HealthCity

 
 • Van tennispark naar sportschool

  “Met mijn tennisracket zou ik de top niet bereiken,” zegt voormalig tennisprof en medeoprichter van HealthCity René Moos. Daarom koos hij voor een andere weg. Hij wordt tennisleraar en opent een aantal eigen tennisparken. Vanwege de enorme vraag vanuit de markt breidt hij vanaf 1999 verder uit met squash- en fitnessfaciliteiten. Tennisvriend Eric Wilborts heeft dit gat in de markt ondertussen ook ontdekt: hij is eigenaar van drie sportscholen die alledrie de naam HealthCity dragen. In 2005 koopt private equity investeerder Waterland 30% van de aandelen van HealthCity. Dat loopt op tot 50%. Er worden verschillende sportclubs opgekocht waaronder het budgetlabel Basic-Fit.De markt voor fitness was (en is nog steeds) ‘booming’. Dus in 2013 kopen de succesvolle sportmannen HealthCity terug: René Moos richt zich op Basic-Fit, de familie Wilborts blijft eigenaar van drie HealthCity clubs in het zuiden van Nederland, de overige zeven clubs in West-Nederland zijn in handen van (de zoon van René) Tom Moos.

 • Positionering

  In de fitnesswereld is positionering belangrijk: of écht goedkoop of luxe. In begin 2000 startte de trend van goedkoop sporten bij onder andere Basic-Fit. Sinds begin 2016 verschuift de vraag naar naar luxere sportmogelijkheden zoals bij HealthCity. Tom Moos (CEO HealthCity West-Nederland): “We willen de meest luxueuze fitnessketen van Nederland worden. Ik geloof er sterk in dat het faciliteren van een bepaalde beleving – waarbij de focus ligt op persoonlijke aandacht en de juiste sportomgeving – sterk bijdraagt aan de tevredenheid van onze sporters.” Dat merk je gelijk bij binnenkomst: een mooi restaurant met hip interieur, grote sportzalen, de nieuwste apparatuur en er lopen veel (personal) trainers rond. HealthCity biedt een all-inclusive concept: veel clubs beschikken over een zwembad en/of tennisbaan.

 • Werken bij HealthCity

  HealthCity is een organisatie met grote ambities. Met het team van circa 400 mensen behaalden ze een omzet van 20 miljoen euro (2015). Ze werken met kleine teams wat veel ruimte laat voor vrijheid, creativiteit en mogelijkheden voor verandering. Dat is ook nodig, want de komende jaren vindt de omwenteling plaats van een fitnessschool naar luxe sportclub. De missie is het creëren van de beste omgeving voor leden om hun lifestyle continu te verbeteren. De uitwerking daarvan bevindt zich in de beginfase. Er wordt veel samengewerkt met externe bureaus en experts om HealthCity opnieuw te positioneren in de markt. Op dit moment worden een aantal clubs opnieuw ingericht om die prettige omgeving te creëren.

  “Wij willen de meest luxe fitnessketen van Nederland worden. Het streven is een sportclub in elke grote stad.” – Tom Moos, CEO

   

Vacatures bij

HealthCity

vervulde vacatures


vervulde vacatures

Werken bij HealthCity
Hoofddorp Minimaal 6 jaar ervaring

HealthCity biedt de meest optimale omgeving voor elke sporter die het beste uit zichzelf wil halen. In de clubs kunnen leden sporten op een manier die bij hen past, onder begeleiding van gespecialiseerde personal trainers. “Wij willen de beste luxe sportclub van Nederland worden.” zegt CEO Tom Moos. De Marketing Manager vertaalt de missie naar een marketing- en communicatiestrategie.

HealthCity en de trends in de markt

Er zijn drie grote trends in de wereld van fitness: low budget, luxury en boutique. HealthCity is een luxury brand, gericht op young professionals die sporten om het beste in zichzelf naar boven te halen. Bij binnenkomst is dat gelijk voelbaar. Sporters ontmoeten elkaar in het hippe restaurant, krijgen begeleiding van personal trainers en kunnen ontspannen in de sauna of het zwembad.

De trend van boutique gyms is gestart in Amerika. Inmiddels hebben deze gespecialiseerde personal training studio’s een substantieel marktaandeel. HealthCity speelt met de gedachte van sportstudio’s. Het idee van sporten op een kleinere schaal, in een fijne omgeving en met de juiste begeleiding past goed bij de missie: creating the best environments to enhance your lifestyle.

HealthCity neemt – voor het eerst – een Marketing Manager aan, die ervoor gaat zorgen dat de missie bij het grote publiek kenbaar wordt. Hij/zij wordt lid van het MT en zet het merk opnieuw in de markt.

Vacature voor een Marketing Manager

HealthCity is een premium brand. De Marketing Manager ontwikkelt en implementeert de marketingstrategie om die positionering aan de buitenwereld kenbaar te maken. Op basis van inzichten uit marktonderzoek bedenkt deze professional concepten die het luxueuze aspect van het merk laten zien. Dat loopt uiteen van het creëren van de beste in-club experience, het herzien van de naam en het logo en het ontwikkelen van de bijbehorende (online) campagnes. Tevens is de Marketing Manager nauw betrokken bij het openen van nieuwe clubs, onder andere omtrent de opening en de eerste campagnes voor het aantrekken van nieuwe leden.

“Het merk wordt helemaal opnieuw geladen. Met een strategisch Marketing Manager aan boord kunnen we écht van start en onszelf opnieuw presenteren aan de markt. Een heel spannende periode.” – Tom Moos, CEO

Communicatie

De Marketing Manager zet een content kalender op, ontwikkelt de grote (online) campagnes en de strategie ten aanzien van email marketing en social media. Deze persoon creëert ook de juiste, aansprekende content, onder andere voor op de website. Om dit te realiseren zal hij/zij nauw samenwerken met externe bureaus.

“Onze naamsbekendheid is goed. Ook is bekend dat we een luxe sportschool zijn. Toch weten niet veel mensen wat je daar nu precies voor terug krijgt. Dat moet veranderen.” – Tom Moos, CEO

De uitdaging is om leden te inspireren zodat zij blijven sporten bij HealthCity (retention marketing) en om nieuwe leden aan te trekken (acquisition marketing). Hoewel de focus voor de communicatie ligt op online, vindt de conversie vaak offline plaats (sporters sluiten hun abonnement af in de club). De Marketing Manager heeft ervaring met deze omni-channel benadering en maakt dat tot een cruciaal onderdeel van de communicatie-flow.

Twee aandeelhouders

HealthCity is in handen van twee aandeelhouders, Tom Moos en Eric Wilborts (medeoprichter). Eric is eigenaar van drie clubs in het zuiden van Nederland, Tom beheert de andere zeven clubs in de Randstad (West-Nederland). De Marketing Manager ontwikkelt en implementeert de marketingstrategie voor HealthCity West-Nederland.


Inschrijven voor de vacature mailing