chama_01_webversion

Join a disruptive start-up

Chama is een innovatieve start-up met een stevige financiële basis. Het concept: een app die Chama tot de ‘Uber voor thuisbezorging van gasflessen’ maakt. Deze mobiele app voor gebruikers en leveranciers zal de gasmarkt in Zuid-Amerika, Afrika en Azië compleet veranderen.

 

Picture

Het idee

Gasflessen die thuis bezorgd worden. Door een bezorger die je kiest op basis van nabijheid, kwaliteit of prijs. Handig, want in Brazilië bijvoorbeeld laat 95% van de mensen gas – waarmee ze koken en hun huis verwarmen – elke maand thuisbezorgen. De consument heeft de garantie dat het gas van erkende, legale leveranciers afkomstig is en veilig wordt aangesloten.

Een vliegende start-up

Het gebeurt niet elke dag dat een start-up het licht ziet en de markt gegarandeerd zal veranderen. Wereldwijd en voor een gevestigd klantenbestand van miljoenen. Dit is een kans uit duizenden om mee te werken aan de totstandkoming van iets unieks.

De markt

Via een netwerk van onafhankelijke leveranciers worden jaarlijks 400 miljoen gasflessen door vijf groothandels bezorgd. Duizenden legale en illegale handelaren concurreren op dit moment nog met elkaar op deze markt en leveren het gas na telefonische bestelling of via straatverkoop, wat vaak tot gevaarlijke situaties leidt wegens ondeskundige aansluiting door illegale leveranciers.

Chama zal deze gasmarkt ingrijpend veranderen door leveranciers een betere, snellere en goedkopere manier te bieden om met hun klant in contact te komen. Dit zal al snel leiden tot een betere service en lagere prijzen voor de consument.

Waarom bij Chama werken?

miljoenen
Aan financiële dekking op de bank
hi-tech
Investeren in de nieuwste technologie
10 miljoen
actieve gebruikers in twee jaar
Internationaal
Aanwezig in Zuid-Amerika, Afrika en Azië

Roadmap

In november 2016 is de betaversie van Chama in gebruik genomen en die overtreft nu al alle verwachtingen. Met meer dan tien miljoen aan startkapitaal hebben de oprichters hun strategie, MVP en investeringsplan ontwikkeld.

Binnen twee jaar zal Chama een bereik van 10 miljoen gebruikers hebben in Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

De eerste versie van de consumentenapp, nu nog alleen voor Android, is in november 2016 in gebruik genomen. Momenteel ligt de nadruk op het optimaliseren van de UX van de Android en het ontwikkelen van een iOS-versie. Daarna een mobiele app voor bezorgers en leveranciers en een nieuwe webportal voor handelaren. Allemaal van eenzelfde hoge kwaliteit.

De afdelingen Product Development, Data Science en Investor Relations zijn gevestigd in Amsterdam. Eind 2017 zal het Chama team uit 60-70 mensen bestaan.

Interview met de oprichters

Picture

Marijn van de Ven & Bram Ellens

Oprichters van Chama
Amsterdam, 15-02-2017 | De Amsterdamse vrienden Bram Ellens en Marijn van de Ven hebben een app bedacht waarmee ze de wereld gaan veroveren. Het is een app waarmee mensen gemakkelijk gasflessen kunnen bestellen voor thuis. De focus ligt vooralsnog op Brazilië waar veel gezinnen de gasflessen gebruiken om te koken en hun huis mee te verwarmen. De app is in november 2016 gelanceerd en overtreft nu al hun verwachtingen.  

Lees meer

Op dit moment is er plaats voor...

Open vacatures

Finance Analyst

Amsterdam | Minimaal 3 jaar ervaring
Vervulde vacatures

Head of Product

Amsterdam, reist regelmatig | Minimaal 6 jaar ervaring