Emesa

 
 • Over Emesa

  Een weekendje Roompot? Lekker ontspannen in Thermae 2000? Een avondje meezingen met de toppers? Emesa verkoopt je graag de arrangementen. Emesa is het bedrijf achter VakantieVeilingen.nl en ActievandeDag.nl, succesvolle websites waar consumenten voor een scherpe prijs een vakantie, een dagje uit of kaarten voor leuke evenementen kunnen kopen. Emesa bereikt elke maand 9 miljoen consumenten uit alle lagen en leeftijdsgroepen van de bevolking, die op zoek zijn naar een leuke deal. De missie: online shoppen leuker, spannender en verrassender maken.

 • Succesvol

  Jaarlijks bezoeken meer dan 110 miljoen mensen de sites van Emesa. Al vijf keer heeft Emesa prijzen gewonnen voor Beste Website van het Jaar in de categorie reizen en vrije tijd. Nog wat cijfers: Vakantieveilingen.nl heeft drie miljoen nieuwsbriefabonnees, bijna een half miljoen Facebook-fans en 30 miljoen pageviews per maand. In 2014 gingen meer dan vier miljoen mensen op vakantie via VakantieVeilingen.nl. En elke dag boeken tussen de 500 en 1000 mensen een uitje op ActievandeDag.nl. Sinds mei 2015 is VakantieVeilingen.nl ook actief in België.

 • Kansen

  De concurrentie in de online reis- en activiteitenwereld is groot. Daarom zijn de 200 werknemers van Emesa elke dag bezig met ondernemen: nieuwe, creatieve oplossingen verzinnen om de rest een stapje voor te blijven. Dat vraagt om slimme, creatieve geesten die de klant vooropstellen en snel tot actie overgaan. Die zich niet laten afschrikken door veranderingen in de markt maar er juist kansen in zien. Kansen om door te groeien en samen met het hele team te blijven winnen.

Vacatures bij

Emesa

vervulde vacatures


vervulde vacatures

vacature business unit manager e-commerce
Amsterdam Minimaal 8 jaar ervaring

Internationaal uitbreiden, nieuwe labels lanceren, andere sectoren betreden – de ambities van Günther Vogelpoel (CEO Emesa) zijn enorm. “Onze veiling, de unieke engine, biedt tevens mogelijkheden buiten de huidige sector. De organisatie moet er dan alleen wel klaar voor zijn. Anders kunnen we onze kwaliteit niet garanderen.” Daarom investeert Emesa in outperformers, snelle groeiers en sterke leiders voor sleutelposities zoals de Business Unit Manager.

Over ActievandeDag

Van vakanties en weekendjes weg tot saunabezoekjes, theatervoorstellingen en etentjes – ruim twee miljoen unieke bezoekers laten zich iedere maand inspireren door de scherpe aanbiedingen op ActievandeDag.nl/be. Achter het succes van de website schuilt de Nederlandse e-commerce onderneming Emesa, gesteund door private-equity-investeerder Dasym (tot 2013 bekend als Cyrte, voorheen mede-eigenaar van Bol.com). Sinds de oprichting in 2004 ontwikkelt Emesa innovatieve verkoopkanalen om online shoppen leuker en spannender te maken. De markt is bijzonder competitief.

“We hebben unieke concurrentievoordelen, waaronder ons veilingmodel.” – Günther Vogelpoel, CEO Emesa

Met ruim 200 medewerkers werkt Emesa iedere dag aan de ontwikkeling van slimme, creatieve oplossingen om de veranderende markt een stapje voor te blijven. Dat is typisch Emesa: je niet laten afschrikken door veranderingen in de markt, maar er juist kansen in zien. Tot nu toe is Emesa alleen actief in de vrijetijds- en reissector, en hoofdzakelijk in Nederland en België. Maar de ambitie is dat zusterlabels VakantieVeilingen en ActievandeDag samen zullen uitbreiden naar Frankrijk en Duitsland.

“Ik ben gericht op het realiseren van plannen en besef goed dat het succes van het bedrijf wordt gerealiseerd door de mensen. Een goede cultuur en de juiste mindset zijn daarbij cruciaal. De teams hier willen een stapje extra zetten. Dat triggert me. Want stilstaan is nooit goed, je wilt altijd verandering om verder te komen en het voelt goed om dat met elkaar te bereiken.” – Günther Vogelpoel

Business Unit Manager

De Business Unit Manager is niet alleen scherp op het behalen van omzet- en margetargets binnen bestaande markten, maar bouwt het label ook verder uit. Er is binnen Nederland en België nog groeiruimte. Daarnaast neemt hij/zij de lead in de internationale expansie. Voor deze rol zijn twee competenties cruciaal: strategieontwikkeling en leiderschap.

Strategie

De Business Unit Manager is verantwoordelijk voor de gehele keten: van inkoop, content planning en content marketing tot aan klantenservice. Dat geeft hem/haar de ruimte om de hele groeistrategie van het label vorm te geven, aan te scherpen en te implementeren. Data-analyse speelt daarbij een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan marketing: veruit de belangrijkste kanalen voor dit platform zijn PPC en CRM, juist omdat conversie daar goed gemeten kan worden. De Business Unit Manager houdt marktontwikkelingen in de gaten en blijft testen of andere kanalen waardevolle toevoeging aan de mediamix kunnen zijn.

Leiderschap

Met een goede strategie alleen ben je nergens – belangrijker is de sterke uitvoering. ActievandeDag heeft toegewijde Category Management en Content Marketing teams. Deze persoon geeft leiding aan 12 FTE. Daarnaast zijn er binnen het Shared Service Center van Emesa nog een tiental accountmanagers en klantenservice medewerkers die indirect rapporteren aan de Business Unit Manager. Als leider van al deze professionals zorgt de Business Unit Manager voor actie en resultaten.

Perspectief binnen de organisatie

De Business Unit Manager rapporteert aan de Business Development Director, die op zijn beurt lid is van het MT en rapporteert aan de CEO. De Business Unit Manager is een top-10 positie binnen Emesa Management en valt daarmee ook binnen een managementkader dat maandelijks bij elkaar komt voor specifieke trainingen en strategiesessies. Deze high-profile positie vormt mogelijk een opstap naar een management positie van een van de nieuwe labels die Emesa zal lanceren, of naar een directiefunctie.


Strategy Consultant Spark Optimus
Amsterdam Minimaal 3 jaar ervaring

Emesa: VakantieVeilingen.nl en ActievandeDag.nl

Emesa is de organisatie achter de websites VakantieVeilingen.nl en ActievandeDag.nl. Innovatieve websites waar bezoekers kunnen bieden op een overnachting in een viersterrenhotel, kaarten voor een 90’s festival in Brabant, een dagje meelopen achter de schermen bij Schiphol of een speciaal arrangement ‘KoeKnuffelen’. Emesa maakt online shoppen spannender door het veilingmodel toe te passen op vakantie- en vrijetijdsarrangementen.

Online marketing bij Emesa

“We willen de bezoekers inspireren, enthousiasmeren en beleving meegeven die hoort bij een veiling,” vertelt Anneke Uiterweerd (CRM Manager a.i. bij Emesa). “Dat doen we door kwalitatieve content over de veilingen en een gebruiksvriendelijke website. Maar daar begint het niet. Als bezoekers op onze website zijn, zijn ze al halverwege hun customer journey.” Waar is de start, vraag je je af? Dat is voor elke consument anders. Het kan de dagelijkse nieuwsbrief zijn, een online campagne, een banner of een link die gedeeld is door een Facebook-vriend. Het doel is zoveel mogelijk mensen naar de website brengen, zodat ze mee gaan spelen met een veiling, een leuke ervaring hebben en een volgende keer wéér meedoen.

Vacature voor E-mail/CRM Marketeer

De uitdaging voor E-mail/CRM Marketeer is om het spel van online marketing verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief personaliseren om de conversie te verhogen. Dat kan een thema-nieuwsbrief over de lente zijn, die wordt verstuurd naar mensen die eerder geïnteresseerd waren in een zonnebank-arrangement. Of een e-mail met aanbiedingen in de regio Maastricht naar bezoekers die ook daadwerkelijk daar wonen. Dit is al mogelijk, maar wordt nog onvoldoende toegepast. Ook wil Emesa meer gaan experimenteren met de mogelijkheden rondom ‘dynamic content’. Dat kan in de vorm van bewegend beeld of interactieve mailings.

Een andere uitdaging is data en insights een meer sturende rol geven binnen de commerciële organisatie. Bijvoorbeeld: een klant heeft een interessant arrangement om aan te bieden via VakantieVeilingen.nl. Nu wordt dat geplaatst en meegestuurd in de meest relevante nieuwsbrief. Maar wat als het omgedraaid wordt? Wanneer de Marketeer ontdekt dat een e-mail naar een bepaalde doelgroep de conversie significant verhoogt, dan moeten er meer arrangementen ingekocht worden die aansluiten bij de interesses van deze doelgroep. Data wordt dan leidend bij het bepalen van het assortiment.

Tot slot liggen er nog veel mogelijkheden voor het vergroten van de database, het versturen van combinatie-mailings (zowel VakantieVeilingen.nl als ActievandeDag.nl) en het inspelen op de verschillende touch-points van de consument. De E-mail/CRM Marketeer heeft volop ruimte om dit rijtje aan te vullen met nieuwe ideeën, concepten en business-modellen, deze te testen en de succesverhalen verder door te voeren.

Wat wordt er van je verwacht?

De E-mail/CRM Marketeer heeft de (creatieve en technische) vrijheid om e-mailmarketing bij Emesa verder te ontwikkelen. Dat betekent:

 • Verhogen van de conversie uit mailings (lees: het aantal biedingen op veilingen vergroten)
 • Vergaande personalisatie en segmentatie van de mailings doorvoeren
 • Nieuwe businessmodellen ontwikkelen en testen

De E-mail/CRM Marketeer is een jong professional met veel energie en enthousiasme. De E-mail/CRM Marketeer plant en verstuurt de e-mailmarketing campagnes, is innovatief met betrekking tot het design van de mailings en analyseert data om de campagnes te optimaliseren. Belangrijker nog is het ontdekken van de doelgroep, te leren van best practices bij VakantieVeilingen.nl en inzichten toe te passen. Stevigheid is geboden, want door de snelle ontwikkeling van Emesa zal er veel gevraagd worden van de E-mail/CRM Marketeer.

Analytische vaardigheden zijn cruciaal. Net als strategisch inzicht, conceptueel denkvermogen, creativiteit en een goede dosis lef en ondernemerschap.


Inschrijven voor de vacature mailing