BrandLoyalty

 
 • BrandLoyalty

  BrandLoyalty is strategisch adviseur voor internationale retailers. Ze ontwikkelen succesvolle loyaliteitsprogramma’s die de relatie van de retailers met hun klanten verstevigt. Het gaat om nieuwe concepten voor loyaliteitsprogramma’s in allerlei categorieën. Deze worden op maat gemaakt en uitgerold. Dat gebeurt op basis van een full-service concept: planning, inkoop, logistiek, marketing en communicatie tot retourstromen en evaluatie. Een succesvol loyaliteitsprogramma is een optelsom van aspecten die perfect tot in detail zijn uitgevoerd.

  Werken bij BrandLoyalty

  BrandLoyalty is in 1995 opgericht door Robert van der Wallen. Sinds de oprichting heeft het bedrijf meer dan 3.000 loyaliteitsprogramma’s geïmplementeerd. In 2013 heeft het Amerikaanse Alliance Data Service (ADS) een aandeel van 60% in het bedrijf uit Den Bosch genomen. Dat is uitgebreid tot zo’n 80%. Sinds juli 2016 is Phillip Spanton de nieuwe CEO. BrandLoyalty is actief in 50 landen en heeft 20 kantoren in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

 • Cultuur

  Bij BrandLoyalty werken mensen met uiteenlopende interesses, nationaliteiten, achtergronden en expertises. Maar allemaal hebben ze één gemene deler: hart voor de zaak en een enorme drive. Een drive om individueel hun eigen taken tot in detail te perfectioneren en om samen deze puzzelstukjes te combineren tot een succesvol loyaliteitsprogramma. Waar veel van je verwacht wordt, maar waar je ook veel terugkrijgt. In de vorm van personal development, goede secondaire arbeidsvoorwaarden, bevlogen collega’s en vooral veel energie.

 • BrandLoyalty hoofdkantoor

  BrandLoyalty Head Office, ‘s-Hertogenbosch, the Netherlands from BrandLoyalty on Vimeo.

Vacatures bij

BrandLoyalty

vervulde vacatures


vervulde vacatures

Werken bij Brandloyalty
Den Bosch Minimaal 7 jaar ervaring

Een messenset, wuppies of voetbalplaatjes. Goede loyaliteitsprogramma’s worden tijdelijk hét uithangbord van een retailer. De Loyalty Category Manager bij BrandLoyalty bedenkt het concept én ontwikkelt de loyaliteitsprogramma’s in zijn productcategorie wereldwijd. Hij/zij brengt de klantbehoefte in kaart, onderbouwt het concept, verkoopt het concept intern en zorgt met collega’s voor een succesvolle implementatie.

Over Brandloyalty

BrandLoyalty is dé specialist in het bedenken, opzetten en uitvoeren van loyaliteitsprogramma’s voor retailers. Het doel is eenvoudig: het belonen van de loyaliteit van de consument en tegelijkertijd de verkoop verhogen. Producten van programma’s kunnen variëren van wuppies tot pannen en van korting op een pretpark tot servies. Succesvolle loyaliteitsprogramma’s zijn een onmisbaar ingrediënt in de marketingmix voor retailers. BrandLoyalty werkt voor verschillende retailketens in 52 landen, zoals REWE, LIDL en Albert Heijn. Daarbij neemt BrandLoyalty alles uit handen, dus ook het risico dat er een voorraad artikelen over blijft. Bij Brandloyalty werken meer dan 550 professionals en ze hebben 20 kantoren in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Loyalty Category Manager

Binnen zijn categorie moet de Loyalty Category Manager op eigen initiatief wereldwijd promotieconcepten creëren. Programma’s worden bedacht met specifieke markten, retailers en/of eindconsumenten in gedachten. De Loyalty Manager bepaalt niet alleen welke producten daarin passen, maar ook welk marketingplan het concept onderscheidend maakt. Hij/zij neemt tijdens het opzetten van de pitch het voortouw in de samenwerking met Product & Brand Development, Procurement en Supply Chain. Verschillende productranges en merkcombinaties zijn geschikt voor verschillende loyaliteitsmechanismen. De uitdaging voor de Loyalty Manager is om daarin de perfecte combinatie te vinden en intern de salesafdeling te overtuigen dit concept in de markt te zetten.

“Je hebt alle vrijheid om je categorie aan te pakken en alles eruit te halen. Je bent dé go-to person voor iedereen in de organisatie die vragen heeft over jouw productcategorie.” – Joris Willekens, Director Category Management bij BrandLoyalty

Bij het opzetten van een loyaliteitsprogramma behoudt de Loyalty Manager altijd het totaaloverzicht, zodat verschillende categorieën en programma’s bij uiteenlopende klanten in diverse landen elkaar niet kannibaliseren maar juist versterken. Daarbij zorgt de Loyalty Manager voor een wereldwijd portfolio, waarbij enerzijds raakvlakken gezocht worden tussen de verschillende continentale markten en anderzijds productranges worden ontwikkeld voor specifieke markten. Samen met de Product & Brand Development afdeling is hij/zij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de relaties met de A-merken.

Data analytics wordt steeds belangrijker voor BrandLoyalty. De Loyalty Manager is analytisch sterk en gebruikt deze data om zijn/haar programma’s te onderbouwen en te optimaliseren. Daarnaast coördineert de Loyalty Manager het volledige inkoopproces van A-merken. Zo moet hij/zij ervoor zorgen dat de producten voldoen aan de kwaliteitseisen en regelgeving, in de gewenste aantallen beschikbaar zijn en voor de juiste prijs worden afgenomen. Vanwege het internationale karakter van de functie is een uitstekende beheersing van de Engelse taal een vereiste.

“We zoeken iemand met een commerciële instelling die niet vies is van cijfers.” – Joris Willekens, Director Category Management bij BrandLoyalty

Team

De Loyalty Category Manager is vrij om alles uit de productcategorie te halen en werkt daarom veel samen met elf collega Category Managers. De Loyalty Manager is owner van de eigen productcategorie, is pro-actief en bouwt snel een netwerk op binnen de organisatie. Hierdoor ontstaan er veel mogelijkheden om crossfunctioneel door te groeien. De Loyalty Manager krijgt daarbij veel vrijheid om zelf een eigen carrièrepad uit te stippelen. Aan het hoofd van dit team staan Joris Willekens en Fransje Elbers, waaraan de Loyalty Manager direct rapporteert.


Inschrijven voor de vacature mailing