Ace & Tate

 
 • Ace & Tate

  Mark de Lange – een fervent brillendrager uit Amsterdam – vroeg zich af: waarom heb ik dertig paar sneakers en maar één bril? Terwijl mijn bril het meest in your face is van allemaal? In 2013 startte hij samen met zijn compagnon Ace & Tate, vernoemd naar het materiaal waar de brillen van zijn gemaakt. Ace & Tate is het betaalbare brillenmerk waar Mark al zo lang naar op zoek was – zonder dat het concessies doet op design en kwaliteit. Hij vertelt over zijn merk: “We zijn niet zomaar een brillenboer, we willen een gevoel overbrengen.” Daarom brengt Ace & Tate een eigen magazine uit en zoeken ze de samenwerking op met andere bedrijven die eenzelfde merkidentiteit uitdragen. Het verkoopmodel is online, maar er zijn inmiddels ook vijf fysieke winkels (in Amsterdam, Utrecht en Berlijn).

 • #1 brillenmerk in Europa

  Ace & Tate is een ambitieuze start-up, ze willen het #1 brillenmerk van Europa worden. Ze zijn inmiddels actief in Nederland, Duitsland, België, Engeland, Denemarken, Ierland, Oostenrijk en Zweden. De brillen worden geproduceerd in Italië. Hoewel het bedrijf nog geen drie jaar bestaat, groeit het onwijs hard. De Lange: “We zitten nu middenin fase 2. En die is zo verschrikkelijk veel moeilijker dan de eerste fase. Van een ventje met een tentje ben ik nu opeens iemand die een bedrijf leidt.” Ze willen de groei schaalbaar maken en verder professionaliseren. Michael Roosendaal (Director Top of Minds): “Dat maakt dit het perfecte moment om bij Ace & Tate aan de slag te gaan. De basis staat, nu is het tijd om door te pakken en volwassen te worden zonder de focus op innovatieve en de creatieve grondslag van het bedrijf te verliezen.”

   

 • Werken bij Ace & Tate

  Het hoofdkantoor van Ace & Tate is gehuisvest in de voormalig slaapvertrekken van de militaire kazerne in Amsterdam Oost, aan de Sarphatistraat. In een interview vertelt Mark de Lange: “het oogt nu nog wat leeg, maar we hebben deze ruimte op de groei gehuurd.” Op dit moment werken er zo’n 60 professionals op het hoofdkantoor in Amsterdam – van designers en marketeers tot finance- en salesprofessionals – en elke maand starten er gemiddeld vijf nieuwe werknemers. De uitbreiding van het team is tekenend voor het succes van het jonge bedrijf. Werken bij Ace & Tate betekent dan ook werken bij een succesvolle, online start-up die klaar is om de wereld te veroveren.

Vacatures bij

Ace & Tate

vervulde vacatures


vervulde vacatures

neem contact op met recruitment bureau amsterdam top of minds voor vacatures bij ace & tate
Amsterdam Minimaal 10 jaar ervaring

Voor Ace & Tate is een bril een fashion-item, een in het oog springend en toegankelijk accessoire waarmee de drager zijn of haar karakter laat zien en de bril kan afstemmen op elke gelegenheid en stijl. De Lange: “Als we het zo positioneren, wil je als klant ook als zodanig behandeld worden. Daarom is service bij ons zo belangrijk.” Dit is misschien wel de voornaamste reden dat Ace & Tate zo’n vogelvlucht neemt in het retailkanaal.

Inhaalslag in retail

In 2012 werd het idee voor Ace & Tate geboren, in juni 2013 lanceerden de Founders de eerste versie van de website. In 2014 opende ze de eerste pop-up store bij Hotêl Droog in de Amsterdamse Staalstraat. Later dat jaar waren de brillen ook te koop bij onder andere de Bijenkorf en Hutspot. In juli 2015 opende de eerste échte Ace & Tate flagship store haar deuren in de Huidenstraat (Negen Straatjes) in Amsterdam. Ace & Tate heeft inmiddels ook winkels in de Van Woustraat en in het centrum van Utrecht en Rotterdam. Berlijn volgde in het voorjaar van 2016 en voor de nabije toekomst staat de opening van de winkels in Antwerpen en München op de planning. Kortom, retail is een leading channel geworden in de uitrol van de omni-channelstrategie. 

Werken bij Ace & Tate

Koen Bremer startte in de zomer van 2015 bij Ace & Tate. Dat was een behoorlijke overstap na acht jaar consulting (hij was Project Leader bij The Boston Consulting Group). Hij is nu Chief Operating Officer (COO) en aangetrokken om de operationele organisatie verder te professionaliseren, te structuren en klaar te maken voor nóg meer groei.

“Omdat we zo hard groeien weten we nog niet alles, ook je Manager niet. Als jij daar energie van krijgt, dan pas je bij Ace & Tate. ” – Koen Bremer, COO

Als COO stuurt Koen Bremer het Retail-team aan dat bestaat uit Retail Operations en Retail Expansion. Door de enorme groei van het aantal winkels is een nieuwe functie ontstaan: Retail Operations Lead. Deze persoon gaat direct rapporteren aan Bremer en wordt verantwoordelijk voor het commerciële en operationele succes op de winkelvloer.

Vacature voor Retail Operations Lead

De Retail Operations Lead is verantwoordelijk voor alle winkels in Europa. Deze persoon is veel onderweg om de affiniteit met de winkels, het personeel en de klanten te behouden en nieuwe ontwikkelingen goed aan te kunnen voelen. Hij/zij geeft leiding aan de Store Managers, Lead Opticiens en de toekomstige Retail Managers (verantwoordelijk voor meerdere retail locaties). Er zijn nu vijf Store Managers, binnen één jaar zal dat aantal oplopen tot twintig. De Retail Managers zijn er nu nog niet, zij worden op korte termijn aangetrokken. De Retail Operations Lead zorgt ervoor dat ondanks deze immense groei de positieve klantbeleving blijft – zo niet stijgt -, dat iedereen op de meeste efficiënte manier kan blijven werken en dat de commerciële resultaten een stijgende lijn laten zien.

De Retail Operations Lead focust op drie pijlers:

I. Opleiden, trainen en coachen van het (internationale) retail-team

Deze persoon ontwikkelt – in nauwe samenwerking met Koen Bremer – de Ace & Tate trainingsprogramma’s en verbetert de recruitmentprocessen. Om dat succesvol te kunnen doen is de Retail Operations Lead veel op de winkelvloer aanwezig om het sterke contact met de Store Managers en de rest van het personeel te behouden en natuurlijk om de wensen en behoeften van de klanten goed te kunnen blijven volgen. Hij/zij is dan ook veel onderweg, zowel in Nederland als in het buitenland. Dit is geen negen tot vijf baan: zaterdag en de koopavonden zijn immers de drukste dagen.

II. Omni-channelstrategie optimaliseren

Het gebeurt steeds vaker dat klanten, nadat ze online inspiratie hebben opgedaan, brillen komen passen in de winkel om vervolgens online hun bestelling te plaatsen. Het is dan belangrijk dat zij precies weten welk model en welke kleur ze op hun neus hadden in de winkel. Een innovatieve, bij Ace & Tate-passende omni-channelstrategie biedt uitkomst. De Retail Operations Lead experimenteert met nieuwe concepten, maakt een plan op basis van de data, deelt de insights met de Store Managers en zorgt dat zij over de juiste tools beschikken om de plannen te kunnen implementeren.

III. Lokale community

Ace & Tate wil dat hun winkels een onderdeel van de lokale community zijn. De Retail Operations Lead bekijkt – in samenwerking met het Branding & Communications team van Ace & Tate – de mogelijkheden omtrent het organiseren van evenementen en samenwerkingen met bijvoorbeeld bekende influencers, bloggers of vloggers in een stad. Daarom is het van belang dat de Retail Operations Lead Ace & Tate ademt: hij/zij is extreem ‘on-brand’ en bewaakt de merkidentiteit tot in de details. Een succesvolle Retail Operations Lead brengt dit over op al het winkelpersoneel – van Store Manager tot Opticien en verko(o)p(st)ers.


vacature bij start-up in Amsterdam
Amsterdam Minimaal 10 jaar ervaring

Ace & Tate is een jonge start-up die de brillenwereld behoorlijk omver geschopt heeft. En daar zijn ze trots op. De gemiddelde leeftijd op de werkvloer is 28, de helft draagt een bril en iedereen voelt de intrinsieke motivatie om het merk elke dag beter te maken. De rest is bijzaak. Tenminste tot nu toe. Michael Roosendaal (Director bij Top of Minds): “Ace & Tate zit precies op het moment dat de jonge ondernemer naar zijn organisatie kijkt en tegen zichzelf zegt: ‘Wauw, dit gaat goed’. Maar ook nadenkt over de vraag: hoe zorgen we dat we klaar zijn voor de toekomst?”

Hoe het begon

In 2013 was Mark de Lange (Founder en CEO van Ace & Tate) in New York en daar kocht hij een leuk montuur waar hij thuis – in Amsterdam – glazen in wilde laten zetten. “Nou, dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Daarnaast vond ik het maar raar dat ik dertig paar sneakers in de kast had staan en slechts één bril. En dat terwijl een bril het meest ‘in your face’ accessoire is van allemaal.” De missie van Ace & Tate is: change your eyewear as often as you change your sneakers. Het idee van kunnen kiezen welke bril je draagt op welk moment, staat één-op-één met het feit dat een bril dan niet meer dan € 100 mag kosten. De Lange: “Kijk, met alle respect [hij legt zijn bril op tafel] dit is gewoon plastic. Het is wel van goede kwaliteit, maar geen waanzinnig innovatief product. Waarom moet het dan zo duur zijn?” Ace & Tate houdt de prijs laag door een aantal schakels uit de keten te halen. Ze werken samen met vier leveranciers in Italië en doen zelf de designs.

Online first

Ace & Tate is in eerste instantie een online bedrijf. Klanten bestellen hun bril online en kunnen die thuis een week lang uitproberen. Niet tevreden? Dan stuur je ‘m gewoon weer terug. Eind 2014 is Ace & Tate gaan experimenteren met pop-up stores. De brillen lagen bij Hutspot en DROOG in Amsterdam en ook bij de Bijenkorf. In juni 2015 opende ze hun eerste eigen winkel in de Negen Straatjes (Amsterdam). Inmiddels zijn er vier fysieke winkels in Nederland en één in Duitsland. Het is cruciaal dat de online beleving doorvertaald wordt naar de winkelvloer en dat de customer journey tussen online en offline naadloos op elkaar aansluit (omni-channel). Op dit moment is Ace & Tate een voorloper in de wereld van omni-channel. Die positie willen ze behouden, zo niet verbeteren.

Werken bij Ace & Tate

Op dit moment werken zo’n 60 jonge professionals op het hoofdkantoor van Ace & Tate in Amsterdam. Elke maand komen er mensen bij. Mark de Lange (Founder en CEO) zegt: “Van een ventje met een tentje, moet ik nu ineens een bedrijf gaan leiden. Een bedrijf verder uitbouwen en een sterk team opbouwen is zo verschrikkelijk veel moeilijker dan het begin. Gelukkig heb ik inmiddels een goed team om me heen verzameld die bepaalde managementtaken van me overnemen.” Het MT bestaat op dit moment – naast Mark – uit Founder en CMO Camiel de Lange van Bergen, CFO Roderick Kasteel en COO Koen Bremer (ex-Consultant, the Boston Consulting Group).

Voor een bedrijf dat zo gefocust is op hun online dienstverlening is het bijna gek dat er geen CPO in het MT zit. Er is dan ook al een plek gereserveerd in het MT voor een strategische, sociale en commerciële CPO. Hij/zij mag zich eerst bewijzen in de functie van Head of Online Product en krijgt daarna de mogelijkheid om door te groeien tot CPO. Met bijbehorende verantwoordelijkheden en benefits.

Vacature voor CPO/Head of Online Product

De CPO/Head of Online Product heeft een centrale rol in het online georiënteerde Ace & Tate. Deze persoon zorgt ervoor dat het online product (de website) altijd het middelpunt blijft en overal bij betrokken wordt. Het doel is het creëren van een seamless omni-channel ervaring voor elke klant in Nederland en de rest van de wereld.

De CPO/Head of Online Product geeft leiding aan het Online Product Team, dat overigens nog verder opgebouwd moet worden. Dat is een behoorlijke klus. Op dit moment bestaat het team uit een Lead Developer, vijf Developers, twee Digital Designers en een Growth Hacker. Eind 2016 zal het team verdubbeld zijn in het aantal fte. De CPO/Head of Online Product zorgt ervoor dat zij allemaal in hun kracht staan en gestructureerd hun werk kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd analyseert hij/zij de mogelijkheden voor verbetering en denkt na over de vraag: als we verdubbelen, wat is dan de meest efficiënte manier van werken? En als we verdriedubbelen? En hoe organiseren we dat? Camiel de Lange van Bergen (Founder en CMO):

“Ik weet op basis van mijn werkervaring bij Rocket Internet en Facebook dat online organisaties zoals wij vaak werken in Product Teams. Daar moeten wij ook naar toe. Een team voor het verhogen van de conversie, een team voor het optimaliseren van de user experience en een team voor de mobiele website. Hoe we dat gaan doen laat ik volledig over aan de CPO/Head of Online Product.”

De CPO/Head of Online Product krijgt de eindverantwoordelijkheid over de website van Ace & Tate. De uitdaging ligt in het verhogen van de conversie via dit platform en de integratie van de mobiele website met de desktop versie. Zonder schreeuwerig te zijn en voorbij te gaan aan de identiteit van het merk. Daarnaast kan de customer journey nog verder verbeterd worden. Camiel de Lange van Bergen:

“De mobiele website wordt nog teveel gebruikt voor het opdoen van inspiratie, niet voor het plaatsen van een bestelling.”

De CPO/Head of Online Product ontwikkelt de strategie waarmee Ace & Tate tot de optimale customer journey komt. Hij/zij stuurt het team aan in de implementatie van deze online strategie. Het is een ervaren, volwassen professional die het grotere plaatje overziet en een duidelijke prioritering kan aanbrengen in de achtbaan waar Ace & Tate op dit moment in zit. Ze groeien langs alle mogelijke linies, het is nu zaak dat hun belangrijkste verkoopkanaal – de website – dat aankan en meegroeit naar de volgende fase.


vacature voor financial retention marketing manager bij start-up ace & tate in amsterdam
Amsterdam Minimaal 5 jaar ervaring

Bijna de helft van alle mensen die bij Ace & Tate een bril hebben gekocht, bestellen hun volgende bril ook bij Ace & Tate. Dat is een interessante ontwikkeling, maar het is nog niet genoeg. Camiel de Lange van Bergen (Founder en CMO): “Re-order is een cruciaal onderdeel van ons business model. Dat naar een hoger level tillen is essentieel voor ons succes.” 

Over Ace & Tate

Het optimaliseren van het aantal re-orders sluit volledig aan bij het business model van Ace & Tate. Het bedrijf is opgericht vanuit de gedachte dat het heel vreemd is om twintig paar schoenen in de kast te hebben en maar één bril. Terwijl een bril toch het meest in het oog springende accessoire is dat er bestaat. Voor Ace & Tate is dat heel duidelijk: een brildrager zou meerdere brillen moeten hebben en dat maakt het bedrijf meer een lifestyle-merk dan een uitgever van brillen. Hoe zich dat uit? Ze brengen hun eigen magazine uit, plaatsen inspirerende content op social media, geven geen kortingen, doen niet aan opdringerige campagnes en ze werken alleen samen met partijen waarmee de brand-synergie overduidelijk is. “Ze bewaken de identiteit van het merk met hun leven,” zegt Michael Roosendaal (Director bij Top of Minds):

“Ace & Tate heeft een heldere strategie: ze verkiezen fans boven klanten. Als je dat als brillenmerk voor elkaar krijgt, dan weet je dat je goed bezig bent.”

Vacature voor CRM Manager

Vanaf dag één kwamen de orders al binnen, op dat moment nog vooral van vrienden. Mark de Lange (Founder en CEO): “De eerste dagen vroegen we elkaar steeds, kennen we deze? Telkens was het antwoord ja. Totdat we na een dag of vier een order kregen van iemand die we niet kenden. Dat was het eerste feestmomentje.” Inmiddels is Ace & Tate in een totaal andere volgende fase beland. De orders stapelen zich op. Het bedrijf groeit hard. Maar de hamvraag is: komen mensen ook terug voor een tweede bril? Bestellen ze ook een zonnebril? Komen de klanten die in de winkel een bril hebben gekocht ook op de website? Dit zijn voorbeelden van vragen waar CMO Camiel de Lange van Bergen wel een antwoord op heeft, maar deze antwoorden heeft hij nog niet volledig uitgewerkt in een werkbare strategie. Laat staan dat dit proces van retentie marketing succesvol geïmplementeerd is in de organisatie. De CRM Manager gaat proactief aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van deze retentie strategie. Camiel de Lange van Bergen:

“We willen inspireren. Mensen naar onze webshop en winkels toe halen omdat ze dat zelf willen, niet omdat ze naar binnen geduwd worden. Bijvoorbeeld iemand die alleen maar brillen met ronde glazen koopt op de hoogte houden van de nieuwe collectie met ronde glazen. Of juist iemand die altijd bij veilige kleuren blijft vertellen wat voor sprankelende kleuren we dit seizoen in de collectie hebben.”

Camiel haalt hier twee verschillende strategieën aan. Beide zijn gericht op inspireren, maar met een andere benadering. Welke werkt het beste? De CRM Manager duikt in de data, experimenteert met verschillende boodschappen, brengt de hele customer journey in kaart en weet na een paar sprints wat de hoogste conversie oplevert.

Online Marketing team

Ace & Tate is een start-up en de functie voor CRM Manager is nieuw. De CRM Manager zoekt het allemaal zelf uit en wordt een van de eerste specialisten op dit gebied. Bepaalt de retentie-strategie en geeft sturing aan het team. Hij/zij weet wat de beste tijd is om klanten te benaderen, op welk moment in de customer journey, met welke boodschap en via welk medium. Kortom, iemand die alles weet van het (her)benaderen van klanten om de hoogste conversie te halen.

De CRM Manager deelt zijn/haar kennis met de rest van het team en gaat linea recta aan de slag met de implementatie. In samenwerking met de Senior Online Marketeer worden online campagnes ontwikkeld en uitgezet, de Email Marketeer personaliseert de e-mails en nieuwsbrieven, de Copywriter schrijft effectieve en inspirerende content en met behulp van het Business Intelligence team komt elke boodschap bij de juiste ontvanger terecht. De CRM Manager werkt nauw samen met de Online Marketing Manager, Copywriter, Email Marketeer en Designer en heeft intensief contact met Camiel de Lange van Bergen.


werken bij Ace & Tate
Amsterdam Minimaal 4 jaar ervaring

Ace & Tate is ontstaan vanuit de behoefte aan betaalbare, kwalitatieve en mooie brillen. CEO en medeoprichter Mark de Lange vroeg zich af waarom hij dertig paar sneakers in de kast had staat en slechts één bril. En dat terwijl een bril toch wel het meest in het oog springende accessoire is dat er bestaat.

Focus op service

Ace & Tate lanceert elk seizoen een nieuwe collectie kwalitatief goede en hippe brillen voor € 98 per stuk, ongeacht de sterkte van de glazen. Service is voor de jonge start-up extreem belangrijk. De klant kan brillen online bestellen en thuis uitproberen of in de winkel kopen. Er zijn vier winkels in Nederland, er wordt regelmatig geëxperimenteerd met pop-up stores (bijvoorbeeld in Rotterdam) en er is een flagshipstore in Berlijn. Binnenkort openen de winkels in Antwerpen en München hun deuren.

Elke Ace & Tate winkel is uniek. De sfeer in de winkel moet aansluiten bij het karakter van een stad, zonder af te doen aan de identiteit van het merk. Daarnaast wil Ace & Tate precies in de goede straat zitten. Ze zitten niet in de Kalverstaat van Amsterdam, maar wel in de Negen Straatjes – die verschillen raken voor Ace & Tate aan de kern van hun merk. “Die sterke focus op het bewaken van onze merkidentiteit is een belangrijk onderdeel van ons succes,” zegt Mark de Lange.

Ace & Tate groeit hard

Heel hard. Er is zelfs iemand die ervoor zorgt dat de klanten van Ace & Tate niet voor een dichte deur komen te staan – letterlijk. Doortje van der Lee is Retail Expansion Lead en is verantwoordelijk voor het tijdig openen van nieuwe winkels. Het streven is om voor 2017 nog twintig nieuwe winkels te openen in Europa en om op termijn wellicht de oceaan over te steken.

Het Retail Expansion Team van Doortje van der Lee bestaat onder andere uit een Retail Design Manager die ervoor zorgt dat de look & feel van Ace & Tate gewaarborgd blijft tot op de winkelvloer. In oktober 2016 start een Retail Development Manager en het team wordt ondersteund door een stagiaire. Gezien de groei van het aantal winkels blijft het team uitbreiden. Op dit moment is er een vacature voor een ervaren Project Manager Retail Expansion in het team van Van der Lee.

Vacature voor Project Manager Retail Expansion

De essentie van deze functie is: het succesvol openen van nieuwe winkels. Van der Lee oppert de eerste ideeën voor het openen van een nieuwe winkel. Wanneer de kogel door de kerk is neemt de Project Manager Retail Expansion het volledig van haar over.

De Project Manager Retail Expansion neemt de sleutel in ontvangst, schakelt met de aannemer, bestudeert de contracten, proeft de sfeer in een stad, stuurt de Designer op het hoofdkantoor in Amsterdam aan voor het ontwerpen van een concept, beheert het budget, belt nog eens met de aannemer hoe het ervoor staat, vraagt aan de Designer of die dure verf nu écht nodig is, buigt zich nog eens over de begroting, ziet dat er toch nog budget is voor dat ene kunstwerk, belt gelijk met de kunstenaar dat het dan wel morgen geleverd moet worden, belt met een PR-bureau over de aankondiging van de opening van de winkel, regelt de catering en last but not least: drinkt een glas champagne op de succesvolle opening.

Het spannende van deze functie is dat alles nog in de beginfase zit. Doortje van der Lee:

“We willen heel veel en dat gaat ook gebeuren. Maar laten we eerlijk zijn: we hebben pas vijf winkels. Er is dus nog geen best practice. De Project Manager Retail Expansion gaat die opbouwen, structureert de processen en zorgt dat we kunnen opschalen. Zonder de praktijk uit het oog te verliezen.”

Deze persoon is gemiddeld de helft van zijn/haar tijd onderweg en op de nieuwe locaties om alle voorbereidingen te treffen voor het openen van de winkels in Europa. Dit vraagt om veel lokale kennis en samenwerking met partners die helpen de winkel te openen (aannemers, designers, kunstenaars, bureaus, etc). Als Ace & Tate binnenkort een winkel wil openen in Stockholm, dan zal de Project Manager Retail Expansion daar als eerste namens Ace & Tate voet aan de grond zetten en veel tijd ter plaatse doorbrengen. Wat zijn goede straten voor het openen van een nieuwe winkel? En wat zijn geschikte lokale partners en leveranciers? De Project Manager Retail Expansion is echt van het begin tot het einde betrokken en dus ook volledig verantwoordelijk.


Inschrijven voor de vacature mailing