt dan ook met alle aspecten van de business te maken.

Dit is een spilfunctie in de organisatie, verantwoordelijk voor de e-mail communicatie richting duizenden kandidaten. Top of Minds verstuurt talloze e-mailcampagnes waarbij segmentatie, personalisatie en customer life cycles een belangrijke rol spelen. De E-mail Marketeer is in de lead voor het opzetten van nieuwe campagnes, het zoeken naar methoden om conversie te verhogen, automatiseren, A/B-testen, conversie-optimalisatie, het opzetten van nieuwe user flows. Daarnaast werkt de E-mail Marketeer samen met het team van Researchers aan het vergroten en verrijken van de database van kandidaten.

Project- en stakeholdermanagement is een belangrijk aspect van de rol. Overzicht bewaren, deadlines bewaken en collega’s meenemen is belangrijk in het hele proces, van het verzamelen van content die gedeeld kan worden en het aansturen van de designer tot aan het inventariseren en afstemmen van feedback. Daarnaast is ook een analytische en technische aanleg belangrijk voor het inrichten van mailchimp, werken met het candidate-tracking systeem, performance meten en interpreteren.

Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Deborah Klaassen via deborah@topofminds.com


Research team bij Top of Minds Executive Search
Amsterdam Starter

Werken bij Top of Minds Executive Search

Top of Minds is een Executive Search bureau in Amsterdam. De Recruitment Consultants bij Top of Minds begeleiden professionals naar een volgende stap in hun carrière. Daar gebruiken zij inspirerende content voor zoals interviews met rolmodellen, achtergrondartikelen en vacatureteksten. Opdrachtgevers zijn A-merken als FrieslandCampina, bol.com, Booking.com, Coca-Cola, Red Bull en ING.

De Recruitment Consultants bij Top of Minds zijn gespecialiseerd in een nichemarkt. Bijvoorbeeld sales binnen FMCG of product management in e-commerce. Door deze focus kennen zijn hun vakgebied en de opdrachtgevers goed. Het specialisme van de Recruitment Consultants wordt doorgetrokken naar de Recruitment Associate. Elke Recruitment Associate is dus een directe partner van een Recruitment Consultant en werkt nauw met hem/haar samen op een specifiek vakgebied.

Type werkzaamheden van de Recruitment Associate

De Recruitment Associate is verantwoordelijk voor het hele searchproces met als doel de juiste mensen aandragen voor een bepaalde vacature. De Recruitment Associate gaat procesmatig te werk en heeft continu het overzicht op de search. Op basis van de eisen aan een vacature stelt deze persoon een gestructureerde search op. Dat begint bij het in kaart brengen van de markt. Wat zijn de juiste zoekcriteria en hoe bereik je de geschikte kandidaat? De Recruitment Associate start in de kandidatendatabase van Top of Minds en daarnaast op LinkedIn. Deze persoon is vervolgens actief betrokken bij het benaderen van geschikte kandidaten en stuurt hen de benodigde informatie (vacatureteksten en informatie over het bedrijf bijvoorbeeld).

De Recruitment Associate werkt nauw samen met een Recruitment Consultant en voorziet hem/haar van de laatste informatie omtrent de search. Dat betekent dat de Recruitment Associate zorgt voor een periodieke update van de search voor de Consultant, zodat hij/zij de klant volledig kan informeren over de stand van zaken.

De Recruitment Associate is onderdeel van het Researchteam bestaande uit tien jonge professionals. Zij ondersteunen elkaar, wisselen expertise uit en hebben regelmatig overleg om het search-proces voor álle disciplines binnen Top of Minds te verbeteren.

Profiel

De Research Associate past allereerst goed in het team, want er wordt intensief met elkaar samengewerkt. Daarnaast is deze persoon een echte multitasker en behoudt het overzicht van alles dat nog moet gebeuren. Bij Top of Minds werken we met een agile-methode, dat vraagt een flexibele werkhouding. De Research Associate is een mensen-mens, sociaal en begaan. Een afgeronde HBO/WO-opleiding is een vereiste.

 


Bij Top of Minds aan de slag als Business Writer
Amsterdam Minimaal 4 jaar ervaring

In de huidige overspannen arbeidsmarkt is Employer Branding extreem belangrijk. Door de grondige doelgroepkennis kan Top of Minds heel gerichte, effectieve marketingmaterialen creëren. Om aan de vraag vanuit de markt te kunnen voldoen versterkt Top of Minds het in-house marketingteam graag met een ervaren Business Writer.

All about stories

Achter elk bedrijf schuilt een verhaal. En elke professional heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Top of Minds, een Executive Search Bureau uit Amsterdam, koppelt die twee verhalen, zodat ze uiteindelijk samensmelten tot een match die voor beide partijen werkt. Hoe? Door goed te luisteren, zowel naar bedrijven als naar kandidaten. Door de markt te kennen, te zien waar de diverse businesses zich heen bewegen en te snappen wat voor eisen dat stelt aan moderne executives. Door een netwerk op te bouwen van outperformers die een bedrijf – en zichzelf – naar the next level willen tillen.

Aansprekende teksten

Top of Minds werkt voor bedrijven als bol.com, Kraft Heinz, CoolBlue, Coca-Cola en Grolsch: A-merken die als geen ander snappen dat succes aankomt op de kwaliteit van hun mensen. Maar ook disruptieve start-ups en scale-ups zoals Catawiki, BuyBay en Chama. De Consultants van Top of Minds weten die kandidaten te vinden, bouwen een vertrouwensband met ze op, formuleren een carrièrestrategie en helpen ze te landen op de juiste plek. Maar voor het zover is, komt het op profilering en storytelling aan: met aansprekende verhalen de juiste talenten verleiden. Voor het schrijven van die teksten is Top of Minds op zoek naar een business writer.

Employer branding

Top of Minds is sterk in content marketing en employer branding. Via de eigen website, social media kanelen en nieuwsbrief, maar ook online magazines en brochures op maat. Recente voorbeelden hiervan zijn het ZAMRO Candidate Pack (gericht op product owners), deze brochure over start-up Chama (gericht op developers) en dit tijdschift over Werken bij OLX (gericht op Data Scientists). De business writer maakt deel uit van het vijfkoppige team dat de content van die kanalen verzorgt. Dat betekent: het schrijven van aantrekkelijke bedrijfsprofielen, strakke vacatureteksten en inspirerende interviews met top executives. Verhalen zijn er genoeg: de kunst is om ze te vinden en zo op te schrijven dat ze zowel de opdrachtgever als de kandidaat inspireren en overtuigen.

Schrijven én luisteren

Wat moet een business writer daarvoor in huis hebben? Ten eerste: de creativiteit om telkens de juiste invalshoek en toon te vinden. Een heldere en zakelijke pen, maar ook een goed stel oren: details en finesses maken het verschil tussen een middelmatige tekst en een briljante. Daarnaast: een professionele houding, affiniteit met het bedrijfsleven en verstand van (de nieuwe) economie. Maar ook: een academische opleiding en minimaal vier jaar ervaring als bijvoorbeeld journalist, copywriter of schrijver van thought leadership artikelen.

Jong en ambitieus

Top of Minds is een jong, snelgroeiend en ambitieus bedrijf. Energie en positiviteit staan centraal. De gemiddelde leeftijd is 30 jaar, het team van dertig consultants, researchers en marketeers werkt vanuit een mooie villa in Amsterdam-Zuid, waar dagelijks een gezonde lunch wordt verzorgd. De sfeer is ongedwongen, maar ook prestatiegericht. Kortom: een mooie, uitdagende plek voor een professionele schrijver met verstand van zaken.

Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Deborah Klaassen via deborah@topofminds.com


vervulde vacatures

werken bij top of minds
Amsterdam Part-time, 24 uur per week

Over Top of Minds

Top of Minds Executive Search staat bekend als de innovator in de markt van high-end recruitment. Levert executive professionals in de kwalitatieve top toegang tot de beste bedrijven van Nederland. Gespecialiseerd in consumer products met een leidende positie in digital. Levert leiders van de nieuwe wereld aan innovatieve opdrachtgevers als bol.com, booking.com en Naspers.

De onderneming kent sinds haar oprichting in 2008 een exponentiële groei. Wat haar bijzonder maakt is de bedrijfscultuur waarin energie, positiviteit en inspiratie centraal staan. Het team van 28 consultants, researchers en support staff is jong (gemiddelde leeftijd 30) en sportief. Maakte bewuste keuzes en wil het maximale uit leven en loopbaan halen. Millenials ten voeten uit.

Energie

Voeding speelt een centrale rol bij het op peil houden van een hoog energie niveau. Smaakvolle afwisseling zorgt voor inspiratie en nieuwe ideeën. Het stijlvolle kantoor aan het Vondelpark is hier helemaal op ingericht. Wat nog ontbreekt is een professionele kok die een dagelijks wisselende lunch kan bereiden voor zijn hongerige collega’s.

Menu

Salades voeren de boventoon, maar wel gemengd met koolhydraten en eiwitten. Soms een lichte aardappelsalade, dan weer pasta of quinoa. Gemarineerde kipfilet en buffelmozzarela zijn favorieten. Een dressing maakt het af. De kwaliteit van de ingrediënten is cruciaal, dus worden driemaal per week vers ingekocht bij groentenboer of nabije Marqt vestiging.

Functie-eisen

We vragen geen haute cuisine met mousse van ganzenlever. Wel een met aandacht bereide maaltijd van mooie ingrediënten. Een passie voor koken is dus belangrijk, ervaring geen vereiste. Kennis van of de bereidheid om leren omgaan met glutenvrije voeding is een must. Omdat we op dit moment aan de grenzen zitten van ons huidige kantoorpand, is het noodzakelijk dat de Lunch Chef bereiding van de lunch in eigen keuken kan uitvoeren en kan voorzien in transport naar ons kantoor.


Research team bij Top of Minds Executive Search
Amsterdam Minimaal 1 jaar ervaring

Werken bij Top of Minds Executive Search

Top of Minds is een Executive Search bureau in Amsterdam. De Recruitment Consultants bij Top of Minds bouwen een vertrouwensband op met kandidaten. Deze band wordt gesmeerd met inspirerende content. Dat zijn de verhalen van de Consultants die zij vertellen aan hun kandidaten maar ook interviews met rolmodellen, marktonderzoeken, achtergrondartikelen en rijke vacatureteksten. Top of Minds werkt uitsluitend met topwerkgevers. Vaak zijn dit A-merken zoals Grolsch, Coca-Cola en ING. Naast de informatie die de kandidaten van Top of Minds krijgen, is hun eigen profilering cruciaal. Op het juiste moment met de juiste persoon over de juiste onderwerpen spreken. De Consultants helpen kandidaten met het ontwikkelen van hun carrièrestrategie en de voorbereiding om te kunnen presteren op de momenten die ertoe doen. Ze maken gebruik van hun expertise in een bepaald segment van de arbeidsmarkt en hulpmiddelen zoals Strengthsfinder en MBTI.

Research Associate

Het invullen van vacatures gebeurt vaak met behulp van het Researchteam (10 FTE). Op basis van de eisen aan een bepaalde vacature, gaan zij op zoek naar potentiële kandidaten op LinkedIn en in de database van Top of Minds. De Researchers leggen het eerste contact met potentiële kandidaten, sturen hen de benodigde informatie, plannen afspraken in voor de Recruitment Consultants en begeleiden de kandidaten door het selectieproces.

De functie

Wat doe je al Research Associate in dit hele proces van vertalen, inspireren en verbinden? Je werkt nauw samen met een van de consultants en verdiept je in zijn of haar specialisme, dit loopt uiteen van Finance, Marketing, Sales en Consulting Exit. Per vacature zoek je geschikte kandidaten in onze database en op LinkedIn. Je legt contact via e-mail, beantwoordt telefonisch vragen over de vacatures, schuift aan bij interviews met kandidaten, legt daar verslag van en coördineert het sollicitatieproces bij de opdrachtgever.

Waarom zou je hier gaan werken?

Je focust op mensen, hebt nauw contact met de ervaren Consultants van Top of Minds en leert ondertussen de HR-afdelingen en werkwijzen kennen van onze klanten. Wie het goed doet groeit snel door tot Manager Research en stuurt in die rol een team van 10 FTE aan. Een betere start voor een carrière in HR of recruitment is er niet.

Profiel

De Research Associate past allereerst goed in het team want er wordt intensief met elkaar samengewerkt. Daarnaast is deze persoon een echte multitasker en behoudt het overzicht van alles dat nog moet gebeuren. Bij Top of Minds werken we met een agile-methode, dat vraagt een flexibele werkhouding. De Research Associate is een mensen-mens, sociaal en begaan. Een afgeronde HBO/WO-opleiding is een vereiste.


Werken bij Top of Minds als Manager Research
Amsterdam Minimaal 3 jaar ervaring

Werken bij Top of Minds Executive Search

Top of Minds is een Executive Search bureau in Amsterdam. Opdrachtgevers zijn onder andere A-merken zoals Grolsch, ING, bol.com en Coca-Cola Enterprises. De acht Recruitment Consultants hebben een sterk netwerk van topkandidaten opgebouwd en onderhouden goede relaties met hen. Het invullen van vacatures gebeurt vaak met behulp van het researchteam (10 fte). Op basis van de eisen aan een bepaalde vacature gaan zij op zoek naar potentiële kandidaten op LinkedIn en in de database van Top of Minds. De Researchers leggen het eerste contact met potentiële kandidaten, sturen hen de benodigde informatie, plannen afspraken in voor de Recruitment Consultants en begeleiden de kandidaten door het selectieproces.

De Manager Research

De functie van Manager Research is nieuw bij Top of Minds, met als doel het aansturen, professionaliseren en verder uitbreiden van het Research team. De Manager Research coördineert de samenwerking tussen Researchers en Consultants en is zelf direct verantwoordelijk voor de meest complexe searches met de directe ondersteuning van een aantal teamleden. Daarnaast is de Manager Research nauw betrokken bij het klantproces, van intake tot oplevering.

Kandidaatsprofiel

Geschikte kandidaten hebben een academische achtergrond, minimaal twee jaar werkervaring bij een professionele organisatie en affiniteit met HR of recruitment. Hoewel people management de belangrijkste verantwoordelijkheid van deze rol is, hoeven kandidaten hier geen ervaring in te hebben. Voor een kandidaat met natuurlijk overwicht en senioriteit is er ruimte voor learning on the job onder begeleiding van een coach.

Carrièreperspectief

Het uitgangspunt is doorgroei naar de functie van Consultant binnen twee jaar. Het bedrijf groeit snel en zo ook de behoefte aan Consultants. De ervaringen met ‘eigen kweek’ zijn bijzonder goed. Dit heeft dan ook de voorkeur boven zijdelingse instroom van Consultants van andere kantoren.


Inschrijven voor de vacature mailing