energiedirect.nl

 
  • energiedirect.nl

    Energiedirect.nl is opgericht in 2002 en wordt gekenmerkt door een directe mentaliteit. Lekker direct is de slogan. Daar zijn ze de vierde speler in de markt mee geworden en de grootste challenger van de gevestigde orde. Energiedirect.nl heeft op dit moment 6% marktaandeel en is gemotiveerd om dat de komende jaren verder te laten groeien. Hoe? Door complexe zaken in de energiemarkt eenvoudiger te maken voor de consument, door een duidelijke directe taal te voeren en door te focussen op online.

  • De dochter van

    Energiedirect.nl is de budgetdochter van Essent. Of beter gezegd, het jonge zusje. Want energiedirect.nl is een autonome organisatie die de vrijheid heeft om zichzelf los van Essent te positioneren. Het is de prijsvechter die van energiecontracten geen onnodige rompslomp wil maken. De doelgroep is een groep die de directe mentaliteit van het merk kan waarderen en graag zelf (online) de regie houdt.

  • Hoofdsponsor van PSV

    Energiedirect.nl is per 1 juli 2016 de hoofdsponsor van PSV. Het doel van de samenwerking met PSV is het vergroten van de naamsbekendheid. Mark van Zon (Commercieel Directeur B2C energiedirect.nl en Essent): “PSV is een prachtige club met een rijke historie en een vaste waarde in de top van de Eredivisie. PSV is bovenal een ondernemende en innovatieve club met de ambitie om te groeien op een slimme en effectieve manier, net als energiedirect.nl.”

Vacatures bij

Energiedirect.nl

vervulde vacatures


vervulde vacatures

vacature senior marketeer bij energiedirect.nl
Den Bosch Minimaal 6 jaar ervaring

Energiedirect.nl gaat sneller dan het licht. Ze zijn sinds kort de hoofdsponsor van PSV en horen bij de duurzame onderneming Innogy, dat eind dit jaar naar de beurs gaat. Jorrit Pijlman (Head of Marketing energiedirect.nl): “Niet alleen willen we de beste sportmarketing case van Nederland neerzetten met PSV. We verwachten ook een serieuze groei in onze naamsbekendheid en het marktaandeel. Daarnaast kunnen we onder de vlag van Innogy versnellen op strategische thema’s zoals duurzaamheid, decentralisatie en digital.”

Innogy

Innogy – een samentrekking van de woorden innovation, technology en energy – is de nieuwe dochteronderneming van de Duitse energiereus RWE. Alle duurzame energie-activiteiten én de merken Essent en energiedirect.nl vallen nu onder Innogy. Waarom dit gebeurt? Omdat de energiemarkt van de toekomst groen, decentraal en digitaal is. Innogy zal – zonder de ‘grijze’ fossiele tak van RWE – aantrekkelijker zijn voor investeerders. Peter Terium, oud bestuursvoorzitter van RWE is de nieuwe baas van het bedrijf en hij bereidt zich voor op een beursgang in Frankfurt (eind 2016). In het FD zegt hij daarover:

“Op de financiële markten zijn groene bedrijven geliefd. Ik praat niet met bankiers, wel met investeerders. Daarom hebben we ‘grijs’ en ‘groen’ gesplitst.”

De Nederlandse merken Essent en energiedirect.nl zijn verheugd met dit nieuws. Zij merken als geen ander dat de energiemarkt verandert. Klanten zijn kritisch, de concurrentie verhevigt, er is veel aandacht voor klimaatverandering en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Jorrit Pijlman (Head of Marketing energiedirect.nl):

“Ik denk dat Innogy een mooi antwoord is op die veranderingen. We kruipen onder het juk van fossiele brandstof uit en kunnen de consument gaan benaderen met een fris antwoord – passend bij de verwachtingen.”

Energiedirect.nl is het jonge zusje van Essent, prijsvechter en inmiddels de vierde grootste energieleverancier van Nederland. Het jonge bedrijf staat bekend als ‘lekker direct’. Ze leveren voordelige energie in overzichtelijke contracten die online eenvoudig af te handelen zijn. Door de ontwikkelingen in de markt kunnen ze hun boodschap en marktbenadering verder gaan aanscherpen en de brutale challenge-mentaliteit dieper verankeren in de externe communicatie.

Janko Klaeijsen (Founding Partner Top of Minds) sprak met Mark van Zon, de Commercieel Directeur voor Essent en energiedirect.nl, lees hier het interview.

Vacature voor Senior Marketeer

De Senior Marketeer is verantwoordelijk voor alle grote campagnes van energiedirect.nl, van idee tot uitvoering waarbij de PSV samenwerking een mooi platform biedt als aanvulling op de al bestaande branding- en campagneplannen.

De vertaling van de merkbelofte naar campagnevoering is cruciaal. Hoe zich dat uit? Duidelijke, recht voor z’n raap content, bijpassend beeld en gericht op een doelgroep met de juiste mindset. Ook de communicatiemiddelen worden onder de loep genomen, want bij de positie van brutale challenger past een geïntegreerde online/offline campagne beter dan een traditionele tv-commercial. Ook wil energiedirect.nl shopper/trade marketing – zoals binnen FMCG gebeurt – doorvoeren in hun sector. Jorrit Pijlman:

“We hebben dit jaar veel tijd gestoken om de merkidentiteit en –belofte van energiedirect.nl aan te scherpen en onze nieuwe marketingcommunicatiecampagnes zullen daar naadloos op aan moeten sluiten. Samen met de Senior Marketeer wil ik deze branding-, communicatie- en mediastrategie verder ontwikkelen en uitrollen.”

Campagnes worden bij energiedirect.nl altijd in multidisciplinair teamverband opgepakt: Marketeers, Channel Managers en Communicatiespecialisten sluiten aan en leveren hun expertise. De Senior Marketeer is de campagneleider en de eindverantwoordelijke voor de projecten die hij/zij begeleidt. Daarnaast heeft de Senior Marketeer het contact met de media- en reclamebureaus voor het aansturen van de uitvoering. Hij/zij maakt scherpe briefings zodat de bureaus creatieve en gedurfde uitingen kunnen ontwikkelen.

Marketing Communicatie team bij energiedirect.nl

Jorrit Pijlman stuurt het Formule Team voor energiedirect.nl aan. Binnen de Formule werken drie teams: Digital, Marketing Activatie en Marketing Communicatie. Het Digital team is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de website. Het Marketing Activatie team ontwikkelt de proposities van energiedirect.nl en bepaalt de kanaalstrategie. Het Marketing Communicatie team – aangestuurd door de Marketing Manager – bepaalt vervolgens op strategisch en conceptueel niveau met welke boodschap en via welke media de consument het best benaderd kan worden. Het Marketing Communicatie team bestaat uit drie specialisten en wordt nu uitgebreid met een Senior Marketeer.


Werken bij energiedirect.nl
Den Bosch Minimaal 8 jaar ervaring

Energiedirect.nl is vanaf 1 juli 2016 de nieuwe hoofdsponsor van PSV en wordt daarmee officieel voorgesteld aan een breed Nederlands publiek. Jorrit Pijlman (Head of Marketing energiedirect.nl): “Onze naamsbekendheid zal door het plafond schieten en dat gaan we omzetten in een groter marktaandeel. De verwachtte groei uit deze deal leidt tot schaalvoordelen waardoor de prijzen laag kunnen blijven en we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Door de samenwerking met PSV willen we simpelweg de beste sportmarketing-case van Nederland neerzetten.” 

Over energiedirect.nl

Energiedirect.nl is het dochterbedrijf van Essent, dat op haar beurt onderdeel is van het van Innogy (voorheen RWE). Essent is in Nederland een van de drie grootste energieleveranciers. Het is een professioneel bedrijf met veel (internationale) doorgroeimogelijkheden. Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent en wordt gekenmerkt als ‘lekker direct’. Voordelige energie: gas en stroom in overzichtelijke contracten die online eenvoudig af te handelen zijn. Jorrit Pijlman:

“We hebben hoge ambities met het merk en investeren daar ook flink in. Naast het hoofdsponsorschap van PSV hebben we nog een aantal mooie innovaties in ontwikkeling.”

De benadering van energiedirect.nl heeft ervoor gezorgd dat de prijsvechter de vierde grootste energieleverancier van Nederland is geworden. De mentaliteit van energiedirect.nl is voelbaar tot op de werkvloer: er heerst een ondernemende, resultaatgerichte, no-nonsense cultuur.

Formule energiedirect.nl

Mark van Zon (ex-Unilever) is de Commercieel Directeur van Essent (lees het interview met hem) en energiedirect.nl. Hij heeft vijf zelfstandige teams onder zich, waarvan het Formule Team voor energiedirect.nl (aangestuurd door Jorrit Pijlman) er één is. Aan Pijlman rapporteren drie Managers voor Digital, Marketing Activatie en Marketing Communicatie. De Manager Digital is volledig verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de website. De Manager Marketing Activatie ontwikkelt de proposities van energiedirect.nl en bepaalt de kanaalstrategie. De Manager Marketing Communicatie bepaalt vervolgens op strategisch en conceptueel niveau met welke boodschap en via welke media de consument het best benaderd kan worden. Natuurlijk gericht op de hoogst haalbare conversie.

Janko Klaeijsen (Founding Partner Top of Minds) sprak met Mark van Zon, de Commercieel Directeur voor Essent en energiedirect.nl, lees hier het interview.

Marketing Manager vacature

Jorrit Pijlman zoekt in de Marketing Manager een strategisch sparringpartner. Hij zegt:

“We bouwen hard aan het merk energiedirect.nl. Nu ben ik op zoek naar een Marketing Manager die vanuit branding- en communicatieperspectief de groei verder kan versterken. Een volwassen marketingprofessional, een inspirerend leider en een merkambassadeur voor de organisatie.”

De Marketing Manager ontwikkelt de marketing- & communicatiestrategie en stelt het communicatiejaarplan op. Deze persoon zorgt ervoor dat de boodschap consistent is in alle kanalen en herkenbaar energiedirect.nl. Daarnaast ontwikkelt de Marketing Manager vernieuwende, effectieve communicatieconcepten en houdt zich bezig met klantsegmentatie om de campagnes verder te personaliseren.

De Marketing Manager stuurt vier Communicatiespecialisten aan. Zij voeren de strategische plannen uit en implementeren alle online en offline communicatiecampagnes. Die lopen uiteen van gepersonaliseerde e-mailmarketingcampagnes tot grote geïntegreerde ATL/BTL campagnevoering – zowel online als offline.


Inschrijven voor de vacature mailing