Sanoma | SBS

 
  • Sanoma Group

    Mensen inspireren, informeren en verbinden. Dat is de missie van internationaal mediaconcern Sanoma. Het van oorsprong Finse bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer €1,5 miljard, waarvan meer dan €800 miljoen in de Business Unit BeNe (België + Nederland) wordt gedraaid. In deze markt heeft het bedrijf bovendien 67% van de aandelen van SBS. Om verder te groeien binnen het voortdurend veranderende medialandschap werd in 2014 een transformatie ingezet. CHRO Gieta Veersma: “We hebben een uitdagend portfolio en hoge ambities. Onze mensen hebben de creativiteit en het ondernemerschap om de uitrol van nieuwe initiatieven tot een succes te maken.”

  • Sanoma | SBS in Nederland

    Sanoma | SBS is het sterkste mediabedrijf van Nederland. Met merken zoals Autoweek, LINDA, vtwonen, Donald Duck, Net 5, SBS6, Veronica, Kieskeurig en NU.nl, is het actief in alle mediasegmenten: tijdschriften, televisiezenders, evenementen, customer media, online, e-commerce en mobile. De recente transformatie resulteerde in Nederland in 2015 al in zakelijk succes. CEO Susan van Duinhoven: “Het marktaandeel van tv-zender SBS6 stijgt dankzij de Champions Leaugue-uitzendingen, die tegelijkertijd op nu.nl te zien zijn.” De ambitie is om de organische omzetgroei van alle merken te versnellen. Strategische projecten richten zich o.a. op cross-mediale marketing en prijsstrategieën.

  • Domeinstrategie

    2014 en 2015 stonden voor Sanoma | SBS in het teken van een grote transformatie. Het portfolio is teruggebracht tot de sterkste merken binnen vier marktgedreven domeinen: Home Deco, Automotive, Kids & Teens en Women. Er wordt fors geïnvesteerd in tv en digitale media, zodat deze domeinen door middel van kanaal-overstijgende proposities gemanaged kunnen worden. Sanoma | SBS CEO Peter de Mönnink: “Een bewijs voor het potentieel van onze domeinstrategie is vtwonen.” Van oorsprong stond dit merk alleen voor een website en woonmagazine. Er is nu ook een tv-format aan gekoppeld en de Woonbeurs Amsterdam is omgedoopt tot vt wonen&design beurs. Deze mono-brandaanpak resulteerde in een forse stijging van de magazine-oplage, kijkcijfers, traffic en omzet van de webwinkel en bezoekers van het evenement.

Vacatures bij

Sanoma | SBS

vervulde vacatures


vervulde vacatures

vacature commercial excellence manager sanoma omni channel
Hoofddorp Minimaal 5 jaar ervaring

Met topmerken zoals Viva, Libelle, vtwonen, Net 5, NU.nl en LINDA is Sanoma | SBS zonder twijfel het sterkste Nederlandse mediabedrijf. Het mediabedrijf heeft een indrukwekkende transformatie van print naar een crossmediaal model doorgemaakt. Het resultaat mag er wezen: bij de Cross Media Awards 2016 viel het bedrijf vijf keer in de prijzen en werd het uitgeroepen tot Cross Media Exploitant van het jaar.

Domeinstrategie

Van tijdschriften, televisie, evenementen, customer media, online, e-commerce tot aan mobile – Sanoma | SBS is actief in alle mediasegmenten. Achter de schermen zijn deze kanalen vaak verschillende werelden. Maar voor de consument doet dat er niet toe – die let alleen op de content en gebruikservaring. Het medium is slechts een middel.

De beleving van de consument is als leidraad genomen voor de transformatie van Sanoma | SBS. Op basis van analyses van het totale bereik is besloten te focussen op een aantal thematische domeinen: Home Deco, News & Entertainment, Automotive, Kids & Teens en Women. Het portfolio is teruggebracht tot de sterkste merken binnen deze vijf marktgedreven domeinen. Voor adverteerders betekent de domeinstrategie een gerichte crossmediale oplossing met een reeks all-in bereikspakketten. De ambitie is om de organische omzetgroei van de merken binnen deze domeinen te versnellen. Dit doet Sanoma | SBS door extra producten en diensten aan te bieden aan consumenten en tegelijkertijd adverteerders te helpen om hun marketing en sales te optimaliseren. Creativiteit en data zijn hierin belangrijke componenten.

In de Q1 resultaten van 2016 laat Sanoma | SBS een forse omzet- en winststijging zien. De reeds ingezette koers begint tractie te krijgen en het bedrijf is nu op zoek naar talenten die dit kunnen helpen versnellen.

Vacature voor Strategy & Execution Manager

Om de groei en ontwikkeling van met name het domein Women aan te jagen is er een vacature voor Strategy & Execution Manager. Het is een brede rol die reikt van meedenken over strategische vraagstukken tot hands-on aanjagen van de uitvoering. De projecten variëren van het opzetten van nieuwe crossmediale samenwerkingen tot operational excellence trajecten en het aanjagen van creatieve processen om merken te versterken.

De Strategy & Execution Manager is onderdeel van het Business Consulting team (8 FTE) en rapporteert aan de Director Strategy & Execution Joost Brakel, die Manager Strategy bij Deloitte was voor hij bij Sanoma begon.

“Wie lang genoeg in consulting heeft meegedraaid, krijgt vanzelf de behoefte om niet alleen bij de strategische fase van projecten betrokken te zijn, maar ook bij het behalen van resultaten. Die kans krijg je bij Sanoma. Alles wat je in consulting hebt geleerd wordt gewaardeerd, en je hebt impact op de bladen en zenders waar heel Nederland naar kijkt.”  

Type werkzaamheden

Gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen. De Strategy & Execution Manager is van beide markten thuis. Er is dan ook een hechte samenwerking met de merken uit het Sanoma | SBS-portfolio die zijn gericht op een vrouwelijke doelgroep. De Strategy & Execution Manager gaat proactief op zoek naar ruimte voor verbetering binnen het domein Women. De meerwaarde van deze professional zit vooral in diens geavanceerde analytische vaardigheden en helicopterperspectief. Na afstemming met de belangrijkste stakeholders bereidt de Strategy & Execution Manager presentaties aan de board voor en presenteert deze ook zelf. Bij strategische projecten neemt hij/zij het projectmanagement op zich.

Naast verantwoordelijkheid voor het domein Women is deze professional voor 20% tot 25% van zijn/haar tijd betrokken bij corporate strategy projecten die buiten dit domein vallen, zoals bijvoorbeeld business cases opstellen, M&A trajecten en voorbereiding van presentaties van de managementtop.

De Strategy & Execution Manager schakelt met mensen op veel verschillende niveaus door de hele organisatie heen – het ene moment gaat het om ondersteuning van de Marketing Manager van een van de titels, het andere moment is het een strategische discussie met CEO Peter de Mönnink.

Doorgroeimogelijkheden

De kanalen print, digital en tv brengen verschillende uitdagingen met zich mee. Om hier mee om te kunnen gaan, is een kwantitatieve WO-opleiding noodzakelijk en ervaring met de mediawereld wenselijk. Maar de Strategy & Execution Manager wordt niet alleen uitgezocht op capaciteiten om deze rol te vervullen. Het belangrijkste dat telt is potentie om binnen de organisatie door te groeien. De Mönnink:

“Omdat Sanoma | SBS zo snel verandert, is een goede opvolgingsplanning van groot belang. Dit garandeert dat de organisatie constant over goed leiderschap beschikt.”

De bedoeling is dat de Strategy & Execution Manager in 2 jaar doorgroeit naar Director en dagelijks leiding zal geven aan het Business Consulting team.


vacature commercial excellence manager sanoma omni channel
Hoofddorp Minimaal 6 jaar ervaring

Werken bij Sanoma

Met een jaarlijkse omzet van meer dan €800 miljoen in Nederland en België, is Sanoma het sterkste mediabedrijf van Nederland. Het van oorsprong Finse mediabedrijf heeft in korte tijd een indrukwekkende transformatie van print naar crossmedia doorgemaakt. Het portfolio is teruggebracht tot de sterkste merken binnen vier marktgedreven domeinen: Home Deco, Automotive, Kids & Teens en Women. De ambitie is de omzetgroei van al deze merken te versnellen. Om dat voor elkaar te krijgen richten ze zich via strategische projecten o.a. op cross-mediale marketing en prijsstrategieën. Een van de belangrijkste wapens in de strijd om de omzetgroei te optimaliseren is de afdeling commercial excellence, waar pricing ook onder valt.

Vacature voor Commercial Excellence Director

Als aanjager van commercial excellence binnen Sanoma BeNe is de Commercial Excellence Director lid van het Sales MT. Deze director gaat proactief op zoek naar ruimte voor verbetering, ontwikkelt een passende pricingstrategie voor alle kanalen en producten (zowel B2C als B2B), stuurt strategische projecten aan en geeft op inspirerende wijze leiding aan het pricingteam (2FTE). Pricing is onderdeel van de afdeling Strategy & Execution; over en weer helpen en versterken deze teams elkaar.

Gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen. Beide zijn nodig om de inkomsten en marges te optimaliseren. De Commercial Excellence Director werkt proactief samen met alle merken uit het Sanoma-portfolio en overtuigt en enthousiasmeert Marketing en Sales om op nieuwe manieren tegen commercial excellence en prijsvoering aan te kijken.

Kandidaatsprofiel

De kanalen print, digital en tv brengen verschillende uitdagingen met zich mee op het gebied van commercial excellence en pricing. Om hier mee om te kunnen gaan, is een kwantitatieve WO-opleiding en ervaring met pricing noodzakelijk. Kennis van yield en revenue management zijn een harde eis. Ervaring in de media is een pre.

De Commercial Excellence Director wordt niet alleen uitgezocht op capaciteiten om deze rol te vervullen, maar vooral op potentie om binnen de organisatie door te groeien. De Mönnink: “Omdat Sanoma zo snel verandert, is een goede opvolgingsplanning van groot belang. Dit garandeert dat de organisatie constant over goed leiderschap beschikt.” Vaardigheden als helder communiceren, presenteren, beïnvloeden, project- en changemanagement zijn cruciaal, zowel voor de impact van het pricingteam als voor vervolgstappen.


Inschrijven voor de vacature mailing