Deliveroo

 
 • Deliveroo: hoe het begon

  Deliveroo is opgericht in 2013 in London door Will Shu (lees een interview met hem hier) en Greg Orlowski. Shu was een investment banker bij Morgan Stanley in New York en hoewel hij blij was met de $25 die hij dagelijks mocht besteden aan eten, baalde hij ervan dat de keuze beperkt was tot fast food. Dit was in 2001, toen online bestellen nog niet bestond en de digitale infrastructuur daar ook nog niet klaar voor was.

  Eind 2007 was dat anders, online bestellen raakte ingeburgerd, maar de bezorgservice was slecht, traag en het culinaire niveau van de maaltijden was nog steeds erg laag. Shu belde zijn jeugdvriend Greg Orlowski (Software Developer) en ze bepaalden wat nodig was om dit te verbeteren. De conclusie: een eigen bezorgteam en klantgerichte online bestelsoftware. Het bleek te vroeg, maar het idee ging niet meer uit Shu’s hoofd. In februari 2013 lukte het wel. Shu en Orlowski begonnen met drie aangesloten restaurants en ze waren zelf de eerste delivery guys.

  “My friends would order all the time just to see me deliver food. They were bankers and they thought it was really comical, but they kept ordering so that was cool.” – Will Shu, Founder Deliveroo

 • Customer-centric innovatie

  De missie van Deliveroo is dat consumenten thuis kunnen genieten van lekker eten van goede restaurants bij hen in de buurt. Daarvoor is een snelle (bezorg)service essentieel. Om die continu te optimaliseren leunt het bedrijf sterk op data-analyse.

  “We zien bijvoorbeeld een tekort aan Aziatische restaurants in Amsterdam-Zuid. We hebben een concept ontwikkeld dat dat probleem kan oplossen: de Roobox. Het is een uitbreidingsmogelijkheid voor de restaurants en een service aan onze klanten.” – Philip Padberg, CEO Deliveroo NL

  Een RooBox is een mobiele productiekeuken voor restaurants die beperkt worden door hun eigen capaciteit. Zij kunnen in de RooBox maaltijden bereiden die de fietskoeriers van Deliveroo bezorgen. Zeker voor wijken waar een gebrek is aan een bepaald type keuken is dit een goede oplossing voor zowel consument als restaurant.

 • Internationale groei

  In 2013 groeide Deliveroo door mond-tot-mond reclame van wijk naar wijk binnen Londen. Na een jaar breidden ze uit naar andere steden in het Verenigd Koninkrijk. En sinds 2015 is Deliveroo ook actief op het vasteland, waar het concept werd gelanceerd in Parijs, Berlijn en Amsterdam.

  Sinds de oprichting in 2013 heeft Deliveroo in totaal meer dan $ 425 miljoen aan groeikapitaal aangetrokken. Investeerders zijn onder andere Bridgepoint, DST Global, General Catalyst en Greenoaks Capital. De laatste investeringsronde was vorig jaar. En sindsdien is het bedrijf naar eigen zeggen meer dan 400% gegroeid. Deliveroo is nu actief in 84 steden in twaalf landen, waaronder – naast de Europese landen – ook Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en Singapore.

  Deliveroo NL

  In Nederland is Deliveroo nu zo’n anderhalf jaar actief. Ze zijn begonnen in Amsterdam, en onder leiding van Philip Padberg (ex-McKinsey) uitgebreid naar onder andere Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam waar zo’n 70 professionals werkzaam zijn.

Vacatures bij

Deliveroo

actuele vacatures


actuele vacatures

Vacature consulting exit deliveroo
Amsterdam Minimaal 3 jaar werkervaring

De Nederlandse markt voor maaltijdbezorging heeft een geschatte waarde van € 695 miljoen, wat zal oplopen tot € 1,5 miljard in 2025. Deliveroo is sinds 2015 actief op deze markt en behoort tot de top-3 spelers. Om de service naar een hoger niveau te tillen is Deliveroo NL op zoek naar een Performance & Strategy Manager. Een analytisch strateeg die op basis van waardevolle inzichten de dagelijkse operatie optimaliseert en verdere uitbreiding en opschaling voorbereidt.

Deliveroo NL

De Nederlandse organisatie van Deliveroo wordt aangestuurd door Philip Padberg. Na bijna zeven jaar McKinsey maakte Padberg zijn consulting exit in juni 2015. Een behoorlijke omslag van de Amsterdamse advieswereld naar het opstarten van Deliveroo op de Nederlandse markt. In mei 2015 werd Padberg gebeld door het Deliveroo hoofdkantoor in Londen, een paar uur later was hij zelf in Londen en binnen 24 uur tekende hij voor een uitdaging he couldn’t refuse.

“Ik heb zoveel organisaties mogen adviseren over allerlei verschillende uitdagingen. Na een tijdje wil je het gewoon zelf doen. Tijdens mijn MBA aan INSEAD in Frankrijk werd dat gevoel sterker. Het telefoontje uit Londen kwam op het juiste moment.” – Philip Padberg, General Manager Deliveroo NL

Sinds de lancering van Deliveroo in Nederland is het bedrijf hard gegroeid. Er worden dagelijks zo’n duizend bestellingen gedaan die door circa 1.300 fietskoeriers bij de mensen thuis wordt gebracht. Deliveroo is nog niet in heel Nederland beschikbaar, maar de ambities reiken verder dan de 10 steden waar ze nu actief zijn. De eerstvolgende bestemming? Daar kan nog niets over losgelaten worden.

Werken bij Deliveroo NL

Deliveroo is – zoals kenmerkend voor een start-up – een zeer platte organisatie. Het MT bestaat uit de Head of Marketing, Head of Operations, Head of Customer Service, Head of Sales en Head of Staff. Zij hebben alle vijf een eigen team, maar de cross-functionele kennisdeling is groot.

In totaal werken er zo’n 50 betrokken professionals op het kantoor aan de Keizersgracht in Amsterdam. De meeste werknemers hebben inmiddels hun tweede of derde functie binnen Deliveroo NL. Er zijn geen afgebakende groeipaden, maar wegens de exponentiële groei van de organisatie is er volop ruimte om door te groeien.

Vacature: Performance & Strategy Manager

De Performance & Strategy Manager is een datagedreven professional met veel impact op het succes van Deliveroo NL. Deze persoon is betrokken bij alle teams en buigt zich over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld: welke marketinguiting heeft de meeste nieuwe bestellingen opgeleverd? Of als Deliveroo verder wil uitbreiden, welke stad wordt dan als eerste toegevoegd aan het portfolio? De Performance & Strategy Manager gaat op zoek naar kansen voor optimalisatie. Zo draagt hij/zij bij aan het vergroten van de winstgevendheid van de onderneming.

De Performance & Strategy Manager is een interne adviseur voor het MT en wordt daarbij ondersteund door twee analisten. Het is een relatief jong team, met veel potentie en buitengewoon veel denkkracht (denk: Econometristen). De Performance & Strategy Manager stelt de deadlines, helpt bij de prioritering, vertaalt de resultaten naar waardevolle inzichten, maakt de koppeling met het MT – én is intensief betrokken bij de uitvoering.

Deliveroo NL opereert in een sterk concurrerende markt, wat het belang van deze positie nogmaals onderstreept. Ook kleine optimalisaties kunnen al een wereld van verschil maken. Tegelijkertijd heeft Deliveroo een zeer complex businessmodel waarbinnen de Performance & Strategy Manager een scala aan opties heeft om de performance te verbeteren.


Inschrijven voor de vacature mailing