Royal HaskoningDHV

 
 • Royal HaskoningDHV

  Royal HaskoningDHV is een advies- en ingenieursbureau met 135 jaar ervaring. Meer dan vijfenvijftig luchthavens, duizenden kilometers aan bruggen, spoorlijnen en tunnels, duurzame kantoorpanden, de meest efficiënt ingedeelde ziekenhuizen en innovatieve energieoplossingen – dat is waar Royal HaskoningDHV voor staat. De komende jaren wordt daarop voortgeborduurd. Met een sterke focus op innovaties, intensieve samenwerking met onder andere start-ups, het continu verbeteren van de operational excellence en strategische fusies en overnames verwacht Royal HaskoningDHV tot 25% new business te kunnen groeien. In totaal werken er 6.000 professionals bij Royal Haskoning, verspreid over 81 kantoren wereldwijd. Het internationale hoofdkantoor staat in Amersfoort, gevestigd in een van de meest duurzame gebouwen van Nederland.

 • Internationale speler

  Royal HaskoningDHV is ontstaan door de fusie van de ingenieursbureaus Royal Haskoning en DHV in de zomer van 2012. Sindsdien staat het bedrijf in de top-10 onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus wereldwijd. De fusie was niet primair gedreven door financiële overwegingen, beide bedrijven waren financieel kerngezond. Royal HaskoningDHV wil meer schaalgrootte creëren om innovatieve projecten op te kunnen pakken en de samenwerking aan te gaan met externe partners op internationaal niveau.

  “Je hebt schaalgrootte nodig om mee te kunnen spelen in de top. We kunnen samen mooie dingen doen.” – Erik Oostwegel, CEO Royal HaskoningDHV

 • Missie

  Royal HaskoningDHV wil een positieve impact creëren op het dagelijks leven van mensen. Een fijne woon- en werkomgeving door onder andere veilige wegen, goed georganiseerde stations en luchthavens, stevige dijken en duurzame huizen en kantoren.

Vacatures bij

Royal HaskoningDHV

actuele vacatures


actuele vacatures

Vacature Strategy Manager Royal HaskongDHV
Amersfoort Minimaal 6 jaar ervaring

Royal HaskoningDHV beschermt de stad New York tegen een rijzend waterpeil. Ze kunnen voorspellen waar files ontstaan én ze ontwerpen internationale luchthavens op basis van data over passagiersstromen. In andere woorden: als professional bij Royal HaskoningDHV heb je zichtbaar impact op de internationale gemeenschap. Door de beschikbaarheid van big data, innovatieve technologieën en partnerships met start-ups zal dat alleen maar toenemen. De Strategy Manager faciliteert de kansen en realiseert daarmee substantiële new business voor 2022.

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau opgericht in 1882. Het bureau behoort tot de top-50 ingenieursbedrijven wereldwijd, heeft een goede reputatie opgebouwd en is financieel gezond. Royal HaskoningDHV loopt voorop op het gebied van sustainable business; kenmerkend in de ambitie “Enhancing Society Together”. Nieuwe technologieën en de beschikbaarheid van analytics bieden kansen voor the next level. Er zijn drie fundamentele pijlers geïdentificeerd voor verdere groei:

 • Nog verder versterken van de wereldwijde marktposities
 • Optimaliseren van de dienstverlening door digitalisering en het gebruik van big data
 • Aangaan van strategische samenwerkingsverbanden met innovatieve start-ups en grote disruptieve ondernemingen

Door de beschikbaarheid van voldoende financiële middelen is er veel mogelijk. Royal HaskoningDHV wil de transitie in een hogere versnelling doorpakken, opschalen en toewerken naar een positie waarbinnen een data-driven, digitale werkwijze optimale duurzame oplossingen levert voor klanten.

Organisatie

De organisatie is verdeeld in vier zelfstandige Business Lines (BL): Water, Industry & Buildings, Maritime & Aviation en Transport & Planning. Elke BL wordt aangestuurd door een Director die rapporteert aan de Board. De BL’s worden ondersteund door Corporate Groups gespecialiseerd in onder andere Marketing/Communicatie, IT, Finance, HR, Legal en Strategy & Operational Excellence. De Strategy Manager is onderdeel van de Corporate Group Strategy & Operational Excellence (20 fte), die wordt aangestuurd door Niels Schallenberg (ex-Deloitte). Schallenberg rapporteert direct aan de CEO, Erik Oostwegel.

Vacature voor een Strategy Manager

Om het beoogde new business doel in 2022 te halen is ‘out-of-the-box denken’ een understatement. De Strategy Manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een disruptive groeistrategie waarbij het vernieuwen van de traditionele businessmodellen, de integratie van analytics, het aangaan van nieuwe partnerships (ventures) en het vercommercialiseren van de samenwerking met start-ups een hoofdrol spelen. De Strategy Manager zal dit projectmatig oppakken en haakt (interne) stakeholders aan op grond van hun expertise.

“De BL’s beschikken over veel kennis en ervaring en hebben heel veel innovatieve ideeën. Het Strategy team en BL innovatieteams faciliteren de versnelling en de go-to-market aanpak.” – Bart Brink, Business Unit Director Innovations & Smart Solutions

Businessmodellen en ventures

Het maximaliseren van de waarde op innovatieve ideeën en ventures is een van de belangrijkste uitdagingen voor de Strategy Manager. Royal HaskoningDHV haalt producten die zijn ontwikkeld in de markt (bijvoorbeeld door start-ups aangesloten bij Yes!Delft) naar binnen, én zorgt dat intern ontwikkelde ideeën optimaal benut worden. Een voorbeeld is nieuwe software die kan voorspellen waar een file ontstaat. Vraag is: hoe brengen we dit op de markt? De Strategy Manager ontwikkelt een programma, de juiste go-to-market strategie, propositie en het verdienmodel. Customer-centric denken is daarbij cruciaal geworden voor het succes van Royal HaskoningDHV.

M&A en divestment

Naast organische groei zijn M&A activiteiten nodig om te komen tot het new business doel binnen vijf jaar. De Strategy Manager stelt de M&A agenda op en begeleidt de projecten van begin tot eind. Tevens denkt hij/zij mee over de groeistrategieën op corporate niveau, voor de verschillende BL’s en landenorganisaties. Ook het aansturen van de executie valt binnen het pakket van de Strategy Manager. Een voorbeeld  is het optimaliseren van het kantoren-netwerk. Uit een performance onderzoek bleek dat een van de kantoren onvoldoende presteerde. De Strategy Manager faciliteert deze beslissing over zo’n kantoor op basis van data en begeleidt het hele proces – tot aan het inleveren van de sleutels.

“Je loopt voorop op het gebied van digital technology en innovatie en speelt daarmee een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van ons bedrijf.” – Niels Schallenberg, Corporate Director Strategy, M&A & Operational Excellence


Inschrijven voor de vacature mailing