Marqt

 
 • Eerlijk én lekker

  Marqt maakt kwalitatief goed, lekker en gezond eten toegankelijker voor iedereen. Dagelijkse boodschappen met respect voor natuur, dier en mens. En dit alles tegen een eerlijke prijs, voor zowel de partners als de klanten van Marqt. Steeds meer boeren, tuinders, vissers en andere producenten willen met Marqt werken. En steeds meer mensen begrijpen waar Marqt voor staat.

 • Sterke groei sinds oprichting

  Marqt is in 2006 opgericht door Meike Beeren en Quirijn Bolle (beiden oud-Ahold). Inmiddels heeft Marqt 15 winkels in Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Rotterdam. De komende jaren wil Marqt verder groeien in het aantal winkels in meerdere steden in Nederland. Er werken nu meer dan 800 mensen voor Marqt, waarvan iets minder dan 50 op het hoofdkantoor in Amsterdam.

 • DNA van Marqt

  Marqt wil de wereld een beetje beter maken en doet dat op een authentieke manier. Met een positieve instelling strijdt Marqt elke dag voor een betere en eerlijkere voedselketen. Dat doet Marqt door onderling tussen collega’s goed samen te werken, maar ook door een open een eerlijke samenwerking met partners en door goed te luisteren naar de wensen van de klanten.

Vacatures bij

Marqt

vervulde vacatures


vervulde vacatures

Catagory Manager Vers bij Marqt
Amsterdam Minimaal 5 jaar werkervaring

Marqt bouwt met volle overtuiging aan een duurzame en eerlijke supermarkt. Bij Marqt speel je als Category Manager Vers het hele spel vanaf de onderhandelingen bij de leverancier tot aan de verkoop in de winkel. En tegelijk maak je de wereld een klein beetje beter.

Over Marqt

Marqt is sinds de oprichting in 2006 enorm gegroeid en heeft nu 15 winkels in Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Rotterdam. Marqt maakt kwalitatief goed, lekker en gezond eten toegankelijker voor iedereen. Met respect voor natuur, dier en de mensen die het voedsel voortbrengen. Marqt noemt leveranciers daarom partners en wil dat alle producten in hun assortiment met passie en verantwoordelijkheid worden gemaakt en dicht bij hun natuurlijke oorsprong blijven. En dat allemaal voor een eerlijke prijs voor zowel de partners als de klant in de winkel.

Vers binnen Marqt

De afdeling Vers is waar Marqt bekend om staat: écht vers. Onder de afdeling Vers vallen de categorieën Kaas & Brood, Vis, Vlees & Vleeswaren en Aardappelen, Groenten & Fruit. In het team werken operatie, sourcing en category management nauw samen om de categorieën in de 15 winkels te verbeteren. De rol van Category Manager Vers is een nieuwe functie binnen Marqt die is ontstaan door groei van het bedrijf. Deze verantwoordelijkheden vielen tot op heden onder de Operational en Commercial Manager.

Categorie Kaas & Brood

De Category Manager Vers is verantwoordelijk voor de categorie Kaas & Brood, op termijn mogelijk uitgebreid met andere productgroepen binnen de afdeling Vers. Kaas & Brood is goed voor een groot deel van de omzet, met zo’n 160 mensen op de winkelvloer. Beide afdelingen zijn bediende afdelingen, waarbij een deel van de medewerkers echte vakmensen zijn. Zo worden bijvoorbeeld alle broden volledig in de winkels zelf gebakken. De Category Manager is verantwoordelijk voor het rendement per product en het rendement per partner en heeft als doel de omzet en winstgevendheid te verhogen. Om dat te bereiken heeft de Category Manager de volgende belangrijke taken:

 • Partnermanagement:
  Het onderhouden van de relaties met de bestaande partners van Marqt. De Category Manager werkt samen met de partners om te komen tot een optimaal assortiment. Daarnaast voert de Category Manager ook de onderhandelingen met de partners.
 • Categorievisie:
  Op basis van analyses en trends in de markt stelt de Category Manager een visie voor elke categorie op. Onderdeel van de visie is het waarborgen van de kwaliteit. Voor een optimale categorie werkt de Category Manager nauw samen met de Sourcing Manager, die nieuwe producten en partners in de markt selecteert.
 • Schappenplan:
  De Category Manager stelt een schapvisie op aan de hand van de (wekelijkse) resultaten van de categorie. Hieruit volgen de schappenplannen voor in de winkels. Bijvoorbeeld in de categorie Kaas: Wat is de optimale presentatie van het zelfbedieningsschap? Kan de klant vinden wat hij zoekt? De Category Manager werkt nauw samen met de Operational Managers om het schap optimaal in te richten.
 • Promoties:
  De Category Manager bepaalt de promotiekalender en selecteert samen met de partners de producten voor promoties. Daarna wordt met Marketing het juiste POS-materiaal samengesteld.

“Bij Marqt implementeer je de kansen die je ziet meteen in de winkels. Het is een organisatie waar je snel schakelt met collega’s en partners en meteen resultaat ziet van je werk.” – Marije van Mens, Directeur Vers

De wereld een beetje beter maken en tegelijk je ‘eigen winkel’ commercieel optimaliseren, het kan in de rol Category Manager Vers bij Marqt. Door de continue groei ontstaan er binnen Marqt regelmatig mogelijkheden om een nieuwe stap in je carrière te zetten. De Category Manager Vers rapporteert direct aan de Directeur Vers, Marije van Mens.


Inschrijven voor de vacature mailing