Eneco

 
  • Werken bij Eneco

    Het Nederlandse Eneco levert of produceert energie in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam is een heldere missie vastgesteld: 100% duurzame energie voor iedereen. Eneco bevindt zich in een transitie om beter op de veranderende markt in te kunnen spelen en meer klantgericht te werken. Naar het voorbeeld van Spotify worden medewerkers georganiseerd in een structuur van autonome ‘tribes’ die voor merken staan (Eneco, Oxxio, Woonenergie en Toon) en ‘squads’ die werken aan producten en projecten. In plaats van een hiërarchische manager heeft iedere squad een duidelijke missie en een producteigenaar.

  • Klantgedreven innovatie

    Het Nederlandse energielandschap bevindt zich in een stroomversnelling. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, techniek, consumenten, wetgeving en concurrentie vragen om energiebedrijven die daar snel op inspelen. Eneco heeft in dit kader gekozen voor de win-win benadering: 100% duurzame energie en tegemoet komen aan de wensen van de klant. Ofwel, investeren in energiebesparing en duurzaamheid door klantgedreven innovatie. Voorbeelden zijn advies over betere woningisolatie, mogelijk maken van 100% duurzame energie opwekken met zonnepanelen en de ontwikkeling van slimme producten zoals Toon® en de Tesla Powerwall.

  • Welkom in de nieuwe wereld

Vacatures bij

Eneco

vervulde vacatures


vervulde vacatures

Rotterdam Minimaal 5 jaar ervaring

Innovatief Eneco

Eneco heeft gekozen voor de win-win benadering: 100% duurzame energie en tegemoet komen aan de wensen van de klant. Dat betekent investeren in energiebesparing en duurzaamheid door klantgedreven innovatie. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van slimme producten zoals Toon® en de Tesla Powerwall. Guido Dubbeld (CFO): “We zetten in op het vertalen van data en betere insights voor het maken van nuttige voorspellingen. Het resultaat? Samenwerken met start-ups, nieuwe producten en ontwikkelen van nieuwe energiediensten voor klanten. Een datagedreven organisatie in combinatie met ons innovatief vermogen is de sleutel tot succes.”

Manager Marketing Intelligence & Insights

De Manager Marketing Intelligence & Insights combineert de focus op data met klantgerichte ontwikkelingen. Dat betekent: door middel van de beschikbare data bij Eneco de focus verleggen van producten die voorzien in de energiebehoeften van consumenten naar meer innovatieve en klantgerichte services. Als lid van een ambitieus MT en strategische rechterhand van de Commercieel Directeur heeft de Manager Marketing Intelligence & Insights veel impact op innovatie, AtL en BtL campagnes en Customer Lifecycle Management (CLM) voor de merken Eneco, Oxxio, Woonenergie en Toon.

Visionair teammanagement

Deze Manager geeft leiding aan de afdeling Marketing Intelligence & Insights (11 fte) binnen de commerciële tak van de Consumentendivisie (125 fte). Het is een gedreven team met veel potentie. Deze persoon zorgt ervoor dat het team proactiever wordt, insights levert aan andere teams en adviseert over online en offline marketing, IT, verkoop en pricing. Daardoor kunnen betere, datagedreven beslissingen genomen worden. De manager heeft een holistische visie op de vierhoek CLM, Marketing Intelligence, Digital en IT. Kortom, deze persoon heeft een grote impact op de commerciële koers van Eneco.

Profiel

Kandidaten kunnen goed aarden in de dynamische omgeving van Eneco en zijn enthousiast over werken in tribes en squads. Ervaring met agile werken, snel kunnen schakelen en een flexibele werkhouding zijn essentieel. In deze functie speelt data een belangrijke rol dus analytische bekwaamheid is een must. Strategisch inzicht voor het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen, diensten en innovaties is belangrijk. Een WO-opleiding is een vereiste.


Inschrijven voor de vacature mailing