Danone

 
  • Danone

    Danoontje Powerrrrrr. Wie kent het meisje met de spierballen niet? Naast Danoontje – wat een typisch Nederlands merk is – prijken bekende namen als Activia, Danio, Nutrilon en Evian in het portfolio van Danone. Het bedrijf is ooit opgericht in Barcelona, toen overgebracht naar Frankrijk, tijdens de Tweede Wereldoorlog opereerden ze vanuit Amerika en inmiddels staat het hoofdkantoor in Amsterdam. Danone is een wereldwijde speler actief in meer dan 140 landen met een omzet van 21 miljard euro.

  • Danone in een oogopslag

  • Actief in vier divisies

    De organisatie is opgedeeld in vier divisies: verse zuivel, babyvoeding, water en medische voeding. Binnen de sector verse zuivelproducten is Danone de wereldleider, ze zijn de nummer 2 in water en de Europese nummer 1 in medische voeding. Wereldwijd voorziet Danone meer dan 600 miljoen consumenten van verantwoorde, lekkere producten. Danone is de helende kracht van voeding nooit vergeten. Consumenten worden vandaag de dag vaak verleid door voeding die minder gezond is zoals fast-food en frisdranken. Danone probeert daar gezonde alternatieven voor in de plaats te zetten.

Vacatures bij

Danone

vervulde vacatures


vervulde vacatures

marketing manager vacature
Zoetermeer Minimaal 7 jaar ervaring

Het merk Olvarit is er voor de allerkleinsten met lekkere groente- en fruithapjes. Vorig jaar is het merk opnieuw gelanceerd: een nieuw logo, nieuwe verpakkingen en een vernieuwde receptuur. Nu is het tijd om naar de toekomst te kijken. De Marketing Manager ontwikkelt de marketingstrategie voor de komende drie jaar en plukt de vruchten van de investeringen gedaan in de periode 2015-2016.

Danone

In 1919 is Danone opgericht door dokter Isaac Carasso, die het bedrijf heeft vernoemd naar zijn zoon Daniel Carasso. Danone was het eerste bedrijf dat yoghurt commercieel op de markt bracht. Daarvoor werd het vooral gebruikt als geneesmiddel. De commerciële insteek van Danone bleek een succes. Danone is uitgegroeid tot internationaal bedrijf en actief in vier business units: medische voeding, babyvoeding, verse zuivel en water.

De business unit babyvoeding is in de markt beter bekend onder de merknaam Nutricia, Early Life Nutrition. Nutricia beheert drie grote merken: Nutrilon, Olvarit en Bambix. De laatste twee zijn de merken in de categorie Food en Nutrilon is het merk van het Drinks portfolio, dat bestaat uit melkpoeder en opvolgmelk. Essentiële producten voor de ontwikkeling van elke baby. Na Nutrilon maakt een kind kennis met vaste voeding, vaak in de vorm van de potjes van Olvarit. En Bambix is al sinds jaar en dag de kampioen van de ontbijttafel met allerlei verschillende soorten ontbijtpap en -koekjes.

Vacature Marketing Manager Olvarit

Dat Olvarit de allerkleinsten van onze samenleving bedient, wil niet zeggen dat ze niet groots kunnen denken. Vorig jaar heeft het merk een volledige re-launch doorgemaakt. David Jiscoot was de Marketing Manager voor Olvarit en heeft het merk van een nieuw logo, een nieuwe verpakking en een nieuwe receptuur voorzien. Hij maakt nu een stap naar Marketing Manager Drinks, waardoor zijn positie vrijkomt.

Nu het merk volledig opnieuw gelanceerd is, is er behoefte aan een Marketing Manager die de langetermijnvisie vormgeeft en daarbij een passende marketingstrategie ontwikkelt en implementeert. De Marketing Manager heeft volledig vrij spel om dit in te richten. Veel vrijheid en weinig beperkingen.

Wel een aantal uitdagingen: bijvoorbeeld de perceptie van veel moeders dat vers altijd beter is dan voeding uit een potje. Het achterhalen van de juiste communicatiestrategie en -boodschap om het verhaal van Olvarit goed te vertellen is dus cruciaal. Ook op het op-/inrichten van de datastromen is nog veel winst te behalen. Dit gebeurt Nutricia breed. De Marketing Manager kan daar wel een leidende rol in nemen. Daarnaast ligt er nog de vraag: wat te doen met online? Er is nu een app en er zijn verschillende, goedwerkende websites. Toch liggen er nog veel groeimogelijkheden waarop de Marketing Manager zich kan richten. Tot slot: de hele categorie is in ontwikkeling. Dit betekent betrokkenheid bij het verbreden van het portfolio, nieuwe productlanceringen en/of het herzien van de categorie visie.

Marketing team

De Marketing Manager Olvarit rapporteert aan Sónia Penim, de Marketing Director Foods & Drinks. Ook zal er een intensieve samenwerking zijn met David Jiscoot omdat hij de afgelopen jaren vrij intensief bezig is geweest met het merk. De Marketing Manager stuurt zelf een Senior Brand Manager en twee Brand Managers aan. De Marketing Manager is gestationeerd in Zoetermeer, en zal een á twee dagen per week vanuit Brussel werken.


Online Marketing E-commerce
Zoetermeer Minimaal 5 jaar ervaring

Danone

Danone werd in 1919 opgericht door dokter Isaac Carasso. Danone (vernoemd naar de zoon van Isaac, Daniel Carasso) was het eerste bedrijf ter wereld dat yoghurt commercieel op de markt bracht – daarvoor werd het vooral gebruikt als geneesmiddel. Aanvankelijk was Danone dan ook alleen verkrijgbaar bij de apotheek. In de loop der jaren heeft Danone de focus op de helende kracht van voeding niet verloren. De missie is ‘breng gezondheid door voeding naar zoveel mogelijk mensen’. Danone is actief in vier business units: zuivel, water, babyvoeding en medische voeding.

Nutricia: medische voeding

De divisie Nutricia Advanced Medical Nutrition (hierna: Nutricia) is sinds 2007 onderdeel van Danone en levert medische voeding voor het behandelen van verschillende ziektebeelden (ook wel Therapeutic Areas genoemd). Het menselijk lichaam heeft natuurlijk dag in dag uit goede voedingstoffen nodig, maar vlak voor of na een operatie, bij ernstig ondergewicht, bepaalde ziekten of allergieën is het nóg crucialer om precies de juiste samenstelling van energie, eiwitten, vetten, mineralen en andere voedingsstoffen binnen te krijgen. De producten van Nutricia helpen daarbij. Het assortiment bestaat uit drinkvoeding, sondevoeding, poedervoeding en medische voeding voor volwassenen, kinderen en zuigelingen. De producten worden altijd voorgeschreven door (medische) professionals zoals diëtisten, huisartsen, kinderartsen of oncologen.

De rol van online

Nutricia wil patiënten, verzorgers en medisch professionals zo goed mogelijk helpen bij het kiezen, nemen en monitoren van de juiste voedingsinname toegespitst op de verschillende aandoeningen. Online is een belangrijk kanaal om dit te realiseren. Danone heeft al geïnvesteerd in het ontwikkelen van verschillende online activiteiten, maar deze zijn inmiddels verouderd of irrelevant. Het resultaat? Twintig verschillende websites die niet met elkaar verbonden zijn. Op dit moment heeft het Management een aantal prioriteiten gedefinieerd voor het opzetten voor een digitale strategie, maar dat staat echt nog in de kinderschoenen. Een voorbeeld van een bestaand online product dat verder verbeterd kan worden is de website van Nutricia, waar medisch specialisten de producten voor hun patiënten kunnen bestellen. Of de NutriApp, waarin patiënt en diëtist met elkaar verbonden zijn zodat persoonlijke begeleiding bij een uitgebalanceerd dieet op afstand mogelijk wordt.

Vacature voor Digital Marketing Manager

De taak van de Digital Marketing Manager is het ontwikkelen van de overkoepelende online strategie voor Nutricia Benelux. Deze persoon start met de eerder genoemde prioriteiten vanuit het Management en definieert een Digital Strategic Roadmap voor de komende drie jaar. Hij/zij is actief betrokken bij de implementatie daarvan. Dit proces loopt synchroon met het Change Management traject dat van start is gegaan binnen Danone. Deze persoon draagt de ‘digital spirit’ uit zorgt dat het verankerd wordt in toekomstige initiatieven en strategische plannen.

Verbinden en nieuwe projecten opstarten

Bij Nutricia is iedereen overtuigd van de noodzaak van online. Het is de uitdaging van de Digital Marketing Manager om daarbinnen alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. De werkzaamheden van de Digital Marketing Manager bestaan uit het verzamelen van alle inzichten die er zijn op basis van eerdere projecten en best practices (met name vanuit Nutricia Global). Bovendien verkent deze persoon de mogelijkheden voor nieuwe services, bijvoorbeeld het ontwikkelen van apps of specialistische websites.

Team

De Digital Marketing Manager stuurt een Digital Content Manager aan en rapporteert zelf direct aan Cedric de Thysebart, Marketing Director Nutricia Medische Voeding. De Digital Marketing Manager krijgt ondersteuning van de recent aangenomen en ervaren Digital Content Manager. Er zijn nog drie Marketing Managers – de Digital Marketing Manager ondersteunt en adviseert hen op onderwerpen gerelateerd aan digital en e-commerce. Deze persoon werkt nauw samen met de Brand Managers om de strategie adequaat te implementeren en waar nodig bij te sturen, zodat de juiste resultaten behaald worden. Voor het bouwen van online applicaties werkt de Digital Marketing Manager nauw samen met externe bureaus. Daarnaast werkt hij/zij samen met de Sales Manager en het Commercial Excellence team. Daarnaast bouwt het team aan customer relationship management richting medische professionals.


Inschrijven voor de vacature mailing