VodafoneZiggo

 
  • Een nieuw avontuur

    Vodafone en Ziggo bundelen sinds januari 2017 hun krachten en werken sindsdien samen als één bedrijf: VodafoneZiggo. VodafoneZiggo levert vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven. Door de samenwerking kunnen ze klanten een compleet pakket aanbieden. Vodafone biedt klanten mobiel bellen en internetten op het grootste 4G-netwerk ter wereld. En Ziggo levert snel internet, vast bellen en tv bij klanten thuis. In totaal werken er bijna 8.000 medewerkers en zijn er veertien kantoren in Nederland gevestigd. Vodafone had 4.9 miljoen klanten en Ziggo 4 miljoen. Deze klanten waren in 2016 goed voor een gezamenlijke jaaromzet van ruim 4 miljard euro. De ambitie is groot: van VodafoneZiggo een toonaangevend bedrijf maken waar Nederland trots op is.

  • 1+1=3

    Klanten willen onderweg, thuis of op het werk altijd bereikbaar zijn en toegang hebben tot hun favoriete online diensten. Om dit te kunnen garanderen, is integratie van vaste en mobiele diensten nodig. Dit kan VodafoneZiggo dankzij de samenwerking waarmaken. Door Ziggo’s breedbandnetwerk hebben klanten supersnel internet en tv, op z’n mooist. En door Vodafone’s grootste mobiele 4G netwerk ter wereld kunnen klanten bijvoorbeeld videobellen, online gamen en films kijken waar ze maar willen. Deze combinatie creëert een sterk vast en mobiel bedrijf voor de consumenten- én zakelijke markt. VodafoneZiggo werkt aan de samenvoeging en integratie van de organisaties en systemen, maar dit gaat geleidelijk en zorgvuldig. Vooralsnog blijven de producten en diensten van Ziggo en Vodafone daarom naast elkaar bestaan. En werkt VodafoneZiggo hard aan de ontwikkeling van nieuwe, uitdagende producten en diensten.

  • Voor een betere samenleving

    Vodafone en Ziggo zijn de afgelopen jaren vele sociaal-maatschappelijke initiatieven gestart en hebben er vele gesteund. Zo zette de Vodafone Foundation technologie in om het leven van onder andere daklozen en migranten te verbeteren. Met het project ‘Tracing Family’ ondersteunt de Foundation het Nederlandse Rode Kruis om contact te leggen tussen migranten en familieleden die zij uit het oog verloren zijn. Ziggo investeert in talent van de toekomst om zo innovaties te versnellen. Ze organiseerden een Mega CoderDojo in de Ziggo Dome, waar meer dan duizend kinderen leerden programmeren. VodafoneZiggo blijft deze initiatieven starten en ondersteunen om zo een positieve bijdrage te blijven leveren aan de Nederlandse samenleving.

Vacatures bij

VodafoneZiggo

actuele vacatures


actuele vacatures

Strategy Manager VodafoneZiggo
Amsterdam Minimaal 4 jaar ervaring

VodafoneZiggo staat, met zo’n 7 miljoen huishoudens als klant, middenin de samenleving. De snelle technologische ontwikkelingen en scherpe concurrentie zorgen voor een continu veranderend werkveld. De Strategy Manager heeft direct invloed op de koers van het bedrijf en helpt mee om de grote ambities van deze nieuwe joint venture te verwezenlijken.

Over VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een joint venture die in januari 2017 is ontstaan in Nederland, waarbij de bedrijven Vodafone Nederland van de Vodafone Group en Ziggo van Liberty Global hun krachten bundelen. Ze leveren vaste en mobiele communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven. Hierbij zijn de diensten steeds vaker met elkaar geïntegreerd en zijn de grenzen tussen vast en mobiel aan het vervagen. De nieuwe samenwerking zorgt voor een bruisende en dynamische werkomgeving waarbij het beste van twee werelden wordt samengevoegd. Het is een interessant moment om voor VodafoneZiggo te werken, omdat je deel uitmaakt van de vorming van een groot, nieuw toonaangevend bedrijf dat een grote impact heeft in heel Nederland. De ambities van VodafoneZiggo zijn groot: ze willen de beste worden in Nederland. Daarbij willen ze zowel zorgen voor de beste dienstverlening en tegelijk commercieel concurrerend zijn.

“Mensen hebben hier een sterke can-do mentaliteit. Ze stropen hun mouwen op en zorgen dat ze dingen gedaan krijgen. Al onze diensten zijn basisbehoeften geworden. Bedrijven en ziekenhuizen kunnen niet functioneren zonder onze diensten. Consumenten rekenen op ons. Daar is iedereen hier zich van bewust. Samen willen we zorgen dat we die kwaliteit en betrouwbaarheid continu leveren.” – Joep de Ruyter, Director Strategy VodafoneZiggo

Over de vacature: Strategy Manager

De Strategy Manager werkt mee aan de korte- en langetermijnstrategie voor VodafoneZiggo. Zo was het Strategy Management Team nauw betrokken bij het tot stand komen van de joint venture en grote fusies uit het verleden. De Strategy Manager maakt diepgaande analyses en vertaalt deze in een begrijpelijke storyline om daarmee de organisatie te overtuigen. Bij elk project duikt de Strategy Manager de diepte in en begrijpt de materie. Hij/zij is owner van het project en weet het project ook goed te managen als het project groter wordt. De nieuwe corporate strategie is net vastgesteld en breed gedragen. Nu moet die strategie concreet gemaakt worden in direct uitvoerbare plannen.

De joint venture van VodafoneZiggo zorgt voor een dynamisch en breed speelveld waar bewegingen van concurrenten en nieuwe technologische ontwikkelingen direct invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden. Een nieuwsartikel in een krant kan ervoor zorgen dat je diezelfde dag in een meeting zit om te bespreken wat de consequenties zijn. VodafoneZiggo wil vooral het verschil maken door waarde toe te voegen aan de diensten (zoals bijvoorbeeld Ziggo Sport in basis tv-pakket) en vooruitstrevende innovatie (Ziggo Go & Horizon Box). De joint venture zorgt voor unieke nieuwe mogelijkheden die ook strategisch uitgewerkt moeten worden.

Een ander voorbeeld van een mogelijk project is het bepalen van de strategie rondom de spectrumveilingen; de door de overheid uitgeschreven veilingen van frequentiebanden voor mobiel dataverkeer. Wat voor impact heeft het aanschaffen van een bepaalde hoeveelheid bandbreedte op de propositie van producten? Kan met gaming worden voorspeld wat de concurrenten zullen doen? Daarnaast kijkt de Strategy Manager bijvoorbeeld ook naar M&A mogelijkheden. Wat staat er te koop? Hoeveel heb je ervoor over? Wat mag een target in verschillende scenario’s kosten?

Kandidaatprofiel

De ambitie om de beste van Nederland te zijn, vertaalt zich terug in deze zoektocht naar een topkandidaat. De Strategy Manager heeft sterke analytische vaardigheden om de klus te klaren, goede business sense om te weten wat de impact is voor het bedrijf en sterke communicatievaardigheden. Want gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen. De Strategy Manager is niet bang om diep in complexe problemen te duiken en heeft doorzettingsvermogen om net zo lang door te vragen totdat de kern is bereikt. Daarbij krijgt hij/zij precies de informatie die wordt gezocht én worden tegelijkertijd goede relaties opgebouwd.

Landingspot

De rol van Strategy Manger is een bewezen landingspot voor consultants. Een goede plek om veel te leren en in contact te komen met de verschillende afdelingen. En dat allemaal op een geweldige locatie; vanuit het nieuwe kantoor, vlak naast Amsterdam Centraal, kijk je uit over heel Amsterdam en het IJ. De Strategy Manager werkt in een team van twee analisten en vijf andere (senior) Strategy Managers (met o.a. oud-consultants van A.T. Kearney en Monitor Deloitte). Hij/zij rapporteert aan Joep de Ruyter, Director Strategy (oud-consultant van OC&C).


Inschrijven voor de vacature mailing