Basic-Fit

 
  • Basic-Fit

    De oprichters van Basic-Fit willen fit zijn en een gezonde lifestyle beschikbaar maken voor iedereen. Ongeacht je budget. In Nederland, België en Luxemburg is Basic-Fit inmiddels marktleider en in Frankrijk en Spanje loopt het aantal sportclubs flink op. Basic-Fit heeft de ambitie om de komende jaren door te groeien naar 500 sportclubs en een verdubbeling van het aantal leden van één naar twee miljoen. Private Equity bedrijf 3i investeert in Basic-Fit om de snelle nationale en internationale groei die de oprichters beogen te kunnen realiseren.

  • Iedereen fit

    Onbeperkt sporten kan bij Basic-Fit al vanaf €17,99 per maand. Met de nieuwste apparatuur én schone douche- en kleedruimten. Daarvoor komen mensen wel uit bed, want de clubs schieten als paddestoelen uit de grond. Inmiddels zijn er 330 professionele sportclubs in vijf landen waar meer dan één miljoen mensen sporten. Het format heeft internationale allure verworven en is ontwikkeld tot volwaardig sportclub. Maar de prijzen blijven basic: fit zijn is haalbaar voor iedereen.

  • De complete beleving

    Basic-Fit wil de sportbeleving van de leden optimaliseren door het bieden van extra’s zoals begeleiding bij het afvallen of personal training. Binnen deze strategie heeft Basic-Fit ook de ambitie om het beperkte assortiment aan eten en drinken uit te breiden met koffie en thee, gezonde dranken, superfoods en non-food. Want elke sporter herkent dit: ontzettende honger maar liever wel een gezonde snack. Na het trainen nog even bijkletsen en een kopje koffie voordat je weer op de fiets stapt. Net op het moment dat je wilt beginnen kom je erachter dat je een handdoek bent vergeten. Basic-Fit heeft de oplossing: in elke sportclub komt een ‘social corner’ waar dit soort producten verkrijgbaar zijn en waar sporters kunnen bijkomen van de training.

Vacatures bij

Basic-Fit

vervulde vacatures


vervulde vacatures

basicfit_topofminds_internationalbusinessdevelopmentmanager
Hoofddorp Minimaal 6 jaar ervaring

International Business Development Manager

De Business Development Manager zorgt voor een social corner in elke club in Nederland én het buitenland. Norbert Kout (International Marketing Director): “Dit is een flinke uitdaging. We hebben de eerste partners gekozen, nu gaan we bouwen. Letterlijk.” De Business Development Manager reist naar clubs in binnen- en buitenland om bekend te raken met het DNA van Basic-Fit en gaat pragmatisch aan de slag om alles klaar te maken voor de omschakeling. Dat betekent onder andere onderhandelen met vendingpartijen voor het plaatsen van drink- en snackautomaten en coördineren van aannemersbedrijven die de social corners bouwen.

Daarna…

Daarna is het tijd voor verdieping: mogelijkheden voor uitbreiding, trends op het gebied van voeding doorvoeren in het assortiment en innovaties zoals contactloos betalen verkennen en implementeren. De social corner is nieuw dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Kout: “We gebruiken veel data. Als blijkt dat energiedrank met proteïne beter verkoopt in Spanje dan in Nederland, dan wordt het assortiment aangepast. Zo behouden we de snelheid en ruimte om te experimenteren. Bij Basic-Fit lopen strategische verdieping en praktische uitvoering door elkaar heen. We kunnen niet alles in één keer aanpakken dus het is ‘mouwen opstropen’ en tegelijk strategisch nadenken over de toekomst.”

Profiel

Dit is een nieuwe functie: er zijn geen kaders en richtlijnen, wel ruimte voor initiatief en zelfstandigheid. Analytische vaardigheden, strategisch inzicht en conceptueel denkniveau zijn essentieel, maar wel gericht op de praktijk. De Business Development Manager weet waar de sportmarkt en de sporter behoefte aan hebben en zorgt dat zij dat terug kunnen vinden bij Basic-Fit.


Inschrijven voor de vacature mailing