GrandVision

 
 • Wereldleider in optiek-retail

  Met meer dan 6.400 optiekwinkels en een aantal sterke online platforms in 44 verschillende landen is GrandVision wereldleider in deze industrie. De winkels opereren onder een van de 34 heel bekende lokale formules zoals Pearle en Eye Wish in Nederland, Apollo in Duitsland en Vision Express in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, Hongarije, het Midden Oosten en India. Wereldwijd heeft GrandVision 31.000 mensen in dienst. In totaal krijgen de winkels 500.000 bezoekers per dag en op social media hebben ze 5 miljoen volgers. In 2015 had het bedrijf een omzet van 3.205 miljoen euro. Het bedrijf is beursgenoteerd en wordt door HAL Investments ondersteund.

 • “In eye care, we care more”

  De missie van GrandVision is om hoge kwaliteit en betaalbare oogzorg te bieden aan een steeds grotere groep mensen in de wereld. Dat wordt uitgedrukt in hun motto ”In eye care, we care more”. Want dat is de missie: GrandVision biedt klanten meer dan een bril op recept, een grote diversiteit aan monturen, hoge kwaliteit testen, onderzoeken en diagnostische services. Bij GrandVision bieden volledig gecertificeerde optometristen en opticiëns de best mogelijke zorg.

 • GrandVision Global Support Center

  GrandVision is een zeer internationaal georiënteerd bedrijf, en dat zie je ook terug in de bedrijfscultuur van het GrandVision Global Support Center in Amsterdam, waar op dit moment mensen werken van 25 verschillende nationaliteiten. Vanuit dit kantoor bieden ze ondersteuning aan alle retailformules. Lokale organisaties combineren de ondersteuning met specifieke inzichten per markt om hun lokale strategie te bepalen. Wanneer leveranciers hun nieuwe collecties presenteren, doet het Global Support Center bijvoorbeeld een voorselectie die wordt aangeboden aan de lokale organisaties. Deze selectie is gebaseerd op input van de markt wanneer het gaat om trends, stijl en lokale behoeftes. De uiteindelijke selectie is een lokale verantwoordelijkheid, ondersteund door wereldbrede tools. Op deze manier ondersteunt het Global Support Center de lokale retail organisaties zo goed mogelijk te presteren.

Vacatures bij

GrandVision

actuele vacatures


actuele vacatures

Werken-bij-Grandvision-oogmeting-panorama
Schiphol Minimaal 8 jaar ervaring

Met formules als Eye Wish. Pearle, lenstore.co.uk en Vision Express is GrandVision wereldleider in optiek-retail. Wanneer je denkt dat volwassenheid altijd ten koste gaat van snelheid en groeipotentie heb je het mis. Het geheim van het succes van GrandVision: een heel goed support center gecombineerd met een heel efficiënte manier om verbetering en innovatie door te voeren bij verschillende merken. Contactlenzen zijn aangewezen als een markt met veel groeipotentie. Ze bouwen nu aan een wereldwijde afdeling om die potentie waar te maken.

Zorg voor oogzorg

GrandVision is de paraplu die 34 retailers verenigt die allemaal marktleider zijn op het gebied van de zonnebrillen, brillen, contactlenzen en accessoires. Ze beschikken over ijzersterke e-commerce platforms en meer dan 6.400 winkels in 44 landen in Europa, Amerika en Azië. Het bedrijf is beursgenoteerd en ondersteund door HAL Investments. Ze zijn al wereldleider, maar hun ambities reiken nog verder. Ze willen de beste betaalbare oogzorg ter wereld bieden, om er op die manier voor te zorgen dat mensen meer uit het leven kunnen halen. Dat is wat ze bedoelen wanneer ze stellen “in Eye Care, we care more”. GrandVision doet zo zijn naam eer aan.

Een essentieel onderdeel van het succes van GrandVision is talentmanagement. Ze zoeken mensen voor een carrière, niet voor zomaar een baan. Het bedrijf is opgebouwd door mensen die een succesvolle carrière hebben opgebouwd door ervaring op te doen in meerdere takken van sport en op verschillende plekken. Neem Bas Reintjes. Hij kwam bij GrandVision binnen als Business Development Manager en kreeg snel de kans door te stromen naar de supply chain kant van het bedrijf in Brazilië. In oktober vorig jaar keerde hij terug naar Amsterdam in een nieuwe rol: die van Director Center of Excellence Contact Lens & Accessories.

“Tot nu toe zijn brillen altijd het focuspunt van de business geweest. Het is hoog tijd dat we ons gaan bezig houden met lenzen en accessoires, daar zit nog een enorme groei in. Daarom hebben we besloten om een Center of Excellence Contact Lens & Accessories op te zetten en een Channel Manager Contactlenzen aan te trekken met een wereldwijde verantwoordelijkheid.” – Bas Reintjes

Het doel van het Center of Excellence is om de nodige expertise op het gebied van lenzen te bieden aan bedrijven om daar hun voordeel mee te doen. Het departement zal uit 5 FTE bestaan, allemaal nieuw aangetrokken professionals die uitblinken in end-to-end category management. Met veel energie en ambitie zullen ze de contactlenzen aantrekkelijk maken voor de consument en zo extra opbrengst genereren voor GrandVision.

Over de vacature: Channel Manager Contactlenzen

Mensen die lenzen dragen kunnen kiezen uit meerdere typen. Welke keuze ze ook maken, het is nooit een eenmalige aanschaf. Een abonnement kan het leven van de consument vergemakkelijken, net als dat van de winkelmedewerker, wat weer zal leiden tot meer tevreden en loyale klanten. De Channel Manager Contactlenzen zal een omni-channel abonnementsmodel voor lenzen ontwikkelen, implementeren en commercialiseren om zo het klantenbestand steeds verder te vergroten.

De Manager zal nauw samen gaan werken met Reintjes om de route voor commercialisatie vast te stellen. Op sommige markten is al een begin gemaakt met een dergelijke constructie, maar het gaat veelal om onontgonnen terrein. Het uiteindelijke doel is om een wereldwijd model te ontwerpen dat op groepsniveau gemanaged kan worden. Dat zal in samenspraak gaan met andere afdelingen zoals IT en supply chain.

De volgende stap is om het model te implementeren, zodat consumenten hun gekozen lenzen kunnen ontvangen, advies van experts krijgen en als lid gebruik kunnnen maken van deals wanneer en waar ze die nodig hebben. Dit gaat ook om het snel groeien van het klantenbestand binnen alle markten van GrandVision, het ontwikkelen van CRM programma’s om het voor de klant zo aantrekkelijk mogelijk te maken, het commercialiseren op iedere markt, het in staat stellen van personeel om eenvoudig abonnementen te verkopen en best practices te delen. Om te begrijpen wat de regionale markten precies nodig hebben, die wensen vertalen en draagvlak te creëren voor het model zal de Manager samenwerken met lokale managementteams.

Vervolgstappen

Na de startfase van het abonnement zal de Channel Manager Contactlenzen in de gaten houden wat nieuwe mogelijkheden zijn om lenzen, zowel online als offline, aan de man te brengen buiten de winkels van GrandVision. Deze fase zal draaien om het voorbereiden van businessplannen en het implementeren van goedgekeurde plannen. Een potentiële volgende stap buiten het Center of Excellence zou een salesmanagement rol kunnen zijn in een van merken.


vacature-eyewish-pearle
Schiphol Minimaal 7 jaar ervaring

Het assortiment en de marketing strategie van 34 marktleiders in de eye care (r)etail worden bepaald vanuit het GrandVision Global Support Center in Amsterdam. De combinatie van een centraal support center en een goed geoliede machine om verbeteringen en innovaties wereldwijd door te voeren heeft GrandVision tot wereldleider gemaakt in de eyewear. Ze bouwen nu aan een centrale afdeling om te kapitaliseren op de mogelijkheden die contactlenzen en accessoires bieden.

Care about eye care

Alle e-commerce platforms van GrandVision en de 6400 winkels bieden producten in de categorieën zonnebrillen, brillen op recept, contactlenzen en accessoires. Accessoires zijn bijvoorbeeld ready readers (enkelvoudige leesbrillen), kleine schroevendraaiers, brillendoekjes, koordjes, kokers, lenzendoosjes etc. Eigenlijk alles wat je niet in de etalage verwacht. Maar dat is aan het veranderen.

Tot nu toe worden accessoires lokaal gemanaged. Er is geen volledig assortiment aan accessoires wereldwijd. Omdat het bundelen van krachten het geheim is achter het succes van GrandVision in alle andere categorieën, wordt dit gezien als een gemiste kans. Om hier de vruchten van te gaan plukken is Bas Reintjes aangewezen als directeur om een nieuw expertise centrum op te zetten voor Contactlenzen & Accessoires bij het GrandVision Global Support Center.

“Ik zie geweldige mogelijkheden voor groei in de categorie accessoires. Neem ready readers- hun potentie reikt veel verder dan onze eigen winkelvloer. Dat is een van de redenen waarom ik op zoek ben naar een Global Category Manager Accessoires.” – Bas Reintjes, Director Center of Excellence Contact Lenses & Accessories 

Het Expertise Centrum zal de bedrijven voorzien van end-to-end categorie management voor contactlenzen en accessoires zo dat ze daar hun voordeel mee kunnen doen binnen hun eigen niche. Reintjes is momenteel toptalent aan het binnenhalen om het departement op te zetten dat zal bestaan uit 5 fte.

Over de vacature voor Category Manager Accessoires

De Category Manager Accessoires zal een volledig wereldwijd assortiment samenstellen van accessoires waar klanten speciaal voor naar de winkel komen. Zo creëert de Category Manager een extra geldstroom en vergroot hij/zij de marges voor GrandVision. Deze rol heeft P&L verantwoordelijkheid voor de wereldwijde prestaties van de categorie accessoires. Daarom zal de Category Manager een wereldwijde categorie- en assortimentstrategie ontwikkelen en het commercialiseren van de categorie tot een prioriteit maken binnen alle markten.

Om goed te begrijpen wat de benodigdheden zijn voor accessoires zal de Category Manager samenwerken met lokale managementteams binnen alle markten. De daaruit voortvloeiende ontwikkeling van een compleet portfolio aan accessoires, begint met het verbeteren wat er in de winkel te vinden is en hoe dat wordt aangeboden aan de klant. De Category Manager zal beginnen met het vaststellen en delen van best practices. Dit proces zal veel lessen opleveren en draagvlak creëren op lokaal niveau.

De revolutie van het assortiment begint bij de subcategorie ready readers en de brand content. Het doel blijft daarbij eenduidig: commercieel succes. Daarom is het heel belangrijk een enthousiaste trendwatcher te zijn en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de industrie. Denk bijvoorbeeld aan de steeds groter groeiende groep mensen die getinte glazen wil om de blauwe straling van beeldschermen te filteren. Dit inzicht toepassen op het leesbrillenassortiment zou het begin kunnen betekenen van een nieuw product. Vervolgstappen zijn dan het identificeren van leveranciers (samen met inkoop), het lanceren van het product, het bijhouden van de performance, het opzetten van content in de winkel om de categorie in de markt te zetten en de masterdata up to date en synchroon te houden met de marketing tools van het media center. Die verantwoordelijkheden vormen het hart van deze rol.

Naast het aanbieden van instrumenten aan GrandVision’s eigen bedrijven om de categorie verder te ontwikkelen en tot een succes te brengen, zal de Category Manager ook manieren vinden om de accessoires via andere kanalen aan te bieden. Het bouwen van relaties voor de lange termijn zal een bepalende factor zijn voor het succes.


Vacature-Category-Manager-Contact-Lenses
Schiphol Minimaal 5 jaar ervaring

GrandVision heeft een goedgekozen naam. Met 34 retailmerken is Grandvision wereldwijd marktleider de in (zonne)brillen, lenzen en verwante accessoires. De missie is om steeds meer mensen te helpen hun doelen in het leven te bereiken doordat ze beter kunnen zien. Tot nu toe lag de nadruk vooral op brillen, maar ze bouwen nu aan een centrale afdeling om de contactlenzenmarkt te veroveren.

Care about eye care

GrandVision heeft zowel sterke e-commerce platforms als 6400 winkels in 44 landen over de hele wereld. Het bedrijf is erg performance-driven, beursgenoteerd en heeft HAL Investments achter zich.

Talentmanagement en carrièreplanning is een belangrijk onderdeel van het succes van GrandVision. Bas Reintjes begon bijvoorbeeld als Business Development Manager bij GrandVision. Na een jaar kreeg hij de kans om te richten op de supply chain in São Paulo. Hij keerde per oktober 2016 terug naar het Global Support Center op Schiphol om aan de slag te gaan als Directeur van het nieuwe Center of Excellence Contact Lens & Accessories.

“Het is hoog tijd dat we ons gaan richten op contactlenzen. Deze categorie kent nog heel veel nieuwe mogelijkheden. Daarom hebben we besloten om het Center of Excellence op te richten en een Global Category Manager aan te nemen.” – Bas Reintjes

Dit Center of Excellence zal de lokale bedrijven voorzien van end-to-end category management voor contactlenzen, om ze in staat te stellen het binnen hun eigen markt te commercialiseren. Reintjes is momenteel hard op zoek naar toptalent om zijn team van 5 fte te vullen. Samen zullen zij contactlenzen een aantrekkelijke optie maken voor de klant en extra opbrengsten genereren voor GrandVision.

De functie: Category Manager Contactlenzen

Als Grandvision net zo groot wil worden in de contactlenzenmarkt als in brillen moet het eenvoudig gemaakt worden voor hun opticiëns om de juiste lenzen te selecteren voor iedere klant, en moet het voor consumenten helder zijn wat het verschil tussen alle opties is. Dat is de uitdaging die de Category Manager Contactlenzen aan zal gaan.

De Category Manager is verantwoordelijk voor de prestaties (zowel winst als verlies) van de categorie contactlenzen. De ambitie is om de opbrengsten te verdubbelen binnen vijf jaar. Diens invloedsfeer bestaat uit de volgende drie niveaus:

 1. Overkoepelende categorie- en assortimentstrategie voor alle retailformules
 2. Producten en assortiment moeten draaien om de klant
 3. Creëren van trainingen en het in staat stellen van het personeel om contactlenzen te promoten

Het commercialiseren van contactlenzen begint met het juiste aanbod aan producten. Dit zal gebeuren in samenspraak met de Concept & Brand Content Specialist, inkoop en de organisaties uit de verschillende landen. De Category Manager zal het eerste aanspreekpunt zijn voor de verschillende markten, samen komen met productmanagers, marketing directeuren en supply chain directeuren om hun wensen te begrijpen, het assortiment op lokaal niveau te verbeteren en om nieuwe producten te lanceren waar nodig. De neuzen van stakeholders dezelfde kant op krijgen is essentieel om samen het enorme potentieel van contactlenzen in de praktijk te brengen. GrandVision is gewend om belangrijke veranderingen al snel te delen met stakeholders.

“Beschikbare informatie over contactlenzen is vaak in de vorm van productspecificaties en draait minder om de consument. Door technische aspecten te vertalen naar voordelen voor de gebruiker zul je in staat zijn om een enorm verschil te maken.” – Bas Reintjes

De Category Manager zal materiaal ontwikkelen en verspreiden om opticiëns en winkelpersoneel het vertrouwen te geven om de producten te verkopen. Denk daarbij aan POS-materiaal, online content en een volledig GrandVision Academy training programma. Om die training te bieden zal de Category Manager samenwerken met externe partijen wanneer nodig, maar hij/zij zal ook zelf de mouwen op stropen om in contact te blijven met de praktijk.


Inschrijven voor de vacature mailing