Pernod Ricard

 
 • Pernod Ricard: een beleving

  Pernod Ricard verkoopt meer dan alleen alcohol, het gaat om de beleving. Het productportfolio bestaat uit mooie merken zoals Malibu, Beefeater, Absolut Vodka en Jameson. Premium dranken die in hotellobby’s worden gedronken, op hippe terrassen of in de club op zaterdagavond. Pernod Ricard plukt de vruchten van de ‘iets-anders-dan-gewoon-bier’-trend en de groeiende vraag naar luxere producten zoals gin, een apéritif of een cocktail. Op het kantoor van Pernod Ricard worden regelmatig workshops gegeven voor horecaklanten om ‘the perfect serve’ onder de knie te krijgen en hen kennis te laten maken met alle verschillende smaken van Pernod Ricard.

 • Het bedrijf

  Pernod Ricard is in 1975 ontstaan door het samengaan van Pernod en Ricard. Sinds 2015 is Alexandre Ricard de CEO. De Pernod Ricard Group is een multinational en genoteerd aan de Parijse beurs. Het bedrijf is wereldwijd co-leader in wijnen en gedistilleerde dranken en heeft zichzelf ontwikkeld tot nummer één in het Premium-segment. Pernord Ricard laat zich niet leiden door de concurrentie, maar kiest zijn eigen weg en blijft innoveren.

 • Werken bij Pernod Ricard Nederland

  Op 6 maart 2015 vond de opening plaats van het nieuwe kantoor op de NDSM-werf in Amsterdam. Het is een karakteristiek gebouw (uiteraard mét eigen bar) in een inspirerende omgeving. “De verhuizing van Breda naar Amsterdam was een behoorlijk project,” zegt Thomas Wieringa (Head of Sales On-Trade) die daar nauw bij betrokken was, “maar het resultaat mag er wezen. We zijn een jong bedrijf dat het beste uit zijn werknemers wil halen en de meerwaarde van onze dranken wil laten zien aan de klanten. Ons kantoor faciliteert dat nu: er hangt een fijne werksfeer die onze kernwaarden ondernemerschap, ownership, creativiteit en diversiteit uitstraalt. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om klanten nét dat beetje extra te bieden zoals een workshop of proeverij.”

Vacatures bij

Pernod Ricard Nederland

vervulde vacatures


actuele vacatures

Carrière bij Blokker Holding
Amsterdam Minimaal 6 jaar ervaring

Zelfs Sarah Jessica Parker vloog vanuit New York naar Amsterdam om te komen winkelen bij ‘de Nieuwste Blokker‘. Met deze TV-commercial lanceerde Blokker in april 2016 hun vernieuwde propositie – en dat was slechts het begin. Blokker wil de beste omni-channel retailer van Nederland worden en daar is € 130 miljoen voor vrijgemaakt. De Commerciële Transformatie Manager begeleidt deze organisatiebrede transitie.

De nieuwe Blokker

In september 2015 werd Rob Heesen benoemd tot CEO van Blokker. Nog geen half jaar later kondigde hij een allesomvattende, compromisloze transitie aan. Zijn ideaalbeeld: Blokker als inspirerende (web)winkel voor huishoudelijke producten en mooie spullen voor in en rond het huis. In april 2016 lanceerde Blokker de campagne met Sarah Jessica Parker en werd op de Bilderdijkstraat in Amsterdam de oranje loper uitgerold bij de eerste ‘Nieuwste Blokker’. Nog voor je de Nieuwste Blokker binnenloopt valt het nieuwe, frisse logo op de gevel op. De huisstijl is herzien, het assortiment is voor 30% vernieuwd, er is een private label gelanceerd en de webshop is verbeterd. Op dit moment zijn er 171 van deze vernieuwde winkels in Nederland. En dat alles in een periode van nog geen twaalf maanden. Dat doet geen retailer Blokker na.

“Half werk is geen optie. Wij pakken echt alles aan met een extreem hoge snelheid.” – Rob Heesen, CEO Blokker

Commerciële Transformatie Manager

Om deze transitie te laten landen in de organisatie is vorig jaar het Transformatie team gestart. Het team bestaat uit een Transformatie Lead, drie Transformatie Managers, één PMO Manager en twee analisten. Het is een hecht team dat direct samenwerkt met de CEO en de rest van de Board. Er is bewust voor gekozen om het team zo centraal en zo dicht mogelijk bij de commerciële besluitvorming te organiseren. De Transformatie Managers werken daarnaast nauw samen met de directie en de Senior Managers van onder andere de afdelingen Category Management en Marketing & Formule. Ze fungeren bij belangrijke commerciële processen als inhoudelijk sparringpartner en leveren proactief relevante inzichten.

De Transformatie Managers hebben alledrie hun eigen focus: commercie, supply chain en back-office. Op dit moment is de functie voor Transformatie Manager Commercie vacant.

Focus: commerciële optimalisatie

De Transformatie Manager is verantwoordelijk voor alle commerciële optimalisaties. De projecten waar deze persoon aan werkt zijn soms veelomvattend en complex en soms kleiner en pragmatischer van aard. Op de omvangrijke projecten stuurt deze persoon de projectleiders aan en stemt af over de inhoud, voortgang en de kaders waarbinnen de doelstellingen gehaald moeten worden.

Wat alle veranderingen met elkaar gemeen hebben is dat ze Blokker klaarstomen om de meest succesvolle omni-channel retailer van Nederland te worden. Vorig jaar is op een heel zichtbare manier gestart met die transitie. Het Nederlandse publiek is op de hoogte van de ambities van Blokker en nu is het tijd voor optimalisatie aan de achterkant. De Transformatie Manager focust op drie onderwerpen:

 1. Formule
 2. Assortiment
 3. Promoties

De formule – het DNA van Blokker – is de kapstok voor alle verdere optimalisaties. Het raakt bijvoorbeeld direct aan het assortiment en de inrichting van de winkels. Het assortiment is breder geworden, met nieuwe productgroepen zoals bed- en badtextiel en meer focus op wonen, koken en tafelen. De producten zijn van merken die Blokker al langer verkocht, van nieuwe merken (in 2016 zijn 35 nieuwe merken toegevoegd) of van het nieuwe Blokker huismerk. Een mooie mix aan producten, merken en categorieën waarbinnen de Transformatie Manager (mede) sturing geeft aan transformatie projecten en organisatieverbeteringen om de formule ontwikkelingen nog verder door te trekken binnen de organisatie.

Naast een sterke positionering en inspirerend assortiment is een scherpe prijs cruciaal. De Transformatie Manager is betrokken bij projecten om de prijsstelling verder te verbeteren, waarbij promoties een belangrijke pijler zijn. Deze persoon denkt na over de stappen die genomen moeten worden om tot een effectieve promotiestrategie te komen en bewaakt de voortgang en implementatie van dat proces.

De Transformatie Manager is analytisch en doortastend. Sinds de transformatie worden onderbuikgevoelens steeds vaker vervangen door data-driven beslissingen. Deze persoon stuwt deze ontwikkeling verder en zorgt dat er structurele verbeteringen worden doorgevoerd.


vervulde vacatures

Werken bij Pernod Ricard in Amsterdam
Amsterdam Minimaal 5 jaar ervaring

De Business Development Manager bij Pernod Ricard is een aanjager van groei door slimme, strategische categorieplannen te ontwikkelen op basis van gedegen data. Dat vergt strategisch inzicht, analytisch denkvermogen en social skills zoals presenteren, enthousiasmeren en overtuigen.

Pernod Ricard

Pernod Ricard is een internationale organisatie met het hoofdkantoor in Parijs. Het bedrijf is de nummer één in de premium en prestige spirits in de wereld. Het portfolio bestaat uit een breed assortiment van wijn, port en champagne tot rum, likeur en whiskey. Bekende merken zijn Malibu, Jameson, Absolut Vodka en Havana Club.

Vacature voor de Business Development Manager

De Business Development Manager heeft een belangrijke rol in het laten groeien van Pernod Ricard tot de nummer één van Nederland. De focus ligt daarbij category management en shopper marketing. De Business Development Manager ontwikkelt een objectieve categorie-strategie voor de verschillende categorieën waarin Pernod Ricard actief is. Hij/zij gaat aan de slag met vragen als: hoe kunnen we de categorie nog verder laten groeien? Hoe kunnen we op basis van categorie-kennis een nog relevantere partner worden voor klanten? En wat is de juiste richting op het gebied van shopper marketing? Kortom, deze persoon ontwikkelt een duidelijke visie op de toekomst van de categorie waarin veel aandacht wordt besteed aan de rol van Pernod Ricard ten opzichte van klanten.

De Business Development Manager is de strategische link tussen de sales- en marketingteams. Hij/zij stuurt twee Trade Marketeers aan en gaat aan de slag met shopperonderzoeken en -activaties, het ontwikkelen van een schapvisie en het continu verbeteren van de vier P’s (presence, promotion, pricing en placement). Best practices worden gedeeld met andere teams. De Business Development Manager treedt op als interne consultant voor sales, marketing en het MT en geeft gevraagd en ongevraagd advies over hoe de commerciële doelstellingen het beste bereikt kunnen worden. De Business Development Manager enthousiasmeert en overtuigt de collega’s voor het uitvoeren van zijn/haar adviezen.


Pernod Ricard Group Brand Manager
Amsterdam Minimaal 5 jaar ervaring

Het portfolio van de Group Brand Manager bestaat onder andere uit: Malibu, Absolut Vodka en Havana Club. De Group Brand Manager is een ondernemende marketeer die het momentum voor deze merken met beide handen aangrijpt. Hij/zij gaat strategisch en resultaatgericht te werk om nóg meer commerciële successen te boeken in de Nederlandse markt.

Pernod Ricard

Pernod Ricard is wereldwijd de nummer één in premium en prestige spirits. Het bedrijf beheert onder andere de merken Chivas, The Glenlivet, Ricard, Havana Club, Beefeater, Kahlúa, Malibu en Jameson. Het gaat voor Pernod Ricard niet alleen om een mooi portfolio en een hoge verkrijgbaarheid, maar juist om de sfeer en beleving die daarbij horen.

Vacature voor een Group Brand Manager

De Group Brand Manager ontwikkelt – samen met zijn/haar team – de brand plans voor Malibu, Havana Club en Absolut Vodka. Deze persoon heeft de vrijheid om de commerciële doelstellingen, de merkpositionering en de actieplannen van de merken voor het komende jaar te formuleren. En blijft deze uiteraard continu aanscherpen. Om dit succesvol te kunnen doen is deze persoon strategisch, pragmatisch, ondernemend en zelfstandig. Hij/zij werkt de innovatieve voorstellen uit en pitcht die vol overtuiging aan de directe collega’s, het MT en de merkeigenaren van Malibu, Havana Club en Absolut Vodka. De Group Brand Manager neemt de hele organisatie mee in dat enthousiasme zodat successen aan het einde van de rit samen gevierd kunnen worden.

Daarnaast is de Group Brand Manager verantwoordelijk voor het implementeren van de gedetailleerde actieplannen. Hij/zij werkt daarvoor samen met externe bureaus en heeft direct contact met de merkeigenaren. Een van de grootste projecten waar de Group Brand Manager aan werkt is de nieuwste innovatie van Malibu: Malibu Beer. Dat moet hét succes van deze zomer worden. Tevens is de Group Brand Manager verantwoordelijk voor het initiëren of uitbreiden van de samenwerking met partners. In deze rol komt de ondernemersgeest van de Group Brand Manager wederom naar boven. Hij/zij is commercieel ingesteld en weet wat een weloverwogen, strategisch partnerschap met bijvoorbeeld ADE (Absolut Vodka) kan doen voor de naamsbekendheid of beleving van een merk. De Group Brand Manager werkt nauw samen met de Business Developmentafdeling en het media-team van Pernod Ricard Nederland.

Vorig jaar zijn goede resultaten behaald in deze categorie, wat geresulteerd heeft in hogere marketingbudgetten voor het komende jaar. Dat betekent dat er ruimte is voor de Group Brand Manager voor nieuwe initiatieven, plannen en ideeën die ten goede komen aan de merken.

Leidinggevende functie

De Group Brand Manager heeft twee direct reports, een Junior Brand Manager en een Brand Ambassador. De Group Brand Manager is een coach en een inspirerende leider voor deze young professionals. De Junior Brand Manager werkt op de merken Havana Club en Absolut Vodka, de Group Brand Manager zelf op Malibu. De Group Brand Manager rapporteert direct aan de Marketing Directeur.


Werken bij Pernod Ricard in Amsterdam
Amsterdam Minimaal 5 jaar ervaring

Pernod Ricard in de horeca

De producten van Pernod Ricard zijn alom vertegenwoordigd in het horecakanaal. Het nieuwe W-hotel in Amsterdam, het Van der Valk in Middelburg en de terrassen van de ‘Parel van het Zuiden’: Havana Club, Absolut Vodka en Malibu staan geheid op de kaart. De Field Sales Manager is de ambassadeur van Pernod Ricard in het horecakanaal en een inspirerend leider voor het team van vijf rayon managers.

Werken als Field Sales Manager

De Field Sales Manager (FSM) bij Pernod Ricard voert de onderhandelingen met de belangrijkste accounts binnen het horecakanaal, zoals hotelketens en grote restaurants. De FSM onderhoudt de relaties en kent het horecakanaal als geen ander. De FSM neemt de klant mee in de beleving van Pernod Ricard en laat de meerwaarde van de producten zien voor het hotel, de club of restaurant. Die bevlogenheid, het enthousiasme en ondernemerschap draagt de FSM over aan de rest van het team.

Sales & Sturing

De ambitie van Pernod Ricard is om de positie in het horecakanaal te versterken. Hoe? Door de samenwerking aan te gaan met toonaangevende partners. De FSM speelt een belangrijke rol, want: is bekend met de horeca, is op de hoogte van de laatste trends en weet waar de mogelijkheden liggen. De strategie is begin dit jaar bepaald door de Head of Sales On-Trade. De FSM is het strategisch klankbord om onder andere ontwikkelingen uit het veld mee te nemen en de strategie houdbaar te houden voor de lange termijn. De FSM vertaalt de strategie naar rayonplannen en implementeert deze samen met het team. Het team bestaat uit vijf rayon managers. De FSM is een inspirerend en motiverend leider die het team meekrijgt in de strategie. Deze persoon is een coach voor het team, een trainer én een voorbeeld. De FSM rapporteert aan de Head of Sales On-Trade.

Profiel

De FSM is een ondernemer, een leider voor het team die gecalculeerde risico’s durft te nemen om Pernod Ricard Nederland verder te laten groeien in het horecakanaal. De FSM voelt zich thuis in de horeca en kan goed netwerken. Ervaring met sales is cruciaal, net als analytisch inzicht om de business te begrijpen en te laten groeien. De FSM heeft minimaal een WO-opleiding afgerond. De FSM is enthousiast, gemotiveerd en commercieel.


Inschrijven voor de vacature mailing