Stage Entertainment

 
 • Over Stage Entertainment

  Meer dan tien miljoen mensen bezoeken jaarlijks een voorstelling van Stage Entertainment. Het bedrijf, dat wereldberoemde musicals produceert en tientallen theaters over de hele wereld beheert, werd in 1998 opgericht door tv- en theaterondernemer Joop van den Ende. Inmiddels is het uitgegroeid tot een eersteklas entertainmentproducent, met kantoren in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland, Frankrijk, Italië en de VS. Er werken wereldwijd meer dan 3.000 mensen.

 • Musicals: een gedeelde échte ervaring

  Entertainment is tegenwoordig vaak niet meer dan bewegend beeld op een scherm. Musicals voorzien in de menselijke behoefte aan échte live ervaringen, evenementen die je met z’n allen tegelijk beleeft. Niet voor niets trekt een musical makkelijk 2.000 mensen het theater in, die allemaal zo’n  100 euro betalen voor een uren durend visueel en muzikaal spektakel. Avond aan avond, 300 dagen per jaar – een groeimarkt.

   

Vacatures bij

Stage Entertainment

vervulde vacatures


vervulde vacatures

Stage Entertainment
Amsterdam Minimaal 5 jaar werkervaring

Business Development in een dynamische wereld vol passie. Stage Entertainment verkoopt jaarlijks meer dan acht miljoen kaarten voor grote internationale titels als The Lion King en Bodyguard en voor eigen producties zoals Ciske de Rat en Hij gelooft in mij. Eind 2015 heeft CVC Capital Partners een meerderheid van de aandelen gekocht van oprichter Joop van den Ende. Stage Entertainment is een uniek bedrijf, met een unieke positie in de markt.

Stage Entertainment

Stage Entertainment is een internationaal entertainmentbedrijf dat in 1998 werd opgericht door mediaondernemer Joop van den Ende. De samenwerking met CVC Capital Partners geeft meer ruimte om de ambities verder te realiseren.

Het is boeiend om te zien hoe een onderneming met beide voeten in showbusiness nu door een transformatie gaat waarbij zakelijkheid steeds meer op de voorgrond komt. Iets wat sectorbreed aan de hand is en ook tot uiting komt in steeds verdere consolidatie en professionalisering.

Na het doorvoeren van een herstructurering verschuift de focus naar continue verbetering en groei. Stage Entertainment is met haar omvang en marktpositie een uniek bedrijf dat goed gepositoneerd is voor verdere groei. Eerst professionaliseren en vervolgens de onderneming benutten als platform om de schaal nog verder te vergroten. In eerste instantie via autonome groei, uiteindelijk ook via andere vormen van expansie.

Live Entertainment

Stage Entertainment is marktleider in Europa van live musicals zoals als Billy Elliot de Musical, The Lion King en Tarzan en ook eigen producties zoals Petticoat, Hij gelooft in mij en Ciske de Rat. Stage Entertainment heeft daarnaast een netwerk van eigen theaters dat ten dienst staat aan haar musicals.

In deze tijd van digitalisering is live entertainment onverminderd populair. Sterker nog, er is een groeiende behoefte aan echte beleving – los van een computerscherm. De industrie heeft daardoor een bijzonder positieve outlook door een toenemende klantvraag.

Vanuit professioneel perspectief zijn risicobeheersing en fact-based decision making enorm belangrijk. Het ontwikkelen van nieuwe producties vergt een grote, onzekere investering waarbij de ROI heel hoog kan zijn – maar ook faliekant kan mislukken. Hoe meer feiten, hoe meer data en dus hoe betrouwbaarder het beslissingsproces en uiteindelijk hoe hoger het rendement van de onderneming.

Verdere ontwikkeling

Als Business Development Manager heb je onder leiding van de Director Strategy & Enabling Services een grote rol in de analyse en advisering over potentiële nieuwe business cases, nieuwe markten en andere expansiemogelijkheden.

Een recent project is bijvoorbeeld de aankoop van een tweede theater in Madrid, dat met een vers businessplan en programmering een nieuwe fase ingaat. Voor de financiering is gekozen voor een joint-venture met een investeerder. Deze uitbreiding is onder leiding van het centrale team op het internationale hoofdkantoor gerealiseerd. Het vergt veel afstemming op directieniveau voorbereidend werk (analyse en besluitvorming) alsmede executie van de plannen.

Vacature: Business Development Manager

De BD Manager volgt de ontwikkelingen van de markten waarin Stage Entertainment actief is en brengt kansen in kaart, inclusief concurrentieanalyses. Hij/zij verricht onderzoek naar nieuwe markten, voert haalbaarheidsonderzoeken uit, vertaalt verworven data naar accurate corporate presentaties. Hij/zij  zorgt voor een zorgvuldige analyse van mogelijkheden als basis voor verdere besluitvorming en biedt ondersteuning bij de uitvoering van de strategie.

Samenvattend omvat het takenpakket:

 • Business cases opstellen en analyseren
 • Market-entry strategie
 • Data-driven decision support RvB
 • Projectmanagement bij executie van de strategie

De Business Development Manager werkt nauw samen met de Director Strategy en andere leden van het internationale management. Stage Entertainment is een wereldwijde organisatie met circa 3.000 medewerkers, maar het internationale hoofdkantoor is lean met slechts 50 professionals. Dat biedt hele korte lijnen en veel impact. Waar een rol als Business Developer bij een grote corporate nog steeds veel afstand tot de operatie kent, staat deze hier met twee benen in de business.

Wat de functie bovendien bijzonder aantrekkelijk maakt is dat de onderneming, zeker in de operating countries, nog veel upward potential kent vanuit bedrijfskundig perspectief. Een strategisch georiënteerde professional zal hier sneller in staat zijn om toegevoegde waarde te realiseren dan in een gestileerde corporate aan het eind van haar evolutie. Deze zeldzame rol biedt de mogelijkheid om binnen afzienbare tijd een van de meest ervaren executives in de branche te worden. Met een uniek profiel – en dus unieke kansen.


Aan de slag bij Stage Entertainment
Amsterdam Minimaal 7 jaar ervaring

Stage Entertainment Group is actief in acht landen en verkoopt jaarlijks tien miljoen kaarten voor grote musical zoals The Lion King, Tarzan, Petticoat en Ciske de Rat. Eind 2015 heeft CVC Capital Partners een meerderheid van de aandelen gekocht van Joop van den Ende. De nieuwe samenwerking biedt veel kansen voor groei. Er is duidelijk behoefte aan een goede Group Commercial Analyst & Controller die marketing uitgaven voor alle landen (Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland, Frankrijk, Italië en de VS) optimaliseert.

Stage Entertainment Group

Oprichter Joop van den Ende heeft alle vertrouwen in het partnerschip met CVC Capital Partners en zegt daarover in een persbericht:

“Met de nieuwe aandeelhouder is er nu ruimte voor grotere stappen. Wij kunnen de komende vijf jaar groeien van de huidige 10 miljoen bezoekers naar 20 miljoen bezoekers per jaar.”

De focus ligt op professionalisering, daarom is Just Spee in september 2015 aangenomen als nieuwe CEO. Hij heeft de taak een herstructurering door te voeren en een platform voor verdere groei te bouwen. Spee heeft begin dit jaar Marijn de Wit (ex-bol.com) aangenomen als CFO. Hij werkt samen met de andere collega’s bij de Stage Entertainment Group om de herstructurering vorm te geven.

Vacature: Group Commercial Analyst & Controller

De Group Commercial Analyst & Controller is een financieel strateeg die verantwoordelijk is voor het optimaliseren van de commerciële resultaten van alle landenorganisaties. De Stage Entertainment Group wil meer kruisbestuiving tussen de landen (Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland, Frankrijk, Italië en de VS) teweegbrengen waardoor teams van elkaar kunnen leren, efficiënter en professioneler worden en hun financiële resultaten verbeteren. De rol van de Group Commercial Analyst & Controller is om dit op internationaal niveau in goede banen te leiden. Hij/zij weet welke vragen gesteld moeten worden om de juiste data boven water te krijgen. Het doel is om de commerciële cijfers meer uniform te maken zodat de prestaties van de landen beter met elkaar vergeleken kunnen worden. Op basis van deze informatie maakt de Group Commercial Analyst & Controller overzichtelijke managementinformatie-dashboard en geeft adviezen. Deze adviezen zijn gericht aan de sales- en marketingafdelingen. De Group Commercial Analyst & Controller levert bijvoorbeeld inzichten aan over het effect van de marketinguitgaven op de kaartverkoop en sales performance. Tevens geeft hij/zij advies over het overnemen van succesvolle best practice (marketing)acties uit andere landen.

De Group Commercial Analyst & Controller heeft een cruciale rol in het monitoren en waar nodig bijsturen van de commerciële prestaties van alle landenorganisaties van Stage Entertainment Group. Om succesvol te zijn in deze rol bouwt de Group Commercial Analyst & Controller sterke relaties met de landenorganisaties op basis van wederzijds vertrouwen. Hij/zij is een ‘trusted advisor’ die de marketing- en salescollega’s wereldwijd in hun kracht zet door concrete inzichten aan te leveren. Het opbouwen van zo’n relatie vraagt om een bepaalde mate van senioriteit en ervaring met stakeholdermanagement.

Naast werkzaamheden als Analyst is deze persoon als Controller verantwoordelijk voor het marketingbudget van de hele organisatie en houdt de administratie op orde. De Group Commercial Analyst & Controller bewaakt de budgetten en zorgt ervoor dat budgetafspraken gehandhaafd worden. Op elke moment van het jaar weet hij/zij hoeveel er nog in marketing geïnvesteerd kan worden waar en waar dat tot het beste resultaat leidt.

De Group Commercial Analyst & Controller rapporteert aan de Head of Group Control.


Vacatures bij Stage Entertainment
Amsterdam Minimaal 3 jaar ervaring

Stage Entertainment verkoopt jaarlijks negen tot tien miljoen kaarten voor grote internationale titels als The Lion King en Tarzan en voor de eigen producties zoals Ciske de Rat en Hij geloof in mij. Eind 2015 heeft CVC Capital Partners een meerderheid van de aandelen gekocht van Joop van den Ende. Er wordt een aantal strategische plannen doorgevoerd om Stage Entertainment tot een gezond, winstgevend en snelgroeiend bedrijf te maken.

Stage Entertainment

Stage Entertainment is een internationaal entertainmentbedrijf opgericht door Joop van den Ende. De samenwerking met CVC Capital Partners geeft meer ruimte om de ambities verder te realiseren. Van den Ende zegt daarover in een persbericht:

“Met de nieuwe aandeelhouder is er ruimte voor grotere stappen. Wij kunnen de komende vijf jaar groeien van de huidige 10 miljoen bezoekers naar 20 miljoen bezoekers per jaar.”

In september 2015 is Just Spee gestart als CEO en heeft de taak een herstructurering door te voeren en een platform voor verdere groei te bouwen. Hij zegt: “Het DNA bij Stage Entertainment is fantastisch, maar wat hebben we onszelf tekort gegaan.” Sinds maart 2016 is Marijn de Wit (ex-bol.com) de nieuwe CFO bij Stage.

Live entertainment

Stage Entertainment is de grootste aanbieder van live shows zoals als Billy Elliot de Musical, The Lion King en Tarzan en ook eigen producties zoals Petticoat, Hij gelooft in mij en Ciske de Rat. Door het beheer van eigen theaters in Scheveningen en Utrecht kan Stage Entertainment ervoor zorgen dat ook deze kleinere producties voor een langere periode kunnen draaien.

Vacature: Marketing Analyst

De Marketing Analyst zorgt ervoor dat elke euro die wordt uitgegeven aan marketing bij Stage Entertainment Nederland optimaal rendeert. Hoe? Door een link te leggen tussen de (marketing)investeringen die worden gedaan en de opbrengsten daarvan. Het leggen van deze link is de heilige graal voor veel financials. Om dat in deze strekking voor elkaar te krijgen is extreem uitdagend. Bij Stage Entertainment Nederland zijn de budgetten voor marketing substantieel, waardoor er ook grote behoefte is aan inzicht in de concrete effecten op de kaartverkoop. Het marketingteam van Stage Entertainment Nederland wil dat beter onder controle krijgen, de Marketing Analyst is de persoon die hen daarmee gaat helpen.

Welk deel van marketingbudget moet online ingezet worden? Hoe kan het marketingteam online het beste resultaat halen? Moet er extra marketingbudget naar een show die goed loopt om nog meer bezoekers te trekken? Of kan een minder goed lopende voorstelling met een extra marketing-push net over het kantelpunt geholpen worden waardoor het een bestseller wordt? En wat is het effect van social media? Het marketingteam (10 fte) is op zoek naar dit soort inzichten zodat zij daar hun campagnes op kunnen afstemmen. De Marketing Analyst treedt dan ook op als een interne consultant. Hij/zij geeft adviezen aan het marketingteam, geeft hun inzicht in de resultaten van de marketinginspanningen en ondersteunt bij het maken van beslissingen over marketinginvesteringen. Dat vraagt om een analytisch persoon die grote hoeveelheden data gemakkelijk kan analyseren en daar de juiste informatie uit kan halen. Kortom, het interpreteren van financiële data voor commerciële doeleinden.

Naast werkzaamheden als Analyst is deze persoon verantwoordelijk voor inzicht in het marketingbudget. De Marketing Analyst stelt de budgeten in samenwerking met het marketingteam op en zorgt ervoor dat budgetafspraken gehandhaafd worden. Op elk moment van het jaar weet hij/zij hoeveel er nog in marketing geïnvesteerd kan worden en waar dat tot het beste resultaat leidt.

De Marketing Analyst rapporteert direct aan de Financieel Directeur (Gert Jan van der Valk). Om het marketingteam zo goed mogelijk te adviseren is de Marketing Analyst onderdeel van het marketingteam. Deze persoon werkt nauw samen met de Group Commercial Analyst & Controller en de Marketing Manager, Eke Rog.


Stage Entertainment - interessante senior vacatures via Top of Minds
Amsterdam Minimaal 8 jaar ervaring

About the company: Stage Entertainment

Stage Entertainment is a theatrical production company founded in 1998 by Joop van den Ende. Today, Stage Entertainment holds a unique, market leader position in Europe. There is no other company that can parallel the size and depth of its operation. Read more about Stage Entertainment.

The business model 

Stage Entertainment’s business model consists of three key activities:

 1. Producing a wide range of internationally successful musicals such as Disney and The Really Useful Group to produce shows like Mamma Mia!, The Lion King, Tarzan, Beauty and the Beast, Aladdin, Les Misérables and The Phantom of the Opera. To this aim, Stage Entertainment works with leading intellectual property owners such as Disney and The Really Useful Group.
 2. In-house development of new musicals and shows, both international productions such as Sister Act and Rocky, and local titles such as Hij Gelooft in Mij, Ich war noch niemals in New York and Das Wunder von Bern.
 3. Owning and operating a network of theaters in capital cities all over Europe.

The strategy: analytical management and creativity

At Stage Entertainment, there will be a stronger focus on fact-based decision making – in every aspect of the business. CVC Capital Partners stepping in as new majority shareholder fits well with that strategy. Hiring CFO Marijn de Wit (ex-McKinsey) will help implement a stronger analytical rigor in financial management. Recruiting a Senior Program Manager from a first-tier consulting firm is another step that shows the commitment towards an analytical management approach.

About the job: Senior Program Manager

The mission of the Senior Program Manager is to improve operational excellence by executing a company-wide Improvement Program.

The improvement program

The Improvement Program consists of 12 different initiatives, each run by a business owner.

While some have a top-line focus, others are focussed on bottom-line improvements. For example, a top-line upgrade can be made by revamping the marketing strategy to increase effectiveness of the marketing spend. Bottom-line improvement may come from restructuring and cashing in on international synergies by centralizing procurement of commodities (energy, travel, cleaning).

The Program is expected to yield significant operational improvements and is the top priority for the shareholders (CVC Capital Partners and Joop van den Ende), the Management Team and senior management, which makes it a highly visible platform for future career steps.

Tasks and responsibilities for the Senior Program Manager

The initial focus (the first year) will be on Program Management. A diligent execution of a widely scoped and impactful program. Monitoring progress, reporting to the Management Team, acting as thought leader and sparring partner for business owners, resolving bottlenecks and fixing implementation issues. Once the right rhythms are established, the program will evolve. Naturally, the Program Manager will evolve with it. There are significant growth opportunities that will be needing attention in the nearby future.

Career expectations 

As with most consulting exit roles, this position will initially closely reflect the type of work a strategy consultant is trained to do closely. Over time, it will gradually evolve into a more a business leadership role. Not in an operational sense, as this is an international headquarters environment. But it is obvious that this Program Manager position will be fundamental to the transformation the company is going through and therefore an ideal launching pad for whatever comes next.


Inschrijven voor de vacature mailing