Fatboy

 
  • Over Fatboy

    Alex Bergman introduceerde in 2002 The Original: een rode oversized zitzak. In 2005 sloot zijn partner Robert Jan Zonneveld aan en het Brabantse duo vestigde zich in Den Bosch. Vanuit HQ in Den Bosch distribueert Fatboy naar meer dan 50 landen. Fatboy groeit met gemiddeld 20% per jaar en er werken circa 65 mensen op het hoofdkantoor in Den Bosch.

  • De collectie

    Fatboy is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van design en lifestyle. De collectie bestaat uit onvergetelijke klassiekers zoals The Original en verrassende nieuwkomers zoals het Edison lampje. Toch wordt nog vaak gezocht op ‘Fatboy zitzak’ en zijn mensen verbaasd als ze erachter komen het merk ook parasols, lounge-sets en design items verkoopt. Het inzetten en kenbaar maken van de breedte van de collectie is de merk-uitdaging voor Fatboy anno 2016.

  • werken bij fatboy in den bosch

Vacatures bij

Fatboy

vervulde vacatures


vervulde vacatures

Health City vacature voor marketing manager CMO
Den Bosch Minimaal 7 jaar ervaring

Vacature voor een E-commerce Manager

Fatboy is internationaal breed aanwezig op het wereldwijde web: de webshop is actief in twaalf landen en Fatboy is alom vertegenwoordigd op social media. De E-commerce Manager vertaalt de marketingstrategie naar een e-commercestrategie. Enerzijds is hierbij het doel om nog meer online traffic en omzet te generen, anderzijds gebruikt de E-commerce Manager zijn/haar creatieve en commerciële skills om een unieke shopper-experience te ontwikkelen. Bij Fatboy.com is winkelen op het web een feestje.

De werkzaamheden

Fatboy.com is het speelveld: de E-commerce Manager heeft de verantwoordelijkheid voor de website voor twaalf landen vanuit marketing- en sales perspectief. De E-commerce Manager is betrokken bij het uitrollen van het optimalisatietraject van Fatboy.com en het positioneren van de website als content-, sales- en servicekanaal. Om dat te realiseren is de E-commerce Manager bekend met de customer journey van de bezoekers van Fatboy.com, duikt regelmatig in de website statistieken (via Google Analytics) en vertaalt dat naar traffic- en conversiedoelen. Op basis van al deze gegevens bepaalt de E-commerce Manager waar de kansen liggen voor Fatboy.com en gaat hij/zij aan de slag met onder andere A/B tests en SEO – het doel is het genereren van meer online traffic naar Fatboy.com.

De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor het operationeel beheer van de webshop: (nieuwe) productintroducties plaatsen in de webshop, check-out flows en after sales. Ook is deze persoon betrokken bij het optimaliseren van de usability en responsive gebruiksgemak voor verschillende devices (mobile, tablet en desktop). Om succesvol te zijn is de E-commerce Manager continu op de hoogte van de nieuwste online functionaliteiten en hij/zij geeft gevraagd en ongevraagd advies om de webshop verder te ontwikkelen en optimaliseren.

Daarnaast bewaakt de E-commerce Manager de “look & feel” van Fatboy.com om een consistente klantbeleving in alle landen te creëren. Belangrijk is het behouden van de balans tussen omnichannel (retail versus direct sales) en de interne afstemming met de juiste afdelingen. De E-commerce Manager werkt veel samen met de marketing-, web development- en salesteams.

Profiel

De E-commerce Manager is geen programmeur, marketeer of verkoper, maar heeft kennis van al deze functies en bezit de kunst om de verschillende afdelingen binnen Fatboy te faciliteren en te verbinden. Hands-on, klantgericht en proactief zijn kernwoorden die passen bij de E-commerce Manager. Deze persoon is gewend om met A-merken te werken, kan out-of-the-box denken en is altijd op de hoogte van de nieuwste technologieën en concepten op het gebied van e-commerce. De ideale kandidaat gaat stralen bij het idee dat de website van Fatboy door zijn/haar toedoen meer omzet genereert op internationaal niveau.


Werken bij Fatboy in marketing
Den Bosch Minimaal 4 jaar ervaring

Vacature voor een Online Marketeer bij Fatboy

Fatboy.com is een webshop én een inspiratieplatform – bij Fatboy wordt sterk ingezet op de online beleving van het merk. De Online Marketeer zorgt ervoor dat Fatboy.com de traffic krijgt die het verdient door het implementeren van de online strategie. Het doel is om Fatboy via gerenommeerde kanalen op een ‘eigen wijze’ (online) neer te zetten en zodoende traffic en conversie te genereren op de website. Om dat te doen maakt de Online Marketeer gebruik van SEA, SEO, retargeting campagnes, email marketing en social ad campagnes. Daarnaast is deze persoon verantwoordelijk voor het analyseren, rapporteren en optimaliseren van de online marketingcampagnes via Google Analytics en het beheren van alle social media kanalen zoals: Facebook, Pinterest, Instagram en YouTube. De Online Marketeer zorgt voor de juiste content op de juiste platformen.

De Online Marketeer is verantwoordelijk voor het hele traject, van idee en conceptontwikkeling tot implementatie en analyse. Deze persoon weet dus als geen ander het verhaal achter de producten van Fatboy en laat dat tot leven komen via de online wereld. Zonder het doel uit het oog te verliezen – de aankoop van Fatboy-producten – durft de Online Marketeer van de geijkte paden af te wijken en te experimenteren met creatieve en vernieuwende concepten. De Online Marketeer heeft online voelsprieten en weet exact hoe de online wereld eruit ziet en wat de recentste ontwikkelingen en trends zijn.

Profiel 

De Online Marketeer heeft minimaal vier jaar relevante werkervaring en een afgeronde HBO-opleiding. De kernwoorden innovatief, initiatiefrijk, eigenwijs, hands-on en commercieel passen bij de persoonlijkheid van deze jonge professional. De Online Marketeer is een specialist op het gebied van online advertising en e-commerce en heeft de drang om vernieuwend te zijn. Ervaring binnen een A-merk of met het opbouwen van de online merkbeleving is een pre.


Inschrijven voor de vacature mailing