vacatures bij e-commerce start-up BuyBay

BuyBay

E-commerce kan niet bestaan zonder de mogelijkheid van retourneren. Gemiddeld 15% van producten die online worden besteld, wordt weer teruggestuurd. Dat kost e-tailers veel tijd, geld en opslagruimte. BuyBay zorgt sinds 2014 voor een revolutie op de retourmarkt met een nieuwe totaaloplossing.

Picture

Nieuwe oplossing voor retourproducten

Producten die terug worden gestuurd zitten niet meer in de originele verpakking, hebben een kleine beschadiging of werken net niet zoals zou moeten. Vaak zijn retourproducten een doorn in het oog van de e-tailer, want ze verliezen sterk aan waarde en nemen veel opslagruimte in. Wat gebeurt er met deze producten? Ze worden in bulk verkocht aan handelaren. Deze handelaren zoeken weer een snelle manier om van de producten af te komen door ze voor hun onderdelen of als ‘slecht werkend’ product te verkopen.

Een tweede leven

BuyBay geeft retourproducten een tweede leven. Vaak zijn het prima producten, die na een kleine opknapbeurt zo weer de markt op kunnen. BuyBay beoordeelt en classificeert elk product afzonderlijk en maakt van elk product goede foto’s. Voor elk individueel retourproduct wordt een strategie bepaald om de restwaarde te maximaliseren. Kapotte producten worden gerepareerd waar mogelijk. Zo heeft BuyBay bijvoorbeeld ook een eigen meubelmaker in dienst. Daarna worden de producten als tweedehands opnieuw aan de consument aangeboden. BuyBay levert een totaalproduct en verzorgt voor bedrijven de logistiek, opslag, customer service én als belangrijkste: de verkoop van retourproducten.

“Het mooie van BuyBay is dat we een grijze markt in het daglicht zetten.” – Teun Kraaij, CSO BuyBay

Hoger rendement én een duurzamere wereld

Met zelf-ontwikkelde complexe software, ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring in e-commerce, biedt BuyBay de retourproducten automatisch aan op het platform waar ze het meeste waarde opleveren. Met complexe algoritmes, die continu verbeterd worden, wordt automatisch de prijs bepaald en het platform gekozen waar het product wordt aangeboden. Zo zorgt BuyBay automatisch voor het maximaal haalbare rendement op teruggestuurde producten. Concreet: e-commerce bedrijven houden slechts een deel over van de oorspronkelijke waarde van de producten wanneer deze teruggestuurd worden. BuyBay kan dit percentage met hun technische en operationele oplossingen aanzienlijk ophogen.

Met deze waardevermeerdering zorgt BuyBay dat de bottom-line van klanten direct wordt verbeterd. Klanten van BuyBay hoeven daarnaast zelf minder personeel in te zetten en ontvangen in sommige gevallen ook een commissie als BuyBay producten weer op hun platform verkoopt. Tenslotte verlengt BuyBay de levensduur van de producten aanzienlijk. Het is win-win-win-win, voor BuyBay, voor de verkopende partij, voor de consument én voor het milieu.

Picture

Thijs Bosgoed

CEO bij BuyBay
Amsterdam, 8-02-2017 | In 2014 startte voormalig toproeier Thijs Bosgoed, samen met zijn broer Erik, BuyBay. BuyBay is een online start-up in Amsterdam, dat e-tailers, retailers, merken en distributeurs een innovatieve totaaloplossing voor retourgoederen biedt. Na een paar jaar van extreme groei in Nederland staan ze nu op het punt om Europa te veroveren.

Lees meer

Van start-up naar scale-up

Extreem snelle groei

BuyBay is een start-up, opgericht in 2014 door Thijs Bosgoed en zijn broer Erik Bosgoed. Beiden hebben een belangrijke rol gehad bij het opzetten en professionaliseren van Groupon in Europa. Het hoofdkantoor van BuyBay is net verhuisd naar het hippe nieuwe kantoorgebouw ‘The Curve’ op de NDSM-werf. Bij BuyBay werken nu meer dan 50 ambitieuze professionals. De start-up groeit zelfs zo snel dat ze hun eigen website momenteel offline hebben gehaald. Door de snelle ontwikkelingen was de geplaatste informatie elke keer binnen een paar dagen alweer verouderd. Er wordt naar een oplossing gezocht. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft BuyBay ook een eigen distributiecentrum in Heteren vlakbij Arnhem. Binnenkort komt daar en nieuw warehouse vlakbij de grens met Duitsland bij, vanuit waar ze zowel Nederland als Duitsland gaan bedienen. BuyBay heeft de top van e-commerce in Nederland al overtuigd van hun totaaloplossing. En na het succes in Nederland gaat BuyBay nu in meerdere landen in Europa starten. Duitsland veroveren staat op nummer één.

Miljoeneninvestering van Fortino Capital

Eind februari maakte BuyBay bekend een miljoeneninvestering te hebben ontvangen van Fortino Capital, een investeringsgroep van Belgische zakenfamilies. Fortino Capital zegt in het Financieel Dagblad BuyBay te zien als een representant van een nieuwe sector die zich ontwikkelt aan de achterkant van de klassieke retail. Duco Sickinghe, de Nederlandse managing partner van Fortino Capital heeft veel vertrouwen in BuyBay: ‘Ze steken met hun financiële profiel gunstig af bij andere start-ups. Er gaan geen bakken met geld uit. Daarin onderscheiden ze zich van veel andere jonge bedrijven die verlies lijden zolang er geen kritische massa is bereikt.’ Bang voor concurrentie is Sickinghe evenmin: ‘Er zijn weinig partijen in deze markt die de retourproducten ook weer recyclen naar de consumentenmarkt.’ In ruil voor de kapitaalsinjectie krijgt Fortino een klein minderheidsbelang in BuyBay. Lees het volledige nieuwsbericht op FD.nl

“We hebben een product ontwikkeld voor winnaars. En de belangrijkste winnaar is nog wel het milieu.” – Teun Kraaij, CSO BuyBay

Reasons to join now

Veel verantwoordelijkheid en invloed

Doordat BuyBay zo snel groeit, is geen dag hetzelfde. Het is een dynamische werkomgeving die sterk non-hiërarchisch is. Iedereen krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en eigen initiatieven worden aangemoedigd. Hierdoor heeft elke medewerker veel invloed en direct impact op het bedrijfsresultaat. Daarbij wordt niemand bij de hand genomen, maar collega’s helpen graag. BuyBay heeft een casual werksfeer waar hard gewerkt wordt en waar mensen zicht snel ontwikkelen.

Onderdeel van iets moois

Na een sterke groei als start-up in Nederland, zet BuyBay nu zijn eerste stap over de grens. Het startpunt is Duitsland, maar de rest van Europa zal snel volgen. Het business model is bewezen en de funding is sterk. Een grotere en volwassen organisatie wordt gebouwd. Nieuw talent wordt binnengehaald en wordt onderdeel van een geweldige transitie van een bedrijf dat een grote speler gaat worden in Europa.

“Je wordt hier vooral aangenomen op potentie. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en daardoor ontwikkel je jezelf heel snel.” – Dana Hoogkamer, HR-manager BuyBay

Vacatures bij BuyBay

Country Manager Duitsland

Standplaats in Duitsland in overleg | Minimaal 8 jaar ervaring