Albert Heijn

 
 • Albert Heijn

  Albert Heijn is al meer dan 125 jaar een begrip in Nederland. De supermarkt zorgt iedere dag voor het eten, drinken en andere huishoudelijke artikelen van meer dan zes miljoen trouwe klanten. Albert Heijn had in 2015 een marktaandeel van 35% (34,1% in 2014). De omzet in alle Nederlandse supermarkten is in totaal ruim 34 miljard euro per jaar, een stijging van 0,9 procentpunt in het marktaandeel betekent een extra omzet van meer dan 300 miljoen euro. Daarmee is het de grootste supermarkt van het land. Vanuit deze leidende positie kan Albert Heijn naar lieve lust innoveren. Vooral in digitale features wordt flink geïnvesteerd. Een aantal voorbeelden van de recente innovaties zijn: Indoor Google Maps waarmee klanten in vijf winkels tegelijk naar artikelen kunnen zoeken, mobiel zelfscannen met de Appie-app en verbeteringen op de online platformen.

 • Albert Heijn Online

  Wereldwijd wist Ahold de omzet in 2015 met 14,2% te laten groeien tot €38,2 miljard. De omzet van Ahold in Nederland kwam voor een groot gedeelte uit de online verkopen via bol.com en ah.nl. Daar steeg de omzet het afgelopen kwartaal met meer dan 30%. Albert Heijn wil die groei vasthouden. Ze willen online boodschappen doen zo makkelijk mogelijk maken voor klanten. Denk aan ah.nl, de Appie app en het AH Pick Up Point. Albert Heijn wil dat klanten boodschappen kunnen doen wanneer het hen uitkomt en met keuze uit een assortiment van meer dan 20.000 producten (veel meer dan in een gemiddelde winkel). De online afdeling van Albert Heijn, Albert Heijn Online, staat niet stil. De medewerkers werken dag in dag uit om innovatieve verbeteringen door te voeren voor de klanten.

 • Meer keuze dan ooit

  Consumenten hebben meer keus dan ooit en verwachten steeds meer van retailers. Om hun loyaliteit te winnen is het cruciaal hen beter dan wie dan ook te begrijpen, op een zo persoonlijk mogelijk niveau. De zeven miljoen bonuskaarten die in omloop zijn bieden Albert Heijn een schat aan informatie. Al meer dan 2.5 miljoen kaarten zijn geactiveerd, wat betekent dat de consument persoonlijk kan worden benaderd. Maar de bonuskaart is niet het enige instrument, denk bijvoorbeeld ook aan de Appie-app die al 3 miljoen keer is gedownload.

Vacatures bij

Albert Heijn

actuele vacatures

vervulde vacatures


actuele vacatures

vacature online marketing manager albert heijn
Zaandam Minimaal 6 jaar ervaring

De eerste keer zelf boodschappen doen, nog nét voor sluitingstijd groente kopen, toch maar eens online bestellen en een bloemetje voor oma halen bij de AH to go – Albert Heijn speelt een belangrijke rol in het leven van veel Nederlanders. De supermarktgigant wil graag relevant zijn voor al die klanten – ongeacht waar en hoe ze boodschappen doen. Dat is de taak van de Omni-channel Campagne Manager: door middel van gepersonaliseerde campagnes maakt hij/zij Everybody Appie.

MijnBonus

De klanten van Albert Heijn zijn loyaal aan hun ‘Appie’. Dat komt door de geografische spreiding van de retailer, het uitgebreide assortiment, de uitstekende service en de sterke loyaliteitsprogramma’s. Met name die programma’s leveren Albert Heijn veel waardevolle data op, waardoor ze hun service nog verder kunnen verbeteren. Natuurlijk speelt de bonuskaart daar een belangrijke rol in, maar het is lang niet meer de enige databron. Ook ah.nl en de Appie app genereren waardevolle inzichten in klantgedrag. Tel daarbij op dat het door technologische ontwikkelingen mogelijk is verder te personaliseren, en het laat zich raden dat Albert Heijn goud in handen heeft. Een mooi voorbeeld is de Persoonlijke Bonuskaart, een toevoeging aan de Bonuskaart waarmee klanten op basis van hun aankoopgedrag in de winkel of op ah.nl voor hen geselecteerde aanbiedingen en privileges ontvangen. Altijd met de klant in controle. Voor dit programma heeft Albert Heijn in 2016 de award voor Beste Email Campagne gekregen.

Personal Digital Marketing & Services

De ontwikkeling van het Persoonlijke Bonuskaart programma gebeurt op de afdeling Personal Digital Marketing & Services bij Albert Heijn. De Data Analisten, Database Marketeers en Campagne Managers werkzaam op of voor deze afdeling zijn verantwoordelijk voor het maximaliseren van de customer lifetime value (loyaliteit). Zij hebben daartoe middelen tot hun beschikking zoals gepersonaliseerde promoties, een-op-een-marketingactiviteiten, landelijke spaaracties en andere digitale services.

Onderdeel van de afdeling Personal Digital Marketing & Services is de divisie Campagnes. Een team van marketeers dat wordt aangestuurd door Maaike Slagter (Senior Manager Loyalty). Haar team ontwikkelt persoonlijke campagnes voor elk moment in de customer journey. Die campagnes leiden tot meer conversie – zowel in de winkels als online. Dit gebeurt in samenwerking met gespecialiseerde externe bureaus en partners.

Vacature voor een Omni-channel Campagne Manager

Door het succes van de Persoonlijke Bonuskaart en alle kansen die geïdentificeerd zijn omtrent het verder uitwerken en opschalen van gepersonaliseerde campagnes, is er ruimte voor een Omni-channel Campagne Manager. Deze persoon zal veel bezig zijn met het verder optimaliseren van het programma en de Customer Lifetime Value over de kanalen heen. Op basis van de informatie uit de Persoonlijke Bonuskaart ontwikkelt de Omni-channel Campagne Manager een single view on the customer en vertaalt dat naar (nieuwe) gepersonaliseerde campagnes en programma’s.

Het is een datagedreven functie. De Omni-channel Campagne Manager gebruikt alle beschikbare data uit de customer hub waarbinnen alle relevante inzichten vanuit zowel online (web analytics en data uit de Appie-app) als offline (kassadata/bonuskaart) databronnen worden opgeslagen. Om dit succesvol te kunnen doen werkt de Omni-channel Campagne Manager intensief samen met de teams van ah.nl (eigen P&L), de Business Intelligence teams van Albert Heijn en met externe bureaus. De Omni-channel Campagne Manager zal op termijn ook innovatieve ideeën, concepten en/of voorstellen voor nieuwe kanalen inbrengen.


AH Manager Contract Management
Zaandam Minimaal 5 jaar ervaring

Dagelijks stappen er miljoenen Nederlanders bij een Albert Heijn naar binnen. Van Appingedam tot Vaals en van AH To Go tot Albert Heijn XL, het moment dat de schuifdeuren opengaan voelt het bekend. Die consistentie in de merkbeleving is een indrukwekkende prestatie van de afdeling Real Estate & Franchise.

Albert Heijn Real Estate & Franchise

Ahold Delhaize heeft wereldwijd meer dan 375.000 medewerkers en 6.500 winkels. De roots van het concern liggen in Nederland en België. Op dit moment staan er in die regio 995 Albert Heijn winkels, 66 AH To Go’s, 538 Etos winkels en 600 Gall & Gall winkels op de kaart.

“Het tempo is hoog. Een idee voor een nieuw product kan binnen vier weken in het schap liggen. Ook in de real estate praktijk – in een dynamische omgeving en met enorme bedragen – merk je die professionaliteit. Iedereen is inhoudelijk sterk en behulpzaam om samen zo snel mogelijk tot goede resultaten te komen.” – Marcel Goode, HR Business Partner Real Estate & Construction en Franchise

De afdeling Real Estate Management bij Albert Heijn houdt zich bezig met het asset management en portfolio management van de vastgoedportefeuille. Dat gaat om eigendom, huur en verhuur van onder andere de winkels en distributiecentra.

Bij Albert Heijn is ‘iedere dag beter’ een belangrijk speerpunt, waarvan het resultaat al goed zichtbaar is. Zo zijn eind 2016 de afdelingen Real Estate & Construction en Franchise samengevoegd om een efficiëntere organisatie te vormen. De nieuwe organisatie is een aantrekkelijke werkomgeving voor ambitieuze topprofessionals die snel veel impact willen maken. Een voorbeeld is Alica van der Duin, zij zette in maart 2017 de stap naar Albert Heijn Real Estate. In haar team heeft ze de positie van Contractmanager ge-upgrade waardoor de vacature voor Manager Real Estate Contracts is ontstaan.

 Vacature: Manager Real Estate Contracts

Dit is een sleutelfunctie voor een commerciële professional die graag meebouwt aan de organisatie en collega’s en externe partners meeneemt in de ontwikkeling naar betere processen en resultaten.

De impact van de Manager Real Estate Contracts zal merkbaar zijn in de hele vastgoedportefeuille: minimale verbeteringen leiden al snel tot grote resultaten. Dit is terug te zien in zowel eigendom als huur; voor de merken AH, Etos, Gall & Gall en AH to Go; in Nederland, België en Duitsland. De vastgoedcontracten zijn onderverdeeld in twee categorieën: Hot Shell en Cold Shell. Cold Shell is de buitenkant – muren, vloeren, daken, parkeergarages – en Hot Shell is alles daarbinnen, van airconditioning tot koelcel. De Manager Real Estate Contracts zal zich voornamelijk bezighouden met de Cold Shell. Daarnaast zal deze professional ook hands-on betrokken zijn bij onderhandelingen met externe opdrachtnemers.

De Manager Real Estate Contracts definieert kaders voor het contractbeheer van vastgoed en zorgt voor een effectieve inrichting van het proces, waarbij de details niet uit het oog verloren worden. De uitvoering van het contractbeheer ligt bij externe partijen, die door de Manager Real Estate Contracts worden aangestuurd. Wie in deze rol stapt krijgt de kans een eigen stempel te drukken en heeft dan ook grote, blijvende impact op het team en de organisatie.

Visie & Impact

Om tot een goede contractstrategie te komen verzamelt en analyseert de Manager Real Estate Contracts relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving en analyseert de bestaande afspraken met betrekking tot huurcontracten, debiteurenbeheer, VVE-beheer, servicekosten en exploitatiekosten. Op basis daarvan ontwikkelt hij/zij de kaders voor verbetering en zorgt dat er draagvlak komt om tot betere afspraken en processen te komen.

Om na het opstellen van de contractstrategie te zorgen voor een succesvolle implementatie geeft de Manager Real Estate Contracts sturing aan interne en externe stakeholders. De voornaamste stakeholders zijn Asset Managers (die het vastgoed in een bepaalde regio managen), Portfolio Managers (die gaan over zaken als aan- en verkoop, leegstand en rent-reduction), Controllers, IT, externe bureaus die de contracten beheren en vastgoedontwikkelaars. Het is dan ook zaak niet alleen analytisch en strategisch sterk te zijn, maar ook commercieel, communicatief en overtuigend. Potentiële kandidaten die zullen uitblinken in deze rol, zijn dus zowel commercieel als procesmatig erg sterk.

Doorgroeimogelijkheden

Het uitstekende talentmanagementprogramma is een van de redenen achter het succes van Albert Heijn. Dat betekent dat kandidaten die zich in deze rol bewijzen kansen krijgen om door te groeien binnen Albert Heijn. De Manager Real Estate Contracts rapporteert direct aan de Senior Director Real Estate Management, Alica van der Duin.


Werken bij AholdDelhaize
Zaandam Minimaal 1 jaar ervaring

De scope van de Junior Business Controller omvat alle Albert Heijn formules, Etos en Gall & Gall – zowel binnen Nederland als over de grens. Het is een groeifunctie in het financiële hart van de Nederlandse marktleider, waar snel tastbare resultaten behaald kunnen worden. Een mooie start van je carrière.

Ahold Delhaize

Het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize fuseerden in 2016. In de Benelux is het supermarktconcern Ahold Delhaize groot met de formules Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Delhaize en bol.com. Daarnaast heeft de multinational ook supermarktketens in bijvoorbeeld Griekenland, Tsjechië, Servië en Roemenië. Maar het imperium is niet beperkt tot Europa. De grootste groeimarkt voor Ahold Delhaize is de VS, waar het met negen retailformules een omzet van €40 miljard per jaar wordt gedraaid. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Zaandam. Werken op een hoofdkantoor met zo’n wereldwijde verantwoordelijkheid schept veel groeikansen – ook internationaal – voor de Nederlandse werknemers van Ahold Delhaize.

Business Control bij Albert Heijn

De afdeling Business Control van Albert Heijn is in grote lijnen gelijk aan de organisatie van de operatie. De afdeling bestaat uit de volgende teams:

 • Real Estate & Franchise Business Control
 • Business Planning & Performance
 • Merchandising & Sourcing Business Control
 • Retail Operations Business Control
 • New Markets Business Control
 • Marketing & Format Business Control
 • Online Business Control

Talent krijgt de kans om te rouleren tussen de verschillende finance afdelingen om zich verder te ontwikkelen.

Vacature voor een Junior Business Controller

De Junior Business Controller maakt proactief analyses, rapportages en business cases voor investeringen in de winkelportefeuille en distributiecentra. Om de afwegingen tussen kosten en opbrengsten goed te kunnen maken werkt de Junior Business Controller intensief samen met de eigen teamleden, collega’s van de overige finance afdelingen en de counterparts in de business. In aansluiting op vastgestelde plannen ontwikkelt de Junior Business Controller calculaties, onderbouwde budgetten en forecasts. Ook verantwoordelijkheid voor opvolging ligt hier: de Junior Business Controller is actief betrokken bij de monitoring van de plannen en resultaten gedurende het financiële jaar zodat deze worden gerealiseerd en/of tijdig bijgesteld.

De Junior Business Controller is volledig verantwoordelijk voor de financiële stromen. De Business Controller speelt een belangrijke rol bij het opstarten en implementeren van de nieuwe werkwijze en IT tools van het investeringsproces.

“Je krijgt de kans om veel te leren en snel een netwerk binnen de organisatie op te bouwen. Deze positie in mijn team is dan ook een springplank waarvandaan je ver kunt komen binnen Ahold Delhaize.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate, Construction & Franchise

Voor meer informatie over deze functie, neem contact op met Annelijn Nijhuis.

 


Albert Heijn Business Controller Real Estate
Zaandam Minimaal 2 jaar ervaring

De scope van de Business Controller Real Estate omvat alle Albert Heijn formules, Etos en Gall & Gall, zowel binnen Nederland als over de grens. Het is een groeifunctie in het financiële hart van de Nederlandse marktleider, waar snel tastbare resultaten behaald kunnen worden.

Ahold Delhaize

Het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize fuseerden in 2016. In de Benelux is het supermarktconcern Ahold Delhaize groot met de formules Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Delhaize en bol.com. Daarnaast heeft de multinational ook supermarktketens in bijvoorbeeld Griekenland, Tsjechië, Servië en Roemenië. Maar het imperium is niet beperkt tot Europa. De grootste markt voor Ahold Delhaize is de VS, waar het met negen retailformules een omzet van €40 miljard per jaar draait. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Zaandam. Dat schept buitengewone kansen – ook internationaal – voor Nederlandse professionals.

Business Control Albert Heijn

De Business Control afdeling van Albert Heijn is in grote lijnen gespiegeld aan de operatie en bestaat uit de volgende teams:

 • Real Estate & Franchise Business Control
 • Business Planning & Performance
 • Merchandising & Sourcing Business Control
 • Retail Operations Business Control
 • New Markets Business Control
 • Marketing & Format Business Control
 • Online Business Control

Binnen het Real Estate & Franchise team is op dit moment een vacature voor een Business Controller Real Estate die snel wil en kan doorgroeien. Talent krijgt de kans om te rouleren tussen de verschillende finance afdelingen om zich te ontwikkelen.

Real Estate & Franchise Business Control

Wie naar het vastgoedportfolio van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall kijkt ziet dat daar heel wat gebeurt. Zo komen er nieuwe winkels en distributiecentra bij in Nederland, België en Duitsland. En met de nieuwe merkidentiteit van Etos worden veel filialen verbouwd en/of opnieuw ingericht. Ook bij Albert Heijn worden regelmatig nieuwe concepten uitgerold, zoals bijvoorbeeld de Sushi Daily bars (op moment van publicatie in 40 filialen). In totaal runt Albert Heijn Real Estate & Franchise zo’n 160 tot 180 projecten per jaar.

Real Estate & Franchise Business Control bestaat uit twee teams: Decision Support en Planning & Control. Decision Support bestaat uit finance business partners. Als consultants voor de management teams van Real Estate & Franchise calculeren zij van te voren alle investeringen. Het doel is goed beheer van zowel de vastgoedportefeuille als de ondernemersportefeuille. Daarnaast is er een team van controllers die de planning & control cyclus opvolgen, inclusief alle opbrengsten en kosten.

De afdeling bevindt zich op dit moment in een tijd van razendsnelle ontwikkeling. Met het oog op de toekomst worden een nieuwe werkwijze en tools geïmplementeerd. Per Q2 stapt het Ahold Real Estate team geheel over. Om optimaal gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden wordt ook ambitieus analytisch talent aangetrokken.

“Je krijgt de kans om veel te leren en snel een netwerk in de organisatie op te bouwen. Deze positie in mijn team is dan ook een springplank waarvandaan je heel ver kunt komen binnen Ahold Delhaize.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate, Construction & Franchise

Over de vacature: Business Controller Real Estate

Om de business te informeren en adviseren maakt de Business Controller proactief analyses, rapportages en business cases voor investeringen in de winkelportefeuille en distributiecentra. Om de afwegingen tussen kosten en opbrengsten goed te kunnen maken werkt de Business Controller intensief samen met de eigen teamleden, collega’s van de overige Finance afdelingen en counterparts in de business. In aansluiting op vastgestelde plannen ontwikkelt de Business Controller calculaties, onderbouwde budgetten en forecasts. Ook verantwoordelijkheid voor opvolging ligt hier: de Business Controller monitort plannen en resultaten gedurende het financiële jaar zodat deze worden gerealiseerd en/of tijdig bijgesteld.

Business Controller Real Estate is volledig verantwoordelijk voor de financiële stromen bij vastgoedinvesteringen. De Business Controller speelt een belangrijke rol bij het opstarten en implementeren van de nieuwe werkwijze en IT tools van het investeringsproces.

Als financiële spin-in-het-web heeft hij/zij invloed op een breed scala aan investeringen in Nederland, België en Duitsland. Het gaat om eigen filialen, franchise winkels en distributiecentra voor de merken Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en To Go. De Business Controller maakt deel uit van het Planning & Control team en rapporteert direct aan de Senior Finance Director Real Estate & Franchise.

“Onze missie: zowel directe business resultaten als een heldere visie voor de lange termijn waarmaken. Dit kan alleen als ons team als echte finance business partner gezien wordt.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate, Construction & Franchise


vervulde vacatures

Werken bij AholdDelhaize
Zaandam Minimaal 4 jaar ervaring

Er is een vacature voor Business Controller in het Merchandising & Sourcing finance team van Albert Heijn. Het is een groeifunctie in het commerciële en financiële hart van de Nederlandse marktleider. Dat betekent dat het tempo van de dagelijkse praktijk extreem hoog ligt en resultaten snel zichtbaar zijn. Een rol met veel exposure binnen het hele bedrijf. 

Ahold Delhaize

In 2016 fuseerde het Nederlandse Ahold met het Belgische supermarktconcern Delhaize. In de Benelux is de multinational groot met Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Delhaize en bol.com. Maar het imperium van Ahold Delhaize reikt veel verder. Zo heeft de multinational bijvoorbeeld ook supermarktketens in Griekenland, Tsjechië, Servië en Roemenië. Veruit de grootste markt voor Ahold Delhaize is de VS, waar het met negen retailformules een omzet van €40 miljard per jaar draait. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Zaandam. Dat schept buitengewone kansen – ook internationaal – voor toptalent van Nederlandse bodem.

Business Control Albert Heijn

Bij Albert Heijn is Business Control in grote lijnen gespiegeld aan de operatie. De afdeling bestaat uit de volgende teams:

 • Business Planning & Performance
 • Merchandising & Sourcing Business Control
 • Retail Operations Business Control
 • New Markets Business Control
 • Real Estate & Franchise Business Control
 • Marketing & Format Business Control
 • Online Business Control

Binnen het Merchandising & Sourcing team is op dit moment een vacature voor een Business Controller die snel wil en kan doorgroeien. Talent krijgt de kans om te rouleren tussen de verschillende finance afdelingen om zich te ontwikkelen.

“Commercial finance is een dynamisch veld – er kan in korte tijd heel veel veranderen. Vooral binnen Albert Heijn. Het tempo ligt hier ongekend hoog.” – Sjoerd Holleman, Senior Finance Director Merchandising & Sourcing

Over de vacature: Business Controller Merchandising & Sourcing

De Business Controller krijgt de kans om snel een netwerk binnen de gehele organisatie op te bouwen en de manier van werken te leren door een variëteit aan projecten. De focus van de Business Controller is tweeledig. Als business partner is hij/zij verantwoordelijk voor assortimentmanagement op categorie-overstijgend niveau. Daarnaast neemt deze Business Controller de lead in het organisatiebreed optimaliseren van processen omtrent werkkapitaal, een topic dat continu hoog op de agenda van de CFO staat.

Business partner assortimentmanagement

De Business Controller is financieel sparringpartner op het gebied van assortiments- en presentatiemanagement. Of het nu om thee, ready-meals of afwasblokjes gaat, klanten kunnen kiezen uit premium-producten bovenin het schap, budget-varianten onderin en het middensegment daartussen. Neem ketchup: veel consumenten kiezen bewust voor ketchup van biologische tomaten of met minder suiker, andere laten zich in hun keuze vooral leiden door de prijs. Het is dan ook een strategische keuze te focussen op de boven- en onderkant van het assortiment. De Business Controller analyseert over de hele linie hoe de implementatie van de assortimentsstrategie ervoor staat en welke resultaten zichtbaar zijn per categorie, segment, type winkel en regio. Hij/zij deelt inzichten en best practices met de verschillende experts binnen de commerciële organisatie.

Lead werkkapitaal

Werkkapitaal is een belangrijk thema voor een food retailer, dat met continue verbeterprogramma’s wordt geoptimaliseerd. De Business Controller neemt het voortouw in analyses op werkkapitaal, het vastleggen en breed uitrollen van best practices en het professionaliseren en implementeren van de processen die ontwikkeld zijn.

“Ik zie deze positie in mijn team echt als een springplank binnen Ahold Delhaize Finance. Je begint breed zodat je de organisatie snel leert kennen.” – Emily ter Poorten, Senior Finance Manager Merchandising & Sourcing


Vacature Senior Director Albert Heijn
Zaandam Minimaal 8 jaar ervaring

Verpakkingen spelen een hoofdrol in de aankoopbeslissing voor het schap. Zeker bij eigen merk producten, die immers allemaal hetzelfde huismerk dragen. Door kennis en ervaring te centraliseren bij de retailer en deze vervolgens te delen met de private label fabrikanten komen er betere verpakkingen tot stand. In een volgende fase kunnen ook kosten verlaagd worden, door het centraliseren van inkoop van grondstoffen.

De rol van het eigen merk

Albert Heijn weet haar positie als marktleider steeds weer te bestendigen. Door een beter assortiment, betere prijzen, betere service en natuurlijk: betere producten. Het huismerk is het paradepaardje van een retailer. De trouwste klanten worden geworven met sterke producten van het huismerk, het differentiërend vermogen is enorm.

Dat het eigen merk op alle producten van toepassing is, maakt onderscheidend vermogen op productniveau extra belangrijk. De verpakking is daarbij het meest tastbaar. De “plop” bij het openen van een pot bruine bonen. Het gladjes dichtvouwen van een kaasverpakking. Het in-één-geheel-loskomen van de folie van een boterkuipje. Het zijn producteigenschappen die onderbewust sterk bepalend zijn voor de kwaliteitsperceptie van een product. Dat verdient dus alle aandacht – en die kreeg het tot voor kort nog niet. Albert Heijn brengt hier als eerste food retailer verandering in.

“Strategic Sourcing wordt momenteel opnieuw ingericht. Dat biedt veel ruimte om dingen anders – en dus beter – te doen. Nu ook aandacht voor de verpakking.” – Pieter Paul van der Lugt, Director Strategic Sourcing Eigen Merk

Verpakkingsexpertise centraal beleggen betekent synergie verzilveren

Er is veel te halen met het centraliseren van de expertise rondom verpakkingen. De belangrijkste wins zijn:

 1. Harmonisatie
  De ene verpakking is nou eenmaal beter dan de andere. Zowel voor honing, pindakaas als jam. Dus neem de winnende ontwerpen en pas ze zo breed mogelijk toe. Die harmonisatie leidt tot betere producten en in een latere fase ook nog tot inkoopvoordeel wanneer grondstoffen centraal worden ingekocht.
 2. Kennis opbouwen en delen
  Iedere leverancier denkt nu op zijn beurt na over optimalisatie van verpakkingen en heeft daarvoor een packaging specialist in dienst. Albert Heijn ziet alle verpakkingen door haar winkels gaan en heeft daarmee een ongekend brede blik. Doordat Albert Heijn zorgt voor kennisdeling tussen alle leveranciers gaat de kwaliteit over de gehele linie omhoog

De functie: Consultant Packaging Eigen Merk

De Consultant Packaging Eigen Merk is een combinatie van een technisch expert en een commercieel adviseur.

De technisch expert zorgt ervoor dat hij de praktijk best practices verzamelt die hij met de juiste mensen deelt om tot betere verpakkingen te komen. Haalt kennis uit de markt, baseert zich op trends en veranderingen in wet- en regelgeving; maar vooral destilleert hij succesverhalen uit de praktijk en rolt deze uit over de gehele leveranciersbasis. Iets wat hem een graag geziene gast maakt bij leveranciers, zijn aandacht vertegenwoordigt immers concrete waarde. Kennisdeling leidt hier tot win-win situaties.

De commercieel adviseur manoeuvreert gemakkelijk in het commerciële speelveld tussen retailer en fabrikant – klant en leverancier. Strategic Sourcing is niet gericht op een onderhandeling over condities maar op het versterken van de symbiose in een commerciële relatie. Binnen die relatie is het simpelweg geven van advies niet genoeg. De Consultant Packaging is tevens een change manager die de met overtuigingskracht en souplesse de juiste partijen in beweging krijgt op het juiste moment.


vacature online marketing manager albert heijn
Zaandam Minimaal 7 jaar werkervaring

Een vroege start met AH.nl heeft marktleider Ahold Delhaize enorm veel leergeld opgeleverd, ook in Online Marketing. Het is bewonderenswaardig hoe de grote corporate erin geslaagd is een agile team ruim baan te geven – met de volle support van een van de sterkste merken van Nederland.

Grote schaal en ruimte voor creativiteit

Maandelijks komen er miljoenen bezoekers langs op AH.nl. Dat gaat niet vanzelf, daar spelen de effectieve en innovatieve online media campagnes een belangrijke rol in. De Manager Online Marketing bepaalt samen met een team van 6 (volgend jaar 8) fte hoe het omvangrijke budget voor online marketing besteed wordt. De grote schaal en impact maken de functie interessant, maar misschien nog interessanter is de ruimte voor creativiteit. Dit is namelijk een marketingfunctie die niet alleen om het generen van clicks en conversie draait, maar waar de digital branding van het merk Albert Heijn minstens even belangrijk is. Dus is er geld en ruimte voor creatieve innovaties – iets wat bij performance marketing management vaak ver te zoeken is. Denk bijvoorbeeld aan location based services, waarbij de combinatie van online en in-line (in de winkel) een breed scala aan mogelijkheden biedt. Chatten met een medisch specialist bij het drogisterijschap is perfecte shopper marketing, maar vindt zijn ROI eerder in branding dan in conversie. 

“Albert Heijn Online is marktleider in een markt die per jaar 30% groeit. Waar vind je dat?” – Martine van Oostrum, Senior Marketing Director AH Online

Hoog niveau Online Marketing

Ahold Delhaize heeft een leidende rol in de markt van online groceries. Binnen het concern is Albert Heijn Online een lichtend voorbeeld. Dit betekent dat de successen die hier worden geboekt (zoals de laagste order picking cost en de beste ROI in online marketing) als best practice binnen de groep worden gedeeld. Zo’n voortrekkersrol is mooi. Helemaal als je die hebt bij een marktleider, waardoor je ook de ruimte hebt om flink te investeren in innovatie. Zo zorg je er immers voor dat je je voorsprong vasthoudt, iets waar Ahold Delhaize uiteraard op gebrand is.

Alle gebruikelijke onderdelen vind je terug: SEO, SEA, affiliate marketing, display – en bovengemiddeld veel aandacht voor video. Niet in de laatste plaats vanwege de digitale doorvertaling van de themacampagnes van Albert Heijn.

Team

Deze functie rapporteert aan Martine van Oostrum (ex-McKinsey), Senior Marketing Director AH Online. Zij is lid van het zeskoppige MT van AH Online dat onder leiding staat van General Manager Selma Postma. Het centrale team van 200 professionals op het hoofdkantoor is hecht en slagvaardig, met korte lijnen. Daarnaast zijn er 500 medewerkers actief in de operatie, verspreid over Nederland. 

Deze positie vraagt om een manager die in staat is best practices op het gebied van online marketing te brengen én steeds verder te ontwikkelen. Het geboden maar ook gevraagde niveau ligt daarbij hoog. De functie van Manager Online Marketing levert een forse bijdrage aan de sales- en brandingdoelstellingen van Albert Heijn, on- én offline. Je kunt hier niet in een silo opereren, de gewenste synergie komt alleen tot uiting als je goede aansluiting met andere bedrijfsonderdelen vindt. Om daarbij te helpen is Hanneke Faber, Chief E-commerce and Innovation Officer Ahold Delhaize, nauw betrokken bij de activiteiten van AH Online. Dit geeft veel zichtbaarheid voor de rol van Online Marketing Manager.


vacatures bij Albert Heijn hoofdkantoor
Zaandam Minimum 12 years' experience

AH Online

The market share of online in food retail is still small, currently at 2.2% (source: GfK). But growth is significant at 25-35% YOY. Estimates run up to a 25% market share in 2030 (source: Rabobank). Online markets tend to develop differently from offline. It is a winner-takes-it-all business, defined by economies of scale.

The first mover’s advantage is huge and market leader Albert Heijn has not hesitated to grab the absolute market share. With their current market share at 53% (source: FD.nl), an unparalleled brand awareness and customer loyalty, they have the best starting point to lead the consumer in the transition from offline to online grocery shopping. To maximize return on the high level of customer intimacy, a fully customer-centric marketing strategy will be key.

About the position

Albert Heijn boasts best practices across the full spectrum of retail marketing. The Senior Director Customer-Centric Marketing (new role) guides the consumer in his journey from offline to online grocery shopping. The way to do so is to complete the transformation from traditional marketing methods to customer-centric marketing. Putting the individual customer at the center of marketing design and delivery will significantly increase the return on investment.

Responsibilities

Scope is AH Online with close to half a billion euros in revenue. The role is at Management Team level, reports into Selma Postma (General Manager AH Online) and leads approximately 30 direct reports.

Responsibilities include:

 • Marketing strategy development: Multi-format (home delivery and pick-up points) and multi-device (desktop and mobile). Fact-based validation of strategy, balancing the mix of performance marketing (SEO/SEA, Affiliate) with above-the-line campaigning, in line with Albert Heijn guidelines but made specific for AH Online.
 • Unleashing the power of data: Significant investments have been made in both data warehousing and data collection, with the AH Bonus Card as iconic example. This director is responsible for creating action from insights and tracking commercial performance in terms of NPS, shopping frequency and new customers.
 • Customer lifecycle management: Guiding the consumer in its customer journey from the offline dom ain to the online domain. Small steps for newcomers, big steps for experienced users.
 • People leadership: Developing the team of approximately 30 direct reports. Coaching key employees. Stakeholder management within the broadness of the Albert Heijn organization. Being part of the sector’s incumbent is both a weakness and a strength. It manifests as a strength when one effectively aligns the enormous resources of the bigger AH organization towards the direction of impact.
 • Concept development: Client-first development of new concepts, propositions in the digital formulas and business models, and backing these with fact-based business cases. Fail fast, finding proof for new concepts before scaling.
 • User experience: With the customer at the center of every step, user experience is under continuous scrutiny. Validating the improvement process by fact-based reviews, keeping innovation processes lean by focusing on value add for the customer and advocating the spread of agile work methods in the retail-oriented organization.

Candidates for this position can come from a diverse range of origins:

 • Strategy Consulting: a Principal from the Marketing Strategy or Digital practice at McKinsey & Company, The Boston Consulting Group or Bain & Company.
 • Pure-player: CMO or Marketing Director in a B2C online industry (e.g. fashion, travel, electronics or retail banking).
 • Retail: Marketing Director for the e-commerce or omni-channel division at a large retailer.

Competencies that are considered key to this position are:

 • Education: an academic degree in a hard science, ideally combined with a business school’s MBA.
 • Communication: convincing at board level, empowering at middle management, empathic at operational levels.
 • Customer focus: unrelenting at putting the customer first.
 • Running meetings: your impact will maximize when leveraged.
 • Strategic skills: maintaining absolute market share requires anticipating market developments years ahead.
 • Track record: hands-on experience with online marketing will instal credibility in the team.
 • Stress management: when running the spearhead for growth in a 33 billion company, people are watching you.
 • Persuasiveness: insights become valuable when they spark action.
 • Analytical skills: data has to drive, not confuse the decision-making process.
 • Vision: this is pioneering, a strong inner compass will help guide you.

Career track

Given the all-round nature of the position, this can be an excellent launching pad for the role of General Manager.


vacatures bij Albert Heijn hoofdkantoor
Zaandam Minimaal 8 jaar ervaring

Senior Business Controller Pricing & Promotions

De Senior Business Controller Pricing & Promotions (SBC) ondersteunt Albert Heijn door de strategie te vertalen in operationele finance-doelstellingen en tactische plannen, inzicht te geven in prestaties en op meerdere niveaus advies te geven. De SBC helpt o.a. bij het opstellen van de begroting, doorvertalen van de periodieke rapportages en professionaliseren van de pricing en promotions activiteiten.

Type werkzaamheden

De SBC bepaalt per categorie haalbare KPI’s voor promoties en prijsafstand ten opzichte van concurrenten. Deze financial houdt rekening met de langetermijnstrategie van Albert Heijn, factoren zoals prijselasticiteit en de continu ontwikkelende markt. Er is ruimte voor nieuwe ideeën zoals een online dashboard en vernieuwde rapporten. Als financieel sparringpartner voor het commercieel management en de category leads rapporteert de SBC aan Senior Finance Manager Merchandising & Sourcing Dorien Kampherbeek.

Kandidaatsprofiel

Kandidaten hebben een bedrijfseconomische of bedrijfskundige opleiding op masterniveau en minimaal acht jaar relevante werkervaring. Ervaring met bedrijfsprocessen binnen retail of FMCG is van belang. Een RA of RC opleiding is wenselijk maar geen vereiste. Mits ervaring en affiniteit met retail aantoonbaar zijn, is een achtergrond als strategieconsultant ook een geschikte achtergrond. Om impact te hebben zijn beïnvloedingsvaardigheden cruciaal.

Springplankpositie binnen Ahold

Ahold staat bekend als een werkgever met veel interdisciplinaire doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van de ambities van de kandidaat zijn vervolgstappen mogelijk binnen finance, sourcing of de commerciële organisatie.


Inschrijven voor de vacature mailing