RB

 
  • RB

    Dettol op het aanrecht. Clearasil voor de pubers, Strepsils tegen een zere keel en Veet voor als het bijna rokjesdag is. Met 19 powerbrands en lokale merken is RB één van de grootste spelers in FMCG en onmiskenbaar aanwezig in de Nederlandse markt. Alle collega’s bij RB staan stevig in de schoenen, hakken zelf knopen door en krijgen al vroeg in de carrière verantwoordelijkheden. RB is een jonge, ambitieuze en daadkrachtige organisatie waar een ‘work hard, play hard’-cultuur heerst.

  • RB is health, hygiene, home

    RB is een internationaal bedrijf dat kwalitatieve en innovatieve producten in de categorieën zelfzorg, schoonmaak en personal care in de markt zet. De bedrijfsstrategie is erop gericht om merken in het portfolio op te nemen en producten snel op de markt te introduceren. Alle RB producten maken een merkbaar verschil in het dagelijks leven en vergroten het welzijn van de consument. De visie van RB? A world where people are healthier and live better.

  • RB is internationaal

    Van Australië tot Rusland en Amerika, de producten van RB worden wereldwijd verkocht. RB heeft kantoren in meer dan 200 landen. Dat biedt mogelijkheden voor een internationale carrière. Bij RB in Hoofddorp vertrekt elk jaar wel iemand om zijn of haar carrière in het buitenland voort te zetten. Het internationale karakter biedt een grote stroom kennis over nieuwe producten en merken.

Vacatures bij

RB

vervulde vacatures


vervulde vacatures

RB
Schiphol Minimaal 7 jaar ervaring

The Global Procurement Finance Manager will be the mover and shaker behind more proactive procurement departments around the world. Instead of reporting, these teams will be leading the business. Areas of interest include maximizing forecasting accuracy, global reports per category, foreign exchange optimization and active negotiation support. 

PURPOSE OF THE ROLE 

The aim is to enable the procurement teams to become leading in business decision making through better, consistent management. Not just noticing that prices of raw materials are changing, but understanding why they are and figuring out ways to influence prices or avoid peaks. Assisting Procurement Teams in the development of financial mathematical models to simulate costs, build shadow costs and provide Non Production Spend finance support. Establishing a methodology to track and plan indirect foreign exchange exposure metrics and hedging plans in coordination with Global Supply Finance and Treasury/ Area Finance. In order to ensure adequate tools are in place, the Global Procurement Finance Manager will have an important role in the transition from JDE/ Ariba to SAP and determine what functionalities the new system will have.

FINANCE MEETS STRATEGY 

Responsibilities of the procurement teams range from controlling-based tasks to strategy: preparing purchase price variance reports, evaluating supplier’s financial health, optimizing the purchasing process, reducing net working capital and sharing best practices between facilities. This global management position will support teams where necessary, but will also help them make the transition from following to leading the business.

CAREER PROSPECTS 

This is a key position within the Financial Department as a sparring partner to the SVP Procurement Global. Reporting to the Global Supply Finance Director in the UK, but based at the ENA HQ in Amsterdam, close to one of the procurement teams and the SVP Procurement Global. As it is a new role within RB, managing the most complex portfolio, exposure will be huge. Excellent performance will open up worldwide opportunities in Procurement or Finance (supply chain or commercial).

REQUIREMENTS 

For this unusual finance role, analytical sharpness and natural leadership are crucial. Candidates need 7 years of relevant professional experience. Proficient in extracting data from major ERP systems and fluent in reporting applications. Candidates must be interested in the business as a whole and proactively look for situations where they can leverage improvements.

International mobility is one of the core values of Reckitt Benckiser and the Global Procurement Finance Manager will be required to travel frequently in order to keep close contact with direct reports, Area Supply/Commercial Controllers and Area Finance/Treasury Directors.


RB reckitt benckiser jobs
Hoofddorp Minimaal 2 jaar ervaring

Dettol op het aanrecht. Clearasil voor de pubers, Strepsils tegen een zere keel en Veet voor als het bijna rokjesdag is. Met 19 powerbrands en lokale merken is RB één van de grootste spelers in FMCG en onmiskenbaar aanwezig in de Nederlandse markt.

RB is health, hygiene, home

RB is een internationaal bedrijf dat kwalitatieve en innovatieve producten in de categorieën zelfzorg, schoonmaak en beauty in de markt zet. De bedrijfsstrategie is erop gericht om succesvolle merken in het portfolio op te nemen en producten snel op de markt te introduceren. Sinds 2010 zijn onder andere Durex en Scholl aan het portfolio toegevoegd. Alle RB producten maken een merkbaar verschil in het dagelijks leven en vergroten het welzijn van de consument. De visie van RB? A world where people are healthier and live better. 

Het financiële brein

De Commercial Finance Analyst bepaalt de financiële richtlijnen voor alle commerciële teams bij RB Nederland. Binnen een competitieve, complexe en resultaatgerichte organisatie als RB is dat een cruciale, centrale en bovendien strategische functie. De Commercial Finance Analyst is onderdeel van het salesteam en rapporteert direct aan de Sales Directeur, Tim Clockaerts.

Van informatie naar sturing

De Commercial Finance Analyst maakt van stukjes informatie concrete richtlijnen. Door het – gevraagd en ongevraagd – geven van adviezen maakt de Commercial Finance Analyst zodoende het proces van (strategische) besluitvorming een stuk eenvoudiger en draagt bij aan de commerciële resultaten. De Commercial Finance Analyst houdt de financiële performance bij, ontwikkelt financiële tools, maakt prognoses en ondersteunt bij het opstellen van ingewikkelde business cases. De overkoepelende factor is Finance, maar de beleidsonderwerpen lopen uiteen van de budgettering voor een creatieve marketingcampagne tot de jaarlijkse contractonderhandelingen bij de klant.

Profiel

De ideale kandidaat heeft ervaring met Finance in een FMCG-organisatie. De Commercial Finance Analyst is analytisch, zelfverzekerd en daardoor comfortabel met het nemen van grote financiële beslissingen. Sterke communicatievaardigheden, leiderschapskwaliteiten en strategisch inzicht zijn essentieel. Na een aantal jaar bij RB Nederland zijn er mogelijkheden om naar het buitenland te gaan.


Persoonlijke bemiddeling door Top of Minds executive Search
Hoofddorp Minimaal 3 jaar ervaring

RB is een internationale organisatie bekend van grote namen als Dettol, Vanish, Durex en Scholl. Met deze merken heeft RB een toonaangevende positie in de categorieën persoonlijke verzorging, schoonmaakartikelen en zelfzorg verkregen. RB is een grote leverancier voor het drug- en supermarktkanaal. De Key Account Manager is verantwoordelijk voor alle producten in alle categorieën voor de grootste Superunie-leden.

Werken bij RB

De bedrijfscultuur van RB laat zich omschrijven als ‘work hard, play hard’ en daarbij geldt – om er nog maar een Engelse oneliner tegenaan te gooien – ‘you either love it or you hate it’. Love it? Dan is RB een goede werkgever waar professionals veel verantwoordelijkheid krijgen, waar een directe feedback-cultuur aan de orde van de dag is en waar iedereen hard en resultaatgericht te werk gaat. Collega’s bij RB werken nauw met elkaar samen, gemiddeld is niet goed genoeg en altijd wordt het onderste uit de kan gehaald. Dat vraagt om de nodige ontspanning tijdens en na werktijd. Bij RB worden dan ook regelmatig successen gevierd. Een weekend naar IJsland bijvoorbeeld om de jaartargets te vieren of een internationale meeting in Brussel die gecombineerd wordt met goed eten en een gezellige borrel.

Vacature voor Key Account Manager

De Key Account Manager (KAM) is P&L-verantwoordelijk voor de Superunie-leden Coop, Plus, Hoogvliet, Sligro, Emté en Makro. De KAM is verantwoordelijk voor alle categorieën en alle producten van RB met als doel het maximaliseren van de winst op deze accounts. De middelen om dat te doen zijn het optimaliseren van de marges op de producten die RB levert, evalueren van jaarlijkse investeringen, het introduceren van nieuwe innovaties, efficiënt voorraadbeheer en slimme promoties. De KAM analyseert het promotie-jaarplan en gaat op zoek naar verbeteringen en/of vernieuwingen. Een voorbeeld is de combinatie-promotie: korting op de Scholl elektrische voetvijl als de consument ook Scholl hydraterende voetencrème koopt.

Jaaronderhandelingen

De KAM voert de jaargesprekken met zijn/haar eigen klanten zelfstandig. Deze persoon rapporteert aan de Customer Team Leader en ondersteunt deze bij de jaarlijkse onderhandelingen met het hoofdkantoor.

Relatiemanager

De uitdaging ligt in het feit dat de KAM veel verschillende klanten heeft en daardoor met veel contactpersonen op meerdere niveaus schakelt. De KAM bedient zijn/haar klanten allemaal even goed zonder verstrengeld te raken in de onderlinge verhoudingen en concurrentiegevoeligheden tussen de leden. Vanwege de complexiteit van het account heeft de KAM bij voorkeur werkervaring op het account Superunie of in ieder geval kennis van de dynamiek tussen de Superunie-leden.


Vacature voor Teamleader Jumbo & Superunie bij RB
Hoofddorp Minimaal 5 jaar ervaring

Werken als Teamleader Jumbo & Superunie

Met merken als Dettol, Clearasil en Strepsils is RB één van de grootste spelers in FMCG en onmiskenbaar aanwezig in de Nederlandse markt. De Teamleader Jumbo & Superunie is in Nederland dé categoriepartner voor Jumbo. De relatie tussen beide partijen is goed, kennis over de categorie wordt uitgewisseld en de jaaronderhandelingen worden op een stevig niveau gevoerd. Tevens is de Teamleader het aanspreekpunt voor het Superunie-hoofdkantoor. Deze persoon staat met beide benen in het retailkanaal en is zowel een partner van de klanten als een ambassadeur voor RB.

De vacature

De Teamleader Jumbo & Superunie is de categoriepartner voor Jumbo en staat in nauw contact met het Superunie-hoofdkantoor en de Dirk van de Broek. Deze persoon is verantwoordelijk voor het hele RB-pakket dat in de schappen ligt bij deze supermarkten. De Teamleader bouwt met Jumbo een intensieve, continue samenwerking op en voert zelfstandig de jaaronderhandelingen. Het doel is de producten op de beste plek in het schap krijgen en het marktaandeel van RB vergroten. De Dirk van de Broek heeft een andere marktpropositie en dat vraag om een andere positionering van de producten van RB op de winkelvloer. Het draait daar veel meer om snelheid, prijs en resultaat.

De organisatie

Tim Clockaerts is Sales Director Benelux. Onder hem werken twee Sales Managers – één voor Food en één voor Drug. Aan de Sales Manager Food rapporteren twee Teamleaders (Albert Heijn en Jumbo & Superunie). De Teamleader Jumbo & Superunie stuurt twee Key Account Managers aan, zij werken voor de Superunie-leden. De Teamleader zelf is eindverantwoordelijk voor Jumbo en het Superunie hoofdkantoor en werkt veel samen met de Trade Marketeer Jumbo op innovatie-, activatie-, promotie- en schapindelingprojecten.

Profiel

De Teamleader heeft in FMCG, retail of out-of-home ervaring opgedaan met inkooponderhandelingen. Het is een zelfstandige functie met volledige beslissingsbevoegdheid. De Teamleader is zelfverzekerd, analytisch, resultaatgericht en heeft een passie voor het opbouwen van een team. Competenties als oplossingsgericht denken, betrokkenheid tonen en besluitvaardig handelen passen bij deze rol. De doorgroeimogelijkheden liggen binnen Channel Trade Marketing, Key Accountmanagement voor Albert Heijn of Kruidvat of internationaal.


Sales Manager RB
Hoofddorp Minimaal 7 jaar ervaring

Visie op de categorie

RB richt zich in 2016 nog meer op ‘categoriedenken’. Bijvoorbeeld de categorie luchtverfrissers: wat zijn de trends en welke merken en producten passen daarbij? Het gaat niet om één product, maar juist om alle producten binnen één categorie. De Sales Manager is een partner voor klanten als Albert Heijn, Jumbo en het Superunie hoofdkantoor en adviseert hen over deze vraagstukken. De Sales Manager is een belangrijke schakel om de interne plannen af te stemmen op trends en kansen in de Nederlandse markt. Het doel van de functie is om de kwalitatieve en innovatieve RB-producten op een goede plek in het schap te krijgen. De Sales Manager is de ambassadeur van RB in het retailkanaal, heeft een langetermijnvisie op de categorieën en houdt de concurrentie op gezonde afstand.

Leider van het team

De Sales Manager stuurt acht mensen aan, vijf accountmanagers, twee trade marketeers en één sales assistent. De Sales Manager begeleidt hen bij het prioriteren van de werkzaamheden, biedt ondersteuning waar nodig en is een leider voor het team. Deze persoon staat stevig in de schoenen, is zelfstandig en heeft de autonomie om beslissingen te nemen. “Dat betekent dat je veel impact kunt hebben op de business en dat wordt ook van je verwacht,” zegt Tim Clockaerts (Sales Directeur Benelux). De Sales Manager heeft veel contact met Rick Brinkmann (Sales Manager Drug & Discount) en rapporteert aan Tim Clockaerts.

Profiel

De Sales Manager is commercieel, strategisch en kent het speelveld. Ervaring met het aansturen van een team is een pre. De Sales Manager heeft bij voorkeur internationale ambities, de doorgroeimogelijkheden liggen in het buitenland. Bijvoorbeeld naar de positie van Head of Trade Marketing of Customer Director in Oost-Europa of naar Denemarken voor de functie van Sales Director.


rb_commercieel analist
Hoofddorp Minimaal 2 jaar ervaring

Commercial Analist

RB is een resultaatgedreven organisatie. Het productportfolio bestaat uit producten die iedereen wel in het keukenkastje, op het aanrecht of in de badkamer heeft staan. Dettol, Vanish, Finish en Veet: producten met een hoge omloopsnelheid, een scherpe prijs en vaak verkocht tijdens promoties. De Commercial Analyst adviseert alle salescollega’s van RB Nederland om de financiële structuren achter salesprocessen beter te begrijpen en het resultaat te optimaliseren.

Strategische functie

Binnen een competitieve en resultaatgerichte organisatie als RB is de Commercieel Analist een cruciale en strategische functie. Deze persoon is het centrale aanspreekpunt voor financiële inzichten en voert optimalisaties door op alle salesprocessen en -activiteiten bij de verschillende klanten. De Commercieel Analist rapporteert aan Tim Clockaerts (Sales Directeur Benelux), is lid van het salesteam in Nederland en schakelt met het Benelux financeteam in Brussel.

Van data naar advies

De Commercieel Analist heeft inzicht in de financiële structuren die ten grondslag liggen aan alle salesprocessen bij RB Nederland en adviseert de Sales Managers en hun teams. Het doel: de financiële effectiviteit vergroten. De Commercieel Analist formuleert de adviezen op basis van (financiële) data en legt de verbintenis tussen de ‘financial best practices’ van alle salesteams. Cases kunnen zijn: het vergroten van de effectiviteit van investeringen en slimmere promoties in de winkel. Om dit goed te kunnen doen optimaliseert de Commercieel Analist de bestaande rapportage- en analysestructuren. De functie is continu in ontwikkeling. “Je groeit mee van analyst naar strategisch adviseur,” zegt Rick Brinkmann (Sales Manager), “Nieuwe systemen maken dit mogelijk: de data wordt behapbaarder en jij zet het om in advies bij commerciële vraagstukken”.

Profiel

De ideale kandidaat is WO-opgeleid, analytisch, gestructureerd zelfstandig, proactief en toekomstgericht. Sterke communicatievaardigheden, strategisch inzicht en leiderschapskwaliteiten komen goed van pas. Na een aantal jaar bij RB Nederland zijn er mogelijkheden om internationaal door te groeien. Maar zoals Brinkmann het pakkend verwoordt: “Iedereen bepaalt zijn eigen carrière, er zijn mogelijkheden genoeg.”


RB reckitt benckiser jobs
Hoofddorp Minimaal 6 jaar ervaring

Het meeste groeiperspectief voor RB Benelux ligt online, van marketing tot e-commerce. De Online Marketing & E-Commerce Manager is een voorloper binnen de organisatie. Het doel is online zo in de organisatie te integreren dat deze rol over twee jaar overbodig is.

Over twee jaar zit Digital in het DNA van RB Benelux en is de gehele online klantreis niet meer weg te denken uit de marketing mix. De Online Marketing & E-Commerce Manager is de drijvende kracht achter deze revolutie.

Online Marketing

De klantreis begint met het wekken van interesse voor de producten. Daarbij is een grote rol weggelegd voor online marketing. Deze Manager ontwikkelt in samenwerking met Brand Managers 360º marketing strategieën en is daarbij verantwoordelijk voor de plaats die online marketing daarin neemt – van Social Media, Display en SEO tot direct marketing en de websites van eigen merken. Voor de uitvoering stuurt de Manager gespecialiseerde bureaus aan.

E-commerce

In de beleving van de klant doet het verschil tussen een offline en een online winkel er niet toe. Daarom verbetert de Manager de integratie van deze kanalen door middel van een 360º activatiestrategie voor bijvoorbeeld bol.com en de websites van Albert Heijn, Jumbo en Carrefour.

Denk bijvoorbeeld aan de recente samenwerking van Durex met Tomorrowland. De Social Media campagne met #partywithlove sluit naadloos aan op de Outdoor experience en activatie op kruidvat.nl.

De ideale kandidaat

Dit is een strategische functie: visie, conceptueel denkvermogen en op basis van trends de juiste keuzes maken. Influencer skills en minimaal zes jaar ervaring met e-Commerce en online marketing zijn essentieel. Er geldt een tweeledige rapportagestructuur: voor Online Marketing aan de Marketing Directeur en voor e-Commerce aan de Sales Manager Food.


Inschrijven voor de vacature mailing