iLost

 
  • Eén centrale plek voor verloren voorwerpen

    Van de teddybeer die in de tram blijft zitten terwijl zijn baasje uitstapt tot de smartphone in de handsfreeset van een teruggebrachte huurauto – iedereen verliest wel eens iets dat hij heel graag terug wil. En dat levert een hoop gedoe op, zowel voor verliezers als voor vinders. Dat moet toch makkelijker kunnen? Dat vond Hanneke Stegweg ook. Daarom startte ze in 2012 iLost: één centrale online plaats voor lost & found. Een ijzersterk idee, waarmee de innovatieve tech-start-up regelmatig prijzen wint zoals de LOEY Startup Award en de RTL Z Pitch van het jaar 2015. Het team bestaat op dit moment uit zes gedreven medewerkers – over een half jaar is dat aantal verdubbeld. En nog een half jaar later zit het team waarschijnlijk al op twintig. Want de vraag naar iLost – zowel van zakelijke partners als consumenten – groeit hard.

  • Het businessmodel van iLost

    Evenementen, bioscopen, theaters, hotels, stadions, restaurants, openbaar vervoer, autoverhuurders en gemeenten – steeds meer organisaties weten iLost te vinden. Door lost & found te automatiseren en uitbesteden kunnen zij zich op hun core business blijven focussen, en stijgt hun klanttevredenheid aanzienlijk, want het is 500% waarschijnlijker dat voorwerpen hun weg terugvinden naar de rechtmatige eigenaar. Zakelijke partners betalen een maandelijkse fee. Daarnaast is er een marge op verzendkosten. Een van de belangrijkste principes voor het succes van iLost is het netwerkeffect: hoe meer zakelijke partners hun Lost & Found op iLost centraliseren, hoe meer consumenten het platform gebruiken, hoe winstgevender de onderneming, hoe meer er geïnvesteerd kan worden in verdere groei. De ambities zijn letterlijk grenzeloos.

  • De pitch van de founder

     

Vacatures bij

iLost

vervulde vacatures


vervulde vacatures

iLost Sales Manager Benelux
Amsterdam Minimaal 2 jaar ervaring

Wanneer je iets kwijt bent, weet je niet waar je moet beginnen met zoeken. iLost is de oplossing: een online platform waar iedereen gevonden en verloren spullen kan melden. iLost verzamelt alle voorwerpen, maakt de match en zorgt dat de gevonden voorwerpen weer veilig thuiskomen.

De ambitie van iLost

We leven in het digitale tijdperk, waarin alles connected is – behalve de dozen en rekken gevonden voorwerpen bij hotels, gemeenten, openbaar vervoer, evenementen, festivals, congress zalen, stadions en ga zo maar door. Dat gat in de markt wordt door iLost gevuld. iLost heeft het proces van lost & found volledig gedigitaliseerd en de wereldwijde terugbezorging loopt op rolletjes. Organisaties met minder dan 50 gevonden voorwerpen per jaar kunnen hun lost & found gratis bij iLost onderbrengen, voor grotere aantallen rekent iLost pakket-kosten. Bas Rogaar (Sales Director) gaat nu met zijn sales-team aan de slag om nog meer betalende klanten aan iLost te verbinden. Op dit moment zijn bijvoorbeeld de gemeente Nijmegen, de Jaarbeurs, de RAI, Het Rijksmuseum, Walibi Holland, de Keukenhof, Pathé en HTM van de partij.

De strategie

De salesstrategie is om regionaal te beginnen, de toegevoegde waarde voor bedrijven of instellingen aan te tonen en dan breder uit te rollen. Neem bijvoorbeeld het lost & found centrum van de NS of van Schiphol, dat is gigantisch. iLost biedt niet alleen een enorme tijd- en kostenbesparing, maar ook een boost voor de klanttevredenheid van reizigers die hun spullen terugkrijgen. Om NS aan boord te krijgen, bouwt iLost eerst een business case op door een aantal regionale vervoersbedrijven aan zich te verbinden.

Vacature voor Sales Manager

Waar Bas Rogaar zich met name op gemeenten en internationale kansen richt, zal de Sales Manager focussen op het enthousiasmeren en aantrekken van bedrijven en instellingen. De Sales Manager analyseert de markt en ontdekt voor welke klanten iLost van toegevoegde waarde kan zijn. Hij/zij heeft een proactieve houding en bouwt zelfstandig het Nederlandse klantportfolio op en uit.

Sales en Marketing

Wat deze sales-functie bijzonder maakt, is dat er ook ruimte is voor marketing activiteiten. Om ervoor te zorgen dat steeds meer bedrijven zich aansluiten, dat er een soort sneeuwbaleffect ontstaat is meer naamsbekendheid nodig. Bas Rogaar zegt:

“iLost is een ondernemend bedrijf. Daar horen ondernemende werknemers bij die oplossingsgericht aan de slag gaan en bijvoorbeeld marketingactiviteiten organiseren om meer naamsbekendheid te creëren voor iLost.”


Leadership vacancy at iLost
Amsterdam Minimaal 8 jaar ervaring

iLost

Zonnebril, paspoort, smartphone of lievelingsknuffel – op dit moment zijn meer dan 600 miljoen mensen op zoek naar hun verloren voorwerpen. Slechts 7% van de voorwerpen vindt zijn weg terug naar de eigenaar. En dat terwijl 80% wordt gevonden. Veelal door organisaties zoals hotels, pretparken en bioscopen. De afhandeling hiervan kost deze bedrijven veel tijd en inspanning. Hoewel dit niet hun core business is, heeft dit wel grote impact op de klanttevredenheid.

De oplossing is simpel: iLost. Via de website of app deelt de vinder een foto van het gevonden voorwerp. De eigenaar typt in wat hij kwijt is en ziet waar en wanneer alle hits gevonden zijn. Is er een match? Dan wordt het de volgende dag thuisbezorgd. De kans dat een voorwerp terugkomt stijgt met 500%.

Businessmodel

Op dit moment maken vele organisaties gebruik van de oplossing van iLost voor het beheren en terugbezorgen van gevonden voorwerpen. Het verdienmodel is helder: zakelijke klanten betalen een maandelijkse fee om gebruik te maken van de software, en er is een marge op de bezorgkosten.

Schaalbaarheid

iLost speelt in op het netwerkeffect. De groei van aanbieders en verliezers jagen elkaar aan. Daarnaast is er sprake van een vliegwiel: hoe groter het bereik van het platform, hoe meer er geïnvesteerd kan worden in uitbreiding en hoe harder het platform zal groeien. Die exponentiële groei vergt schaalbaarheid van de organisatie. Daarom investeert iLost op dit moment in een Operations Director die de organisatie naar het volgende niveau tilt.

Vacature voor een Operations Director

Dit is een rol voor iemand die al eens eerder de scale-up van een start-up heeft meegemaakt. Iemand die weet wat er moet gebeuren en daar gemakkelijk het voortouw in neemt.

Type werkzaamheden

De Operations Director neemt verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de interne organisatie, van technologie-ontwikkeling tot juridische zaken, van finance tot HR en recruitment. De Operations Director is een volwaardig sparringpartner voor oprichter Hanneke Stegweg. De Operations Director is nauw betrokken bij strategische beslissingen en stuurt samen met Sales Director Bas Rogaar de organisatie. Het versterken en verder uitbouwen van het team is een kerntaak. In de komende fase van sterke groei springt de Operations Director daar waar nodig ook hands-on bij in de operatie.

Perspectief

De ambities van iLost zijn grenzeloos, dus die van de ideale Operations Director ook. Uiteraard moeten kandidaten zich thuisvoelen in een start-up omgeving. Vanwege de fase waarin iLost zich bevindt heeft het compensation package duidelijke ondernemende kenmerken. De goede vooruitzichten zijn echter solide en hard werken zal dan ook zeker beloond worden. Participeren in de onderneming behoort tot de mogelijkheden.


Inschrijven voor de vacature mailing